„Ştiai că”?

Discuție în 'Jocuri de forum' creată de roliana57, 9 Iun 2015.

Dragă cititor al forumului nostru,

Dacă dorești să participi activ la discuțiile purtate, ai întrebări sau vrei să deschizi alte teme, este necesar să te conectezi în continuare în joc. În cazul în care nu ai încă un cont de joc, te rugăm să te înregistrezi. Ne bucurăm să te revedem în viitor în forumul nostru! CLICK AICI
 1. roliana57

  roliana57 Legendă vie

  Stiati ca?
  Pe întreaga planetă se află 15 puncte energetice şi 7 dintre ele, considerate printre cele mai puternice, se găsesc pe teritoriul României.

  Sunt locuri cu o încărcătură energetică extraodinară, capabilă să declanşeze fenomene aflate la limita înţelegerii.
  1. Munţii Bucegi reprezintă zona cu cea mai mare încărcătură energetică din România. Aici se află şi cel mai cunoscut triunghi energetic: Omu - Babele - Sfinxul. În jurul acestuia apar, la anumite intervale, conuri de lumină alb-lăptoasă, care se rotesc ca un vortex de nori, amplificând percepţia extrasenzorială. Tot atunci se înregistrează semnale radio venite dinspre interiorul muntelui.
  Şi Vârful Ocolit (Bucura) aflat lângă Omu, numit Vârf al Cerului, constituie un centru energetic în care se petrec fenomene bizare. Acolo apar curcubee strălucitoare (vizibile uneori, chiar săptămâni) fără să apară după vreo ploaie, ci în plin soare, de asemenea se zăresc lumini ciudate, fulgere, scântei lungi de un metru în jurul Sfinxului.
  Tot în Bucegi, către răsărit, în Cheile Zănoaga, mai exact între frumosul Lac Bolboci şi Scropoasa, se găsesc şapte izvoare a căror apă uimeşte ştiinţa şi alimentează mitul. Apa izvorăşte dintr-o grotă unde se afla un imens lac subteran. Ştiinţific, s-a lansat ipoteza că puritatea ei ar fi dată de trecerea ei printr-un câmp magnetic, acesta ajutând-o să-şi refacă structura ideală sau ar fi dată de trecerea acesteia printr-o zonă cu zăcământ de argint. Se ştie că argintul are proprietatea de a împiedica înmulţirea bacteriilor, astfel, el fiind şi un element purificator. Misterioasa sursă de apă, cunoscută ca Apa Vie, a fost studiată încă din perioada 1927-1935, de cercetători români şi francezi. Testele au evidenţiat faptul că în apa de aici bacteriile sunt inexistente, adică 0 faţă de limita 5 acceptată, iar poluarea cu azotaţi, azotiţi, este de asemenea nulă!
  2. Sarmizegetusa Regia din inima Munţilor Orăştiei, capitala Daciei preromane, este comparabilă cu Stonehenge sau cu Acropole, ca reper şi simbol cultural-religos, iar cetatea a fost inclusă pe lista UNESCO ce cuprinde monumente aflate în patrimoniul universal al lumii. Acolo, pe un platou aproape inaccesibil, împrejmuit pe trei părţi de prăpăstii adînci, se află un altar megalitic pe care sînt inscripţii într-o limbă nedescifrată. Se zice că ar fi limba de la începutul omenirii, limba Lemuriei, continentul pierdut pentru vecie...Pentru bioenergoterapeuţi, Sarmizegetusa este o zonă ce activează creativitatea şi aptitudinile pentru educaţie. Potrivit măsurătorilor radiestezice, câmpul energetic al locurilor acestea din munţii Orăştiei este extrem de puternic. Tocmai de aceea, fosta fortăreaţă este unul dintre locurile care trebuie vizitate măcar o dată în viaţă.
  3. Muntele Gugu este unul dintre cei mai ciudaţi munţi din Valea Jiului. Cercetătorii au declarat că au văzut lumini (de fapt, nişte fulgere globulare), care „au furat” vârful spre cer şi nu au putut dormi deloc din cauza unor „energii inexplicabile”
  4. Un alt loc geoenergetic este Polovragi, Târgu Jiu, cu a sa "peşteră fără capăt", unde se crede că Zamolxis îi învăţa pe vraci tehnici de tămăduire a sufletului şi trupului. Aceştia prelucrau aici o plantă rară, numită povragă, polvragă sau polovragă (de unde şi numele), întrebuinţată în popor ca remediu împotriva bolilor. Peştera are o vechime de peste şapte milioane de ani, aici găsindu-se desene rupestre, dar şi texte cu scriere cuneiforma săpate în piatră. În interior îţi atrage atenţia “scaunul lui Zalmoxis” – piatra pe care se spune că stătea zeul, cuptoarele – unde ardeau dacii planta polvraga sau pictura realizată de către un călugăr în tehnica negru de fum, reprezentând simbolul morţii. Bioenergoterapeuţii de azi spun că Polovragiul este cea mai bună zonă pentru tonifierea generală a organismului. Drept urmare, la “Galeria Ispăşirii” este ceva obişnuit să simti furnicături pe mâini, chiar în dreptul “Tronului lui Zamolxis”. Ghidul spune că detectoarele de biocurenţi o iau razna, învârtindu-se făra noimă, ca în prezenţa unei fiinţe vii, extrem de încărcate cu energie.
  5. În judeţul Hunedoara, localitatea Silvasu de Sus, lângă oraşul Haţeg, în patria zimbrilor, se află una dintre cele mai vechi şi mai renumite aşezări monahale din Transilvania. Mănăstirea Prislop are o singura turlă şi un plan triconic, fiind alcătuita din pronaos, naos şi altar. Construcţia din piatră păstrează fragmente din pictură realizată în 1759, dar adăposteşte şi o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului, biserica fiind un loc de reculegere. Lângă biserică este cimitirul unde este înmormântat părintele Arsenie Boca, mormântul acestuia fiind loc de pelerinaj. Această zonă funcţionează ca o inimă vibraţională, energeticăe, este un centru energetic cu o forţă uriaşă, a cărui funcţionalitate nu are echivalent.
  6. La câţiva kilometri de localitatea Perşani, judeţul Braşov, se află o grotă unde se pare că există un loc magic. Se spune că aici este locul unde pătrund energiile pozitive. Templul Dorinţelor sau Grota de la Şinca Veche are origini dacice, având peste 7.000 de ani vechime. Este format din cinci încăperi, are două altare şi un turn prin a cărui deschidere se poate vedea cerul. Pe filmele aparatelor de fotografiat au aparut, uneori, imagini luminoase - care în momentul fotografierii nu erau vizibile cu ochiul liber - sub forma unor globuri strălucitoare, de dimensiuni diferite, cu un centru alb intens şi cu margini translucide. Nu se poate spune prin ce fenomen apar aceste sfere de lumină, dar ele nu fac decât să demonstreze că aici se produc într-adevăr - în anumite momente - fenomene energetice încă necunoscute, comparabile cu cele din celebra pădure Baciu, de lângă Cluj.
  7. Pădurea Hoia-Baciu (Triunghiul românesc al Bermudelor), de lângă Cluj-Napocauimeşte prin neobişnuitul fenomenelor care se petrec aici care sfidează înţelegerea umană...Oamenii sunt sfătuiţi să nu pătrundă printre copacii cu forme ciudate. Până şi cei mai sceptici oameni care au pătruns în această padure s-au întors cu părerea total schimbată.
   
  llyillyi, H3ra, dadan și alți 16 apreciază asta.
 2. sosy_frumusica

  sosy_frumusica Împărat forum

  Stiati ca?
  1. Stiati ca cea mai buna memorie dintre toate substantele de pe Univers o are apa ?
  2. Stiati ca apa memoreaza toata calea pe care a strabatut-o prin pamant si pe pamant , in sensul ca inmagazineza toate informatiile referitoare la mediile prin care a trecut?
  3. Stiati ca este singura substanta din univers fara de care nu ar exista viata?
  4. Stiati ca Apa propaga cel mai bine energia cosmica?
  5. Stiati ca laboratoarele moderne din ziua de astazi fac doar analiza chimica a apei , dar niciunul nu face analiza energetica a apei ?
  6. Stiati ca prin simpla rugaciune asupra unei ape se poate modifica gustul ei?
  7. Stiati ca nici postulat al chimiei nu poate explica acest lucru?
  8. Stiati ca analiza fizica (structurala) si analiza energetica a apei este cea care conteaza cel mai mult?
  9. Stiati ca apa filtrata cu ajutorul celor mai bune filtre este o apa moarta din punct de vedere energetic si nu stimuleaza viata in nici un fel.
  10. Stiati ca daca udati o planta cu apa superfiltrata acesta moare mai repede decat daca o udati cu apa obisnuita?
  11. Stiati ca locuitori din zonele muntoase si care beau apa in mod curent din apele de munte sunt mai sanatosi si au o durata medie de viata mai mare decat oraseni?deoarece raurile de munte provin in mare parte din topirea ghetarilor si a zapezii.
   1. Stiati ca populatia cu cea mare medie de viata locuiesc in : Sudul Tadjikistanului , Nordul Indiei, Nord Vestul Chinei , Estul Kazakstanului si Nordul Pakistanului?
   2. Stiati ca Dr Henri Coanda a demonstrat stintific ca secretul longevitatii acestor popoare este apa pe care o consuma?
   
  llyillyi, dadan, Ambra. și alți 17 apreciază asta.
 3. thefallingangel13

  thefallingangel13 Comandant forum

  - Pasarii colibri i se mai spune "pasare musca". O pasare colibri cantareste doar 3,2 grame, ea fiind cea mai mica pasare din lume. Oul unui colibri cu gat rubiniu este mai mic decat o boaba de mazare. Micuta zburatoare traieste doar in Cuba.
  - Numai 10 minute sunt suficiente pentru o camila ca sa-si bea portia sa de apa de 125 litri. Ea rezista fara apa 14 zile, insa pierde 30% din greutate in acest interval de timp.
  - Pe insula Kildim din nordul Uniunii Sovietice, se afla un lac neobisnuit. El este alcatuit din 5 straturi de apa: apa dulce, apa putin sarata, apa sarata, apa de culoare rosie si apa saturata cu hidrogen sulfurat. Corespunzator fiecarui strat de apa, in acest lac traiesc cele mai felurite vietati: pesti de apa dulce, meduze, crustacee, pesti marini pitici, stele de mare, etc.
   
  llyillyi, dydyana97, dadan și alți 22 apreciază asta.
 4. EVE.violetta

  EVE.violetta Legendă vie

  ... El cactus andante este planta care "merge". Acest cactus are drept picioare niste umflaturi ciudate, acoperite cu ghimpi si care se pot misca foarte incet. Foloseste umiditatea atmosferei, si nu pe cea a solului.
   
  llyillyi, dydyana97, dadan și alți 16 apreciază asta.
 5. matusam

  matusam Legendă vie

  Stiati ca untura de bursuc este un leac-minune pentru numeroase boli grave ale organismului?
   
  Viziune, llyillyi, dydyana97 și alți 18 apreciază asta.
 6. malagambafane

  malagambafane Legendă vie

  Stiati ca un crater de pe luna poarta numele lui Spiru haret ?
   
  llyillyi, dydyana97, dadan și alți 19 apreciază asta.
 7. donnadmn

  donnadmn Legendă vie

  Ştiaţi că… Primul laptop din istorie este Xerox NoteTaker?
  Acesta a fost produs de Xerox in 1976, prin compania PARC şi conţinea o tehnologie foarte avansată pentru acele timpuri: 128 kB RAM şi un procesor de 1 MHz. Costurile mari de producţie, estimate acum la aproximativ 50.000 dolari, au făcut ca acest model să rămână un prototip produs în câteva exemplare.
  Primul laptop comercial, a fost Osborne1, produs în anul 1981, acesta costa 1795 de dolari dar oferea un pachet software de 2000 de dolari, pe lângă configuraţia hardware destul de avansată pentru acele timpuri: 64 kB RAM, procesor Z80 de 4 MHz şi doua unitati floppy.
  Stiaţi că… Primul computer, denumit Z1, a fost creat in anul 1936?
  Konrad Zuse a fost un inginer german, pionier al informatici.
  Prima sa încercare, denumită Z1 si creata in apartamentul parintilor sai in anul 1936, a fost un calculator mecanic cu unitate binară în virgulă mobilă, cu o programabilitate limitată, care își citea instrucțiunile de pe un film de 35 mm perforat. Z1 a fost terminat în 1938 și conținea circa 30.000 de piese metalice; el nu a funcționat niciodată corect, din cauza insuficientei precizii a componentelor mecanice. Z1 și proiectul său inițial au fost distruse în timpul celui de al Doilea Război Mondial.
  Între 1987 și 1989, Zuse a recreat Z1, proces care a costat 800.000 marci germane, și a trebuit să fie asamblat de trei persoane (inclusiv Zuse). Finanțarea acestui proiect a fost furnizată de Siemens și de un consorțiu de cinci companii.
  În 1939, Zuse a fost chemat în serviciul militar, unde a primit resursele pentru a construi Z2. Zuse a construit Z2, o versiune revizuită a lui Z1, cu relee telefonice. În același an, a înființat o companie Zuse Apparatebau (Zuse Apparatus Engineering), pentru a-și fabrica mașinile.
  Îmbunătățind proiectul mașinii Z2, a construit Z3 în 1941, un proiect secret al guvernului german. Acesta era un calculator în virgulă mobilă binar pe 22 de biți a cărei programabilitate era bazată pe bucle dar fără salturi condiționate și a cărei memorie și unitate de calcul se bazau pe relee telefonice. Releele telefonice utilizate în mașini erau în mare parte colectate din stocurile date la casat. În pofida absenței salturilor condiționate, Z3 era un calculator Turing complet. Turing-completitudinea sa nu a fost însă un obiectiv al lui Zuse (care se gândea doar la aspectele practice) și a fost demonstrată abia în 1998.
  Z3, primul calculator electromecanic complet operațional, a fost finanțat parțial de guvernul german prin Deutsche Versuchsanstalt für Luftfahrt, care avea nevoie de automatizarea unui volum mare de calcule. O cerere de finanțare guvernamentală, din partea colegului său Helmut Schreyer, care l-a ajutat pe Zuse să construiască prototipul Z3 în 1938, în scopul realizării unui succesor al lui Z3 a fost refuzată deoarece nu avea importanță strategică.
  În 1967, Zuse KG ajunsese la cifra de 251 de calculatoare consturite. Din cauza problemelor financiare însă, compania a fost vândută către Siemens.
   
  llyillyi, dadan, naivreasastii și alți 16 apreciază asta.
 8. -ciocollate-

  -ciocollate- Ambasador forum

  Ştiaţi că… Toate planetele din sistemul nostru solar au loc, una lângă cealaltă, între Pământ şi Lună?
  Conform măsurătorilor făcute de oamenii de ştiinţă, distanţa medie între Pământ şi Lună este în medie de 384.400 de kilometri.
  Această distanţă variază în timpul mişcării de rotaţie astfel când se află cel mai aproape de Pământ, Luna este la o distanţă de 356.400 de kilometri. Iar atunci când se află cel mai departe de Pământ, Luna se găseşte la o distanţă de 406.700 de kilometri.
  Distanţa orbitală curentă a Lunii reprezintă în jur de treizeci de ori diametrul Pământului.
  Luna are o foarte mare importanţă în viaţa de pe Pământ, astfel influenţele gravitaţionale ale acesteia produc fluxul şi refluxul mărilor şi oceanelor.
  Măsurătorile făcute de oamenii de ştiinţă sunt din ce în ce mai exacte datorită instalării pe suprafaţa Lunii a unor retroreflectoare care reflectă către Pământ razele de lumina laser oglindite către aceste echipamente de cercetătorii aflaţi în centrele de cercetare de pe Pământ.
   
  llyillyi, dadan, naivreasastii și alți 14 apreciază asta.
 9. SkumpikaNina

  SkumpikaNina Maestru forum

  Stiati ca..... daca mananci guma de mestecat in timp ce toci ceapa nu vei mai plange!! xD
   
  llyillyi, -ciocollate-, dadan și alți 15 apreciază asta.
 10. adria2

  adria2 Maniac forum

  Stiati ca :

  Albinele au cinci ochi : doi mari compusi de forma triangolara, dispusi lateral cu care vad la distanta, si alti trei ochi simpli rotunzi dispusi deasupra capului cu care vad de aproape.
   
  llyillyi, -ciocollate-, dadan și alți 14 apreciază asta.
 11. stefanraluca27

  stefanraluca27 Scriitor în devenire

  Sti ca?
  1.Fluturi traiesc doat 1 zi.
  2.Furnicile nu dorm niciodata.
  3.Corpul uman are in jur de 206 oase,desi la nastere cu 350.
  4.Dimineata cropul este mai lung circa 1-2 cm.
  5.Este bine sa te intepe o albina.
   
  llyillyi, naivreasastii, Ambra. și alți 11 apreciază asta.
 12. laur98

  laur98 Scriitor în devenire

  Stiati ca... ? :)

  1) Femeile rostesc 8.000 - 9.000 de cuvinte pe zi, iar un bărbat obişnuit între 2.000 şi 4.000 de cuvinte pe zi. Deci femeile vorbesc de două-trei ori mai mult decât bărbaţii. Diferenţa se vede la cupluri seara, când se aşează la masă, pentru că, în mod normal, el şi-a terminat cele 4.000 de cuvinte, nu mai are nimc de zis la sfârşitul zilei, dar s-ar putea ca ea să mai aibă de spus vreo 4.000-5.000 de cuvinte.
  2) In muntii Gara-Taz din Republica Kazaha a fost descoperita o pestera aflata la 160 de metri adancime unde creste o padure de brazi micuti si de asemenea in aceasta pesterea exista si pasari, printre care o specie de porumbei albastri.
   
  llyillyi, dadan, Ambra. și alți 12 apreciază asta.
 13. Serghei

  Serghei Junior Expert

  Stiati ca...?
  ...cel mai mic judet al Romaniei ca suprafata este Ilfovul?
  ...ursii panda petrec intre 10 si 16 ore pe zi mancand 18kg de bambus?
  ...vechii greci credeau ca barbatii se pot transforma in ursi?
  ...un brazilian si-a tinut respiratia sub apa timp de 20 de minute si 20 de secunde stabilind un record mondial?
  ...un scorpion nu se poate intepa singur?El este imun la veninul propriu.
  ...multi pesti de adancime emit lumina pentru a atrage prada?
  ...nasul lat al ghepardului ii permite sa inspire mai mult aer dupa un sprint?
  ...aricii se fac ghem pentru a-si apara de pradatori burta moale?
  ...camilele pot bea pana la 145 de litri odata?
  ...pinguinii sunt atrasi de mirosul de oua stricate?
   
  llyillyi, adria2, dadan și alți 11 apreciază asta.
 14. Capuccino

  Capuccino Analist forum

  Ştiaţi că:

  1. Cameleonul are limba de două ori mai lungă decât corpul său?
  2. Inima unei balene albe este cât o maşină?
  3. Strănutul oprește toate funcțiile organismului, chiar și inima?
   
  jacobs_fy, llyillyi, Ambra. și alți 12 apreciază asta.
 15. -lacri-10

  -lacri-10 Ambasador forum

  Stiai ca:

  O furtuna puternica care s-a abatut in ultimii 10ani asupra coastelor Marii Britanii a scos la suprafata sute de trunchiuri de copaci care au fost descoperiti de ape acum 6000 de ani.
   
  jacobs_fy, llyillyi, dadan și alți 13 apreciază asta.
 16. mimi***

  mimi*** Maniac forum

  Stiati ca:
  Cel mai mare copac din lume este baobabul... nici 5 oameni nu il pot cuprinde... are o inaltime de trei blocuri de cate 10 etaje....
   
  jacobs_fy, llyillyi, dadan și alți 13 apreciază asta.
 17. malagambafane

  malagambafane Legendă vie

  Stiati ca:
  Inventatorul biscuitilor clasici a vindut ideea celor de la Nes**e in schimbul aprovizionarii sale cu ciocolata pentru tot timpul vietii ?

  In timpul noptii,cirtita poate sapa un tunel de 91,5 metrii lungime ?
   
  llyillyi, Ambra., AMMA72 și alți 12 apreciază asta.
 18. naivreasastii

  naivreasastii Comandant forum

  Stiati ca :Vitamina K a fost descoperita intamplator de catre un cercetator danez, Henrik Dam, in urma unor cercetari din 1920 privind rolul colesterolului in dieta? Cercetarile au fost prezentate intr-o revista germana, de unde si denumirea din limba germana de Vitamina K (Koagulationvitamin). Structura chimica a fost descoperita mai tarziu de catre Edward Adelbert Doisy, iar 1943 Dam si Doisy au primit premiul Nobel pentru descoperirea lor.
   
  jacobs_fy, llyillyi, Ambra. și alți 10 apreciază asta.
 19. Ambra.

  Ambra. Împărat forum

  stiai ca Ceapa...

  In 1919 cand gripa a ucis 40 milioane de oameni, un doctor vizita fermierii pentru a-i ajuta sa combata gripa.
  Multi dintre fermieri si familiile lor o contractasera si multi chiar murisera.
  Doctorul a ajus la un fermier unde, spre surprinderea lui, toti membrii familiei erau sanatosi. Cand doctorul a intrebat fermierul ce facea el diferit de ceilalti, sotia lui a spus ca a pus o ceapa intr-un vas in fiecare camera a casei (si probabil pe vremea aceea casa avea doar 2 camere). Doctorul nu a crezut si a cerut una din cepe pentru a o analiza la microscop. Spre surprinderea lui a descoperit virusul gripei in ceapa. In mod evident aceasta a absorbit virusul pastrand familia sanatoasa.

  Ceapa este o mare piata de desfacere pentru bacterii, in special ceapa negatita. Nu ar trebui niciodata sa pastrezi o bucata de ceapa taiata. Nu este sigura nici daca o pui intr-o punga etansa si o bagi la frigider.
  Se contamineaza deja suficient doar prin faptul ca e taiata si sta la aer putina vreme, si poate deveni periculoasa pentru cine o ingereaza
  multi spun ca daca iei partea de ceapa lasata si o gatesti nebuneste s-ar putea sa fii in regula... dar daca tai ceapa lasata ca sa o pui in sandwich iti cauti problemele cu lumanarea. Atat ceapa cat si cartofii fierti dintr-o salata de cartofi vor atrage si favoriza inmultirea bacteriilor mult mai repede decat orice maioneza preparata comercial.

  De asemenea, cainii nu trebuie niciodata sa manance ceapa. Stomacul lor nu o poate metaboliza.
  Deci, nu uitati ca este periculos sa tai o ceapa si sa o folosesti pentru gatit a doua zi. Devine otravitoare intr-o singura noapte si creeaza bacterii toxice care pot provoca infectii la stomac din cauza excesului de secretie de bila si chiar intoxicatii alimentare.
   
  jacobs_fy, llyillyi, adria2 și alți 12 apreciază asta.
 20. tweety`

  tweety` Baron forum

  Stiati de urmatoarele legi?
  Pennsylvania - este interzis ca un barbat sa cumpere alcool fara permisiunea scrisa a sotiei.
  Eureka- Nevada - daca esti barbat si ai mustata, nu ai voie sa saruti o femeie.
  Joliet- Illinois - femeile pot fi arestate daca probeaza mai mult de sase rochii in interiorul aceluiasi magazin.

  xDprimele 2 ar trebui introduse si la noi, iar de ultima... nu pot decat sa zic norocosi barbatii....
   
  naivreasastii, jacobs_fy, llyillyi și alți 8 apreciază asta.