Cafeneaua Farmerama

Discuție în 'Colțul vorbitorului' creată de Chronos, 5 Noi 2016.

Dragă cititor al forumului nostru,

Dacă dorești să participi activ la discuțiile purtate, ai întrebări sau vrei să deschizi alte teme, este necesar să te conectezi în continuare în joc. În cazul în care nu ai încă un cont de joc, te rugăm să te înregistrezi. Ne bucurăm să te revedem în viitor în forumul nostru! CLICK AICI
  1. Criselt

Criselt Legendă vie

Stiu la ce te referi Agro... inghetatele copilariei... Polar (cea cubulet), Doina (mai subtire si cu glazura de ciocolata), Parfait (cu cacao) plus inghetata la pahar... toti putinii mei bani de buzunar se duceau vara pe inghetata si iarna pe... Eugenia! Ce vremuri, maica, ce vremuri... dar asa mi-am calit amigdalele incat acum pot manca inghetata si extrasezon.xD

Modificat ultima dată: 24 Mar 2018
    dydyana97, lollipop11_5, llyillyi și alți 5 apreciază asta.
  2. kiri2270

kiri2270 Legendă vie

...si mai era Casata...si toate aveau un gust atat bun, irepetabil acum...:oops:...toate amintirile dulci si bune ale copilariei raman intr un colt de memorie si vesnic vor fi amintiri frumoase...si irepetabile...putin nostagic, putin trist, dar placut de adus aminte...;)
    ...:Dceva vesel acum: cica is prea babuta sa imi mai scot amigdalele acum, doctorii zic ca daca ai trecut de 35-40, sa ti fie de bine, ce amigdala mea mai vrei(tra-la-la)...retorica e subinteleasa in acest caz (cu haz!):)
    ...asa ca, fiind o ora permisiva si extra-sezon, fac cinste cu...;);)...

[​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

dydyana97, lollipop11_5, llyillyi și alți 4 apreciază asta.
  3. Agro80

Agro80 Conte forum

Polar nu era aia pe bat si invelita in ciocolata, Criselt? Sau daaaa, ai dreptate, parca Doina se numea. Polar era aia gen pachet de unt.
    Parfait si inghetata la pahar...nu-mi aduc aminte.
    Bine, mie mi se cumpara asta pentru ca era usor de scos din ambalajul ala si pus calupul in farfurie la topit, asa cred.
    Dar era buuunaaa.:D

Stai sa imi aduc aminte pe ce se duceau banii mei de scoala...pe guma de mestecat gen tigarete, pe niste biscuiti cu ciocolata, nu mai stiu cum se numeau, pe banuti de ciocolata inveliti in folie aurie si pe guma turbo cu surprize in care erau ilustrate masini sport. :D

Apoi...sa vezi jocuri la colectionarii de surprize turbo, faceam schimb de surprize, de dubluri cu masini. :D:D
    Jocurile aveau ca miza surprizele cu masini de la guma Turbo. :D
    Foarte tare si distractiv, jucam cu baietii. :D:D

Mie... doctorita de care apartineam inca de la nastere mi-a calit gatul forever. Ii multumesc pentru asta.:D
    Ce vremuri, eheee...asa zic si eu. Dar nu vorbesc cu nostalgie, sa stii. Fiecare intmplare a avut un rost atunci, acum n-ar mai avea.
    Adica...sa ne vezi pe noi, asa cum suntem acum, printre copii, mancand inghetata si jucand tot felul de jocuri...:D:D:D
    Iar sa fiu din nou copil, nici asta nu vreau. E ok cum sunt acum. :music:
    Sa stii ca ne putem juca frumos si poate chiar si mai distractiv asa cum suntem acum, garantez.

dydyana97, lollipop11_5, llyillyi și alți 5 apreciază asta.
  4. kiri2270

kiri2270 Legendă vie

:D biscuitii aia cu ciocolata...mai tii minte ...cumva biscuiti Poieni?..
    ...evident, acum nu ar mai avea acelasi haz...dar mi ar placea o gaura in timp, sa mai dau o tura prin copilarie cateva ore...;):p

Modificat ultima dată: 4 Noi 2018
    dydyana97, llyillyi, lenutzyka și alți 3 apreciază asta.
  5. Criselt

Criselt Legendă vie

Vezi Agro, daca tu ai mancat in copilarie inghetata pe bat si gume turbo, e pentru ca, copilaria ta a fost de data mai recenta. Pe vremea mea, maica, guma de mestecat semana izbitor cu radiera. Sau cu o bucata de cauciuc ce-si pierdea aroma dupa primele doua "molfaieli"... De banuti de ciocolata, ce sa zic? I-a adus Zana Dintisorilor lui feciora-miu, noi nici nu stiam ca exista vreo zana cu astfel de responsabilitati! xD

Da Kiri, biscuitii Poieni, pe care-I "vanam" prin alimentare in perioada studentiei... regret ca acum sub aceeasi titulatura se comercializeaza alta reteta de biscuiti, aia erau fantastici! Si mai erau in Iasi, tot pe-atunci, biscuitii Bucium, cu crema, un soi de Oreo al zilelor noastre...

Dar apropo de radiere... ati "prins" radierele parfumate, chinezesti? Preferata mea era cea cu miros de banane, o "adulmecam" pe furis, din cand in cand, in generala... dar amuletele din codite de iepuras???

dydyana97, llyillyi, lenutzyka și alți 6 apreciază asta.
  6. Agro80

Agro80 Conte forum

kiri, zau ca nu mai stiu, dar tot ce e posibil sa fie Poieni...imi suna cunoscut. :D
    Ba daaaa, uitesem, era si un sirop, da, da daaa....si niste bulgari din floricele de porumb invelite in diverse glazuri.....:D

Mai, fetelor, de ce sa dati voi o tura prin copilarie?
    Va garantez ca ne-am distra mai bine acum jucand un "lapte gros"...mai stiti jocul?:D
    Pacat ca suntem la distanta...

Asa se juca...:D:D:D:D

dydyana97, goldhe, pisitani și alți 8 apreciază asta.
  7. Criselt

Criselt Legendă vie

o_Oof, Doamne, cum sa nu ne reamintim? Lapte gros, Tara-tara-vrem-ostasi, Ursul doarme, Hotii si vardistii... betele care deveneau in functie de circumstante, cai sau sabii... arcurile si prastiile manufacturate, penele legate cu snur pe frunte cand eram piei-rosii... Doamne ce mai boceam dupa ele cand opareau ai mei gaina!

Gata cu nostalgiile, ma intorc in present, am frecat atata menta azi c-am facut economie la deodorantul de camera! Va pup si va doresc spor si voua la orice activitate desfasurati, revin mai tarziu!

8. kiri2270

kiri2270 Legendă vie

...Pufarine...asa se numeau...si bomboane Cip... si sotron...si vata pe bat...si Castel, alt joc...si Marrocco, un joc cu bete...:D...si Mentosan...si Cico...

9. Agro80

Agro80 Conte forum

Nu, kiriiii, nu din pufarine erau bulgarii, erau din floricele de porumb. Si cip, daaa, de curand scrisesem de bomboane cip pe aici. :D
    Criselt, de pene nu-mi aduc aminte, parca de-a indienii nu ne jucam...:D:D
    Sotronul si elasticuuuuul...pfoaaai, ce de elastic mai jucam. :D:D

Hei, si de Frunza va mai amintiti? Ala desenat cu creta pe jos....

10. kiri2270

kiri2270 Legendă vie

...si sarituri cu coarda...si primavara mergeam la furat de cirese...va dati seama, in Bucuresti - cirese in pom...;)
    ...si mancam ceva din mijlocul florii de salcam...ceva infim si dulce...si roscove din pomisorii uitati de Dzeu printre blocuri...:D

dydyana97, goldhe, pisitani și alți 9 apreciază asta.
  11. maimutica

maimutica Ambasador forum

Agroo macarons iese din albusuri , dar asa albe fara culori , acum am terminat mancarica felul I si II , Kiri ciorba am facut-o cu ; morcovi , telina , pastranac ,gogosar rosu, usturoi , 4 galbenusuri , smantana, piept de pui ,condimente , frunze de patranjel , dupa cum spune si Criselt o inspiratie de pe net ajuta .

Urmeaza desertul ...

12. Agro80

Agro80 Conte forum

Daaa, semintele din tecile de roscove erau dulci, dar stiti ca erau toxice? Dar mancam, erau bune.
    Mancam ceva bun si dulce ca mierea din mijlocul florilor de caprifoi sau Mana Maicii Domnului.
    Asa arata, nu?

Eu nu aveam cirese pe la vecini, dar aveam un vecin cu un lamai in curte.... si unul cu dude, de la ambii ma serveam si veneam acasa cu haine rupte si patate... ca dovada. :D:D

dydyana97, goldhe, pisitani și alți 11 apreciază asta.
  13. kiri2270

kiri2270 Legendă vie

...

....daaaaa, asta era!!!...vivat copilaria...:p:):D:inlove:...dude, ce bune...si nucile verzi, cand erau cu miezul mai crudut...

dydyana97, goldhe, pisitani și alți 10 apreciază asta.
  14. Criselt

Criselt Legendă vie

Fa-te, suflete, copil
    Si strecoara-te tiptil
    Prin porumb cu mot si ciucuri,
    Ca sa poti sa te mai bucuri.

Stringe slove, carti si pana.
    Da-le toate de pomana
    Unul nou invatacel,
    Sa se chinuie si el.

Gindul n-o sa te mai fure
    Prin zavoaie si padure,
    Cu ecoul de cuvinte
    Care-ngina si te minte.

Cind tristetile te dor,
    Uita tot si tilcul lor.

dydyana97, goldhe, Hellen2012 și alți 11 apreciază asta.
  15. kiri2270

kiri2270 Legendă vie

...multumesc, Criselt :inlove:, pentru gandul bun...
    ...Arghezi a sintetizat perfect, inteleg mai bine acum versurile, cand timpul e mai scurt cu viitorul...;):p si mai lung cu amintirile...

PS. daca mai aruncati vreun ochi pe aici, va doresc noapte buna cu somn linistit!

16. Agro80

Agro80 Conte forum

Neata frumoasa si insorita! Va pup pe nas! ♥

Cafeaua va asteapta! Ati dat ceasurile cu o ora inainte?

Bine, maimutico, fa ce vrei tu din albusuri, dar sa ne arati. Am gustat din tot ce ai preparat, dar ciorbita am mancat-o pe toata, sa stii.
    Nu e ea ciorbita radauteana 100%, dar este ciorbita radauteana a la Maimuticaaa. :D
    Ai personalizat-o, de asta a fost asa buna si am mancat-o pe toata.
    De Paste fac ciorba radauteana, nu mi-e straina reteta, imi place foarte mult.
    Stiu ca de Paste se face ciorba de behehee, dar nu consum behehehee. :music:
    Si drobul va fi tot din piu piu. As vrea sa fac putin altfel droobul, vreau sa-l imbrac in foietaj. Vedem ce o iesi.

Criselt, kiri, vivat sa fie! :D
    De azi se pare ca... gata cu iarna. Maxima de 9 grade, zapada topita, soare cat cuprinde, pasarele cirip-cirip, tot ce trebuie.:music:

La voi care e starea meteo? Ce aveti azi in program?
    Eu bag niste cumparaturi si plimbareala... sa profit de vremea asta frumoasa, ca mult am mai tanjit dupa ea.

Va las de lucru pana revin...

llyillyi, goldhe, pisitani și alți 7 apreciază asta.
  17. Criselt

Criselt Legendă vie

'Neata! Ce ne faci, tu Agro, ne pui la treaba in sfanta zi de Duminica? Nu stii ca azi singura treaba permisa e continuarea parfumarii casei cu menta? xD

Ursuletul panda... Vorba lui K0, la un event anterior... "Unde-i ursuletul Panda?" "Aici!" :p

P.S.1. Sa stii ca ti l-am gasit din prima... dau doar un indiciu. Pe la mijloc si cam in dreapta...
    P.S.2. Sa stii ca-mi voi schimba numele... De cand cu eventurile astea... Izaura imi scrie pe frunte!

Modificat ultima dată: 25 Mar 2018
    dydyana97, llyillyi, goldhe și alți 8 apreciază asta.
  18. kiri2270

kiri2270 Legendă vie

:D ...si buna dimineata, lume!

...Agro, buna cafeaua, dar la mine e noros si umed, nici gand de plimbare cu soare azi...aveam un gugustiuc care canta timid a primavara, cred ca a rebegit, a ragusit si s-a oprit...in Bucuresti e o dimineata statica, cu toata ora de vara si cu toti nametii de pe strada!

...Criselt, ai observat ca nici ursuletul panda nu zambeste?...tot sclav pe plantatie si el, saracu'!...sau poate asa l-a invatat Agro sa stea ascuns si fara expresie intre omuleti?...in fine, nu e o mare dilema...

...menta si haute couture...iata un subiect en vogue, propus sa ne destinda fara sa ne surprinda...;)exemplificare:

Verdele-menta este o culoare potrivita pentru orice ocazie. Poate fi purtata atat ziua, cat si seara, la evenimente festive, sau in fiecare zi, la birou sau la plimbare.
    Pentru un look de "printesa", combina hainele si accesoriile verde-menta cu cele pastelate. Verdele-menta poate substitui cu succes negrul atunci cand vine vorba de rochiile de petrecere sau de cocktail.
    Foarte potrivite pentru hainele verde-menta sunt accesoriile aurii si argintii. Bratarile, colierele, inelele, curelele sau esarfele in aceste tonuri revitalizeaza o tinuta si ii ofera multa caldura.

[​IMG][​IMG]....:D;):p ...alors, ça marche ?

dydyana97, llyillyi, goldhe și alți 8 apreciază asta.
  19. geckofeet666

geckofeet666 Supervizor forum

ca marche, ca marche, mais comme si comme sa....
    verdele acela kiri e cam turcoaze la ochii mei...;), si eu sunt fan turcoaze...:)

Buna dimineata la toata lumeaaa!
    am gasit si eu panda! :p

dydyana97, petra2172, llyillyi și alți 9 apreciază asta.
  20. Criselt

Criselt Legendă vie

Bien sur, Kiri! Nu vrea sa-mi functioneze site-ul de incarcat poze, ca ti-as fi aratat cum am asortat tinutele tale! Azi sunt "fata verde cu parul padure", nu ma laudam in runda de discutii ca-s ecologista?

P.S. Revin cu poza, cand pot!

dydyana97, petra2172, llyillyi și alți 8 apreciază asta.