Cafeneaua Farmerama

Discuție în 'Colțul vorbitorului' creată de Chronos, 5 Noi 2016.

Dragă cititor al forumului nostru,

Dacă dorești să participi activ la discuțiile purtate, ai întrebări sau vrei să deschizi alte teme, este necesar să te conectezi în continuare în joc. În cazul în care nu ai încă un cont de joc, te rugăm să te înregistrezi. Ne bucurăm să te revedem în viitor în forumul nostru! CLICK AICI
  1. Agro80

Agro80 Conte forum

Neata frumoasa! Va pup pe inimioare si va doresc o zi linistita! ♥
    Deja imi lipsiti, m-am reconectat cu greu la treburile zilnice. :D
    N-am poze doar cu peisaje, v-as fi aratat si eu.Cine ghiceste ale cui sunt picioarele de langa ceaun, primeste un gulas.
    Va dau un pont...nu sunt ale mele. :D
    Deja e pregatita urmatoarea intalnire, am gasit pensiune. :D
    La mine sunt anuntate 31 de grade...mai rar pe aici. Am un ventilator mobil care functioneaza cu apa rece si gheata...are si niste rotite.
    O sa-l tarai dupa mine pe unde am de mers. :D:D

Criselt, copanelele de pui au fost asa de gustoase ca n-ai mai apucat sa le pozezi gatite, nu? :D
    Nu-i problema, am luat tava si am bagat-o in cuptorul meu. :D

Va astept dupa ora 12 pe terasica mea. Fac o limonada, o cafea...va servesc cu niste sirop rece de soc (traiasca Criselt!).
    Mai scot si scaune, si sezlonguri...asezati-va comod!

In sticle din astea am pus siropul. Le-am pus in camara la racoare.
    Dimineataaaa pe racoareee...la, la, laaa...:D

dydyana97, davidsiirina08, llyillyi și alți 12 apreciază asta.
  2. kiri2270

kiri2270 Legendă vie

:)buna dimineata pe terasa!
    ...hai ca venim, Agro, ca prea ne poftesti frumos ;), exact la sticlele acelea ma refeream...la mine sucul de rosii si kechup-ul stau parcate sub dop, la pivnita:p...sa facem un schimb…
    ...cat timp lipsesti, eu ma dau in balansoar, ca i inca umbra...apoi vin repede la mine, ca incepe parjolul de vara:oops:si am un nuc rotat!
    ...:Dvreti o cafea cu lapte pe un picior de plai?...asa i;) ca avem o tara frumoasa…?...iata si piciorul:p:

[​IMG][​IMG]

Modificat ultima dată: 30 Mai 2018
    dydyana97, davidsiirina08, llyillyi și alți 10 apreciază asta.
  3. theo_fermierul

theo_fermierul Junior Expert

Neata vecina ,da avem o tara frumoasa ,avem si mare si munte ,alte tari nu au nici munte nici mare vezi vecinii tarii...de aceea vara asta o sa dau o raita si pe la munte dar si la mare...

dydyana97, davidsiirina08, llyillyi și alți 9 apreciază asta.
  4. Agro80

Agro80 Conte forum

Muuuu, ca frumoase poze ai mai facut, kiri. Si poneiul trebuia pozat...parca era de jucarie. :D
    La asa "picior"...merge orice fel de cafea. Orice merge mai bine in peisajul ala. :D

Unde mergi la mare si la munte? In ce perioada?
    Merg si eu la mare pe la sfarsit de iulie...si mai vreau sa merg in drumetii prin munti.
    Anul trecut am descoperit Apusenii...senzationale peisaje. Dar apusul de pe Semenic...inegalabil.
    Astea sunt poze facute fix in varful Semenicului.

dydyana97, davidsiirina08, llyillyi și alți 11 apreciază asta.
  5. theo_fermierul

Pai in iulie pe 6 pana pe 11 ma duc in zona Clujului ....,la fratemiu cazare gratuita ...si vizitez muntii dimprejurul Clujului....iar de pe 10 pana pe 16 la mare la costinesti.. O tin numai in concedii si vacante ....dar nu uit sa trec si pe la Ferma.....de asta o sa iau camere cu wifi...si laptopul dupa mine sa pot intra pe ferma mea draga.

dydyana97, llyillyi, amy46 și alți 6 apreciază asta.
  6. Agro80

Agro80 Conte forum

La mare nu ne intalnim, eu plec 23 iulie-3 august. Ma duc in Vama, am gasit o pensiune noua si cochetica...direct pe plaja.:music:
    Daca ajungi si prin Tg Mures, da un semn. :D
    Langa Cluj iti recomand Lacul Tarnita, Cheile Turzii, Salina...
    Eu nu stiu daca mai iau si laptopul...farmeresc foarte bine si de pe telefon.
    Doar sa nu ma iau cu altele si sa uit...asa cum am facut la Moeciu. :D:D
    Asa e frumos...numai concedii si vacante. :D:D

dydyana97, llyillyi, amy46 și alți 6 apreciază asta.
  7. theo_fermierul

Multumesc pentru recomandari...chiar asa am sa fac...:) Mi-ar fi placut sa ne cunoastem la mare..din pacate mai devreme nu pot!:sleepy: Pe telefon nu am incercat ,insa banuiesc ca ti trebuie un telefon performant ,eu nustiu cum ai rezolvat cu Adobe...;)

dydyana97, llyillyi, amy46 și alți 5 apreciază asta.
  8. kami12.

kami12. Pretendent

Descarcă Puffin web browser din Google Play.Merge bine și poți accesa ferma oricând.

dydyana97, llyillyi, amy46 și alți 8 apreciază asta.
  9. Criselt

Criselt Legendă vie

Salutare tuturor! Scuze, Agro, n-am vrut sa te servesc cu carne cruda, pur si simplu "m-ai provocat" cu imaginea ta cu ceaunul si… am facut poza! :p Bineinteles ca am fotografiat si produsul finit, doar ca... am uitat sa-l postez… xD O fac acum!

In compensatie, va servesc cu lasagna, sau ceea ce a mai ramas din ea. E absolut delicioasa, trebuie sa mai fac, neaparat!

dydyana97, davidsiirina08, llyillyi și alți 9 apreciază asta.
  10. kiri2270

kiri2270 Legendă vie

:D arata delicios, Cris, iti cer reteta de lasagna, cand ai tu timp...cu foi de cumparat?...sau nu?;):p

dydyana97, llyillyi, Agro80 și alți 6 apreciază asta.
  11. Criselt

Criselt Legendă vie

Foi cumparate din greseala, de sotul meu. Nu facusem niciodata lasagna (desi imi place), preferam sa o cumpar semipreparata din hypermarket si sa o coc in cuptor. De aici confuzia sotului meu si dezamagirea mea. Am stat mai bine de o luna cu foile in casa pana mi-am luat inima in dinti, si nici macar nu se face greu!
    Am tocat cam 1kg de carne de porc si vita. Am calit 2 cepe, am adaugat 1 morcov, 1 pastarnac, 1 telina mica si 1 Kapia rosu. Apoi carnea tocata, condimente (sare, piper, cimbru, nucsoara, boia, usturoi, marar) si suc de rosii. Cand a capatat putina culoare, am lasat compozitia la racit. In timpul asta am pus foile la fiert intr-o oala foarte mare (le-am fiert normal, ca pe spaghetti, cu putin ulei sa nu se lipeasca), le-am scurs si le-am clatit cu apa rece, sa inlatur amidonul. Apoi am preparat un sos Béchamel.
    In vasul termorezistent am pus alternativ un strat de foi, un strat de amestec cu carne, un strat de cascaval ras si sos Béchamel. Apoi iar foi, tocatura, etc. pana am terminat foile si compozitia. Ultimul strat a fost de foi. Am ras deasupra cascaval, am adaugat 2 oua batute si restul de sos alb si am dat la cuptor cam 30 minute (pana s-a rumenit usor deasupra). Si atat! E simplu, si delicios. Acum, tu o poti adapta dupa gust, poti adauga sau scoate vreun condiment, inlocui sucul de rosii cu rosii decojite, poti pune o branza mai "fina" decat banalul cascaval… eu sincer, nu premeditasem, a fost o decizie de moment, asa ca am folosit ce-am avut prin casa. Pofta buna!

dydyana97, davidsiirina08, goldhe și alți 9 apreciază asta.
  12. kiri2270

kiri2270 Legendă vie

:p...ba am simtit si mirosul cald si bun de la cuptor, pe masura ce lecturam reteta!
    Merci, Cris, :inlove:...dimineata ma duc dupa ingrediente...vezi ce elev bun sunt eu?...maine am :ptemele facute!

dydyana97, llyillyi, kami12. și alți 7 apreciază asta.
  13. pinok86

pinok86 Împărat forum

Ma bag si eu in seama. Am mancat lasagna prima data la "mama ei acasa" si mi-a placut enorm. De atunci fac si eu pentru ca e delicioasa.
    Reteta e putin diferita fata de a lui Criselt, tu alegi cum o vei face.
    In primul rand se gasesc foi care nu trebuiesc fierte, se folosesc ca atare. Daca gasesti si foi cu ou este si mai bine.
    Prima data cand am facut, am folosit parmezan, dar apoi l-am inlocuit cu cascaval, totusi suntem in Romania.
    Carnea folosita este de vita, dar cateodata am folosit si jumatate vita - jumatate porc, dar neaparat sa fie carnea slaba.

Reteta:
    Sosul Ragu: 2-3 morcovi, 2 cepe potrivite, telina, taiate marunt, se calesc in ulei, la foc mic, pana se inmoaie, apoi se adauga carnea tocata si se mai lasa pe foc, amestecand, cca 5 min. Optional poti adauga cam 150g vin alb, apoi mai lasi pe foc, pana se evapora tot (eu nu am folosit niciodata). Peste amestec se adauga 1 kg de suc de rosii (eu l-am folosit pe cel facut de mine in casa), 1 - 2 linguri de pasta de tomate, 1 lingurita de zahar si 1 litru de apa. Amestecul se pune la fiert la foc mic cca 2 ore, sau pana cand compozitia scade in asa fel incat sa nu fie nici zemoasa dar nici scazuta de tot (adica numai carne). Se spune ca sosul Ragu cu cat fierbe mai mult cu atat e mai bun, cu conditia sa nu fie scazut de tot. Aproape de final se adauga sare si piper.

Sosul Bechamel
    : eu il fac din 1 l lapte, 100g unt, 80g faina, sare, piper, nucsoara dupa gust.

Ungi tava cu ulei sau cu unt, pui 2 - 3 linguri de sos Ragu ( in felul acesta nu se va lipi de tava), apoi foile (nefierte), sos Bechamel, sos Ragu, cascaval sau parmezan, si din nou .... Ultimul strat foi, sos Bechamel, parmezan si mie imi place sa rad si putina mozarella.
    Se baga la cuptor pana se rumeneste.

Am scris deja prea mult. Am facut si paste penne la cuptor.

dydyana97, davidsiirina08, goldhe și alți 9 apreciază asta.
  14. Agro80

Agro80 Conte forum

Neataaaa buna, bucatareselor! Va pup pe inimioare! ♥

Criselt, rumenite au fost si mai bune copanelele, multumesc! :D Si lasagna arata bine.
    Stiu ca te plangeai de cuptor. M-am uitat si eu ieri dupa cuptoare incorporabile si plite...auuuu, ce cuptoare am vazut. :D:D
    Mai am nevoie de un cuptor. Am vazut unul care mai are putin si gateste singurel, te anunta doar sa vii la masa. :D:D
    Si sa nu iti placa sa gatesti...si tot te apuca cheful cand le vezi. Bijuterii, bijuterii! :D:D

Pentru lasagna folosesc aceasi reteta ca si pinok, vreau sa iasa cat mai aproape de reteta de la "mama ei".
    Oricum...nici nu se compara cu cea de la sursa, cred ca pun ei ceva fainosag local. :D:D

pinok, de unde treaba asta ca ai scris prea mult? Nu avem nicio interdictie de genul asta. Hai, baga retete, mai scrie pe aici cu noi. :D
    Te astept cu reteta de pene la cuptor. Sos ragu, sos bechamel??

Eu am ramas in urma cu bucatarelile. Am facut ieri niste pulpe de pui la cuptor, 90% asemanator cu ce a pregatit Criselt, cartofi noi...
    Salate, salate, salate...daca am o salata consistenta, ma declar multumita. In ultimul timp am mancat numai rautati. :D:D
    Este posibil sa fac si eu niste carbonara azi. Pentru mine fac tabouleh. Nu stiu cum se face, dar salatele orientale sunt si consistente, si sanatoase, si cu putine calorii.
    Noi nici nu avem salate romanesti. Nici salata de rosiii cu branza nu cred ca e romaneasca. :D

Haideti la mine la o cafeluta! ♥

15. kiri2270

kiri2270 Legendă vie

Modificat ultima dată: 4 Noi 2018
    dydyana97, llyillyi, Agro80 și alți 6 apreciază asta.
  16. geckofeet666

geckofeet666 Supervizor forum

Eu retete nu am, dar va arat florile mele, multumire pentru cafea :)

rhododendron

clemantite

si menta cu aroma de ananas ;)

17. kiri2270

kiri2270 Legendă vie

:inlove::inlove::inlove:...foarte frumoase, ai minunatii colorate si parfumate in jurul tau!

Modificat ultima dată: 4 Noi 2018
    dydyana97, davidsiirina08, llyillyi și alți 6 apreciază asta.
  18. geckofeet666

geckofeet666 Supervizor forum

menta cu aroma de ciocolata, abia transplantata asa ca sufera acuma

si menta marocana care e cea mai raspandita

Modificat ultima dată: 31 Mai 2018
  19. tchupy

tchupy Analist forum

baga acolo 200 gr de bulgur la muiat in apa rece, toaca doua maini de patrunjel, o ceapa rosie mare sau mai bine niste ceapa verde tocate marunt, o mana mai mica de menta, vreo 4 rosii bine coapte, se toaca toate astea, se amesteca impreuna toate, se stropeste cu zeama de lamaie si ulei de masline, sare piper si la rece vreo ora (asa pe scurt)

dydyana97, davidsiirina08, goldhe și alți 8 apreciază asta.
  20. Criselt

Criselt Legendă vie

Salutare tuturor!
    Fetelor, v-am spus ca am facut lasagna in premiera absoluta, "dupa ureche" cu ceea ce am gasit prin casa... Dar data viitoare promit sa ma tin de reteta Pinok-ai, suna bine sosul ragu. ;) Voi pune si poze… atunci, dar va trebui sa ma aprovizionez mai intai.
    Acum voi trece din nou in zona dulce... ma asteapta niste cirese amare de curatat, plus vreo 200 si ceva de flori de trandafir. Pana deseara mi-am propus sa le "dau la gata" pe ambele.
    Agro, cum se face tabbouleh? Nu pui si tu o reteta? Pinok, te asteptam cu penne-le la cuptor… pastele si salatele sunt preferatele mele, indiferent de reteta!
    Gecko, bestiala gradina ta! Muream si nu stiam ca exista atatea soiuri de menta, zau…
    Kiralino, o fi traficul dramatic, dar macar in masina ai aer conditionat… stii cum e sa mergi per pedes? Nu? Hai ca-ti spun eu… faci abstractie de soare, te straduiesti sa-ti pastrezi o tinuta demna si te gandesti ca "mersul pe jos face picior frumos"... eventual incerci sa te consolezi mintindu-te ca ai mai ars niste calorii… adica soarele ti le-a ars!!! xD
    Hai va pup, ma striga ciresele! Ne mai auzim! O zi frumoasa sa aveti!