Cafeneaua Farmerama

Discuție în 'Colțul vorbitorului' creată de Chronos, 5 Noi 2016.

Dragă cititor al forumului nostru,

Dacă dorești să participi activ la discuțiile purtate, ai întrebări sau vrei să deschizi alte teme, este necesar să te conectezi în continuare în joc. În cazul în care nu ai încă un cont de joc, te rugăm să te înregistrezi. Ne bucurăm să te revedem în viitor în forumul nostru! CLICK AICI
  1. geckofeet666

geckofeet666 Supervizor forum

Hmmmm ce bine miroase a cafea aici?
    Servesc si eu o cescuta :)
    Ce hibernare fetelor? Ne-au promis aici zapada, mi-am luat zi libera miercuri, ca de, vine "vortexul" :music:. Si nimic :sleepy:. Joi spun ca ma duc doar dimineata ca cica ...iar...vine zapada. Si nici macar vantul nu bate! :(
    Asa ca ia sa trec eu la bucatarie ;)
    Am niste forme, pot cumpara foaie de aluat de tarta, dar nu stiu cu ce sa le umplu. Am pus imaginea de pe cutie, cam cum ar putea sa arate. Somonul afumat, din import,de la vecinica mea k***2270 deja l-am mancat, nici nu se compara cu cel cumparat.
    Stiu ca am cerut de atatea ori sfaturi aici, si multumesc mult, dar uite ca nu mai tin minte ce as putea sa fac cu formele astea :oops:

[​IMG] [​IMG]

dydyana97, kami12., donnadmn și alți 5 apreciază asta.
  2. kiri2270

kiri2270 Legendă vie

Haideti, daca tot facem schimburi bune de idei si retete la o cafeluta, oare nu ar merge bine formele acestea mici de silicon pentru mini tarte cu fructe cu crema de vanilie?
    Sau mai bine mini tarte cu legume, aperitivul ideal...cu conopida, ou si smantana ?
    Eu parca tot la mini-tarte cu crema de branza si somon trag...voi ce parere aveti?

dydyana97, donnadmn, goldhe și alți 3 apreciază asta.
  3. geckofeet666

conopida, ou si smantana?o_O

dydyana97, donnadmn, goldhe și alți 3 apreciază asta.
  4. Criselt

Criselt Legendă vie

Heeeei, aniversato, mai intai si mai intai… unde-i tortul???:p Apoi… ti-as da sugestii de utilizare a formelor, dar mi-a luat-o cafengita noastra preferata inainte… minitarte as face eu, cu orice, in functie de inspiratie! Aperitiv sau dulci…xD
    Ei, si daca tot am intrat aici… ma duc sa-mi pun o cafeaaaaa!!!!!

dydyana97, kami12., donnadmn și alți 4 apreciază asta.
  5. kiri2270

kiri2270 Legendă vie

Da, conopida sau brocoli....dupa preferinta, sau ambele, pentru diversitate:
    • un pachet aluat foitaj
    • o conopidă mică
    • 2 linguri smântână
    • o lingură muștar picant
    • 150 g cașcaval, după gust
    Conopida se pune 20 de minute la fiert în apă cu sare.
    Între timp, aluatul se pune pe masa de lucru și se taie după mărimea formelor de copt.
    Se tapetează fiecare formă cu aluat și se pune apoi amestecul de smântână cu muștar.
    Se umplu cu mici buchețele de conopidă și cuburi de cașcaval și se lasă la cuptor aproximativ 25 de minute...cam asa!

buburuza72, dydyana97, kami12. și alți 6 apreciază asta.
  6. geckofeet666

Da, inca o cafeluta de dupa-amiaza e bine venita !:)
    Uite si tortul! Nu-i phtoshop, astazi implineste si fata mea 18 ani! Scuze pentru poza intoarsa, dar site-ul meu de transformat in URL-uri isi face de cap vad xD

Multumesc mult kiri, cred ca iese deosebita, trebuie neaparat s-o incerc ;)

dydyana97, kami12., malagambafane și alți 4 apreciază asta.
  7. Criselt

Criselt Legendă vie

Asa... cu cafeluta in fata altfel curge conversatia… Deci, ca alternativa la reteta Kiralinei, le poti umple cu crema de vanilie sau de lamiae si fructe. Ce zici? Nu suna apetisant? Faci si aperitiv, si desert si… le aduci aici in Cafenea! Fie si intoarse…xD

La multi ani si fetei (18 aaaani… ce varsta frumoasaaaa!!!!) si sa aiba un viitor luminos!!

popescudana42, dydyana97, kami12. și alți 7 apreciază asta.
  8. geckofeet666

multumesc muuult:inlove:
    Buna ideea sa fac si dulce si ...sarat.
    Dar crema de vanilie nu va curge? crema de vanilie de aici e cam " lunga", adica curge usor :sleepy:

Vecinico, dar oul unde-i? o_O

popescudana42, dydyana97, kami12. și alți 7 apreciază asta.
  9. Criselt

Criselt Legendă vie

Aia gen budinca? La plic? N-ar trebui sa curga, dar daca e prea subtire o poti ingrosa cu putin amidon. Oricum, ea e pe baza de amidon.
    Eu o folosesc frecvent pentru dulciuri rapide gen minitarte cu fructe… Chiar mi-ai dat o idee, maine iau un pachet de foietaj si fac si eu! :p

popescudana42, dydyana97, yocoama și alți 6 apreciază asta.
  10. kiri2270

kiri2270 Legendă vie

:p oul s a rostogolit si a fugit la tort!

Uitat am oul,ca prea i rotund...asadar mixezi ouăle cu sare și piper, intinzi aluatul de foietaj dezghețat, îl decupezi și apoi îl transferi în formele de mini tarte unse cu unt...nu uita sa ințepi aluatul din loc în loc... așezi conopida și broccoli deasupra și torni ouăle/mustarul e optional, introduci tartele în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 25-30 de minute, apoi le scoți, presari cașcavalul ras și le mai lași cam 5 minute la cuptor... si apoi ne chemi pe noi, ca venim cu totii!

jacobs_fy, popescudana42, dydyana97 și alți 6 apreciază asta.
  11. Criselt

Criselt Legendă vie

Aha! Ma gandeam eu, Kiralino, ca sosul tau de smantana e cam "curgaret"... dar mi-am zis ca stii tu ce stii! xD Ei, asa o fac si eu, cu oua batute cu putina smantana si cascaval ras deasupra. Mustar nu pun... :p
    Sau, fac altfel, cu sunca. Tai aluatul de foietaj fasii late cam cat e inaltimea formelor (eu am doar forme rotunde). Pe fiecare fasie de aluat pun feliute de sunca presata, astfel incat sa depaseasca putin latimea aluatului si cascaval. Le rulez, le pun "in picioare" in forma de minitarta si le ung cu ou batut cu putina sare si piper. La cuptor si… gata! Ies ca niste trandafirasi...:p

buburuza72, popescudana42, dydyana97 și alți 7 apreciază asta.
  12. geckofeet666

Gata, am priceput ;):inlove:
    Maine, dis de dimineata, la cumparaturi cu mine xDxDxD

Daaaa veniti, veniti toti, dar pe rand maica, ca nu am decat doua dormitoare :D:D:D

13. Criselt

Criselt Legendă vie

Uite, Gecko, ne-am luat cu retetele si am uitat ca te plangeai de lipsa de zapada. Iti trimit cadou de ziua ta... ca noua ne prisoseste! :p

buburuza72, popescudana42, nycola70 și alți 8 apreciază asta.
  14. geckofeet666

Vai, cat de frumos, merci asa de mult Criselt! :inlove:
    Pur si simplu iubesc zapada, si-mi lipsesc asa de mult iernile noastre cu zapada :oops: n-as fi crezut niciodata ca-mi va fi dor de ...zapada

popescudana42, lenutzyka, goldhe și alți 5 apreciază asta.
  15. tchupy

tchupy Analist forum

poti face un fel de "trandafir aperitiv" : tai cartofi felii foarte subtiri rotunde, ungi forma cu putin ulei, pui feliile in roata sa se suprapuna putin pana acoperi fundul si marginile, umpli cu ce mix vrei tu, ou smantana, cascaval, conopida, etc.

popescudana42, lenutzyka, goldhe și alți 6 apreciază asta.
  16. dydyana97

dydyana97 Demiurg forum

La multi ani gecko, si tie si fetei tale ! Eu am vazut un tutorial doar ca era tava metalica nu din silicon. Se unge cu ulei (spay), se pun legume si se toarna ou batut peste in care a pus sare si putin piper. Se coc la cuptor 20 de minute si ies ca niste tarte. Eu n.am incercat, dar arata bine.
    Bine ca ti.a dat Criselt zapada, eu nu puteam sa.ti trimit decat niste gheata dupa 3 zile de freezing rain... Bine ca s.a topit acum, noi am avut temperaturi de 6, 7 grade ziua...

popescudana42, lenutzyka, goldhe și alți 5 apreciază asta.
  17. geckofeet666

Neata la toata lumea!:)
    Va invit la o cafea cu aroma de "ametist" si croisante calde, [​IMG] ca suntem in februarie , nu?;)
    (scuze pentru poza intoarsa...)

Merci Dydy, am sa incerc si "fara" aluat:)

18. kiri2270

kiri2270 Legendă vie

Ce atmosfera placuta si ce frumos miros afurisitele de croissante...tare mi place!
    Ziua buna de dimineata incepe, nu i asa asa?

19. Criselt

Criselt Legendă vie

o_Ooo, ce bine arataaaa!!! Le-ai facut in casa Gecko? Daca da, ne dai si noua reteta?

20. geckofeet666

Binenteles Criselt 8)
    Reteta e un pic mai complicata ;), dar pe scurt: le cumperi de la supermarket si apoi tin vreo 1-2 zile, si in timp ce se face cafeaua, pui croisantele in cuptor-gas mark 4. Pot spune ca le-am facut in casa, nu?:p:inlove:

popescudana42, dydyana97, yocoama și alți 8 apreciază asta.