Cafeneaua Farmerama

Discuție în 'Colțul vorbitorului' creată de Chronos, 5 Noi 2016.

Dragă cititor al forumului nostru,

Dacă dorești să participi activ la discuțiile purtate, ai întrebări sau vrei să deschizi alte teme, este necesar să te conectezi în continuare în joc. În cazul în care nu ai încă un cont de joc, te rugăm să te înregistrezi. Ne bucurăm să te revedem în viitor în forumul nostru! CLICK AICI
  1. Agro80

Agro80 Conte forum

Bune placintele alea, da. Dar daca nu bagi si branza sarata, vor iesi inecacioase si fade. Pai sa n-ai tu prin conge niste aluat.
    Hai ca am eu niste foietaj in frigi, l-am scos de aseara la dezghetat. Iti dau o foaie.
    Vreau sa fac niste pateuri cu telemea si niste spirale cu bacon.

Ba da, merg si crochete cu aluat din cartofi si putina faina. Merge si un sos de rosii putin picant langa...
    Iar daca ramai nehotarata, baga in punga si la conge cu ea.

goldhe, yocoama, stoiantudorel și alți 5 apreciază asta.
  2. Claudia

Claudia Duce forum

Eu as face cornulete fragede umplute cu un amestec de nuca macinata si gem de caise sau visine, asa cum am facut de Craciun, dar numai daca e branza gen Cottage Cheese, nu genul cas sau urda.

Proportii: la 250 g branza de vaci:
    • 125 g unt cu min 80% grasime
    • 125 g untura (sau se inlocuieste cu 150 g de unt cu min 80% grasime)
    • un praf de sare
    • coaja de lamiae, vanilie
    • 100 g nuca macinata
    • 350 g faina
    Se tine aluatul la frigider macar o ora, dupa ce se formeaza cornuletele se coc cca 20 de minute la 180 de grade, se tavalesc fierbinti prin zahar pudra. Branza de vaci tine loc de agent de crestere, fiindca aluatul nu are praf de copt sau drojdie. Sunt foarte bune si fragede, eu fac ori de cate ori prind ceva branza de vaci buna. Din portia de mai sus ies 72 de cornulete.

goldhe, petra2172, yocoama și alți 5 apreciază asta.
  3. Ambra.

Ambra. Împărat forum

Nu am aluat congelat, de obicei fac doar cat imi trebuie o data si nu prea ramane. Dar sa stii ca e o idee, scutesti munca si cand ai nevoie exista o rezerva strategica. O sa fac si eu ca tine.

Cred ca ma bag la crochete, frig un puiut la cuptor si am si niste dulceata de ardei iute, pentru mine un mujdei, experimentam, crochete cu branza si mujdei....ciudatenii , numai eu pot facexD

Restul, bine zici , la congelator , caci cred ca gramajoara aia are cam un kg.

goldhe, petra2172, yocoama și alți 4 apreciază asta.
  4. Agro80

Agro80 Conte forum

Mergea si o budinca de paste cu branza de vaci si stafide. Fierbi niste paste, amesteci cu branza, stafide, zahar, oua, esente si bagi la cuptor. Sigur ai mai facut si in felul asta te-ai scos si cu desertul.
    Imi place dulceata de ardei iute.

Multumim pentru reteta, Claudia. E interesanta.

goldhe, yocoama, stoiantudorel și alți 3 apreciază asta.
  5. Ambra.

Ambra. Împărat forum

Hi,hi,hi, da ca bine zici, 'pusc doi iepuri odata, ceva sarat pentru mine si dulce pentru altii.
    Cornuletele Claudiei nu le pot face din motive tehnice, in speta , lipsa nucii macinate.
    Dar acum, la nevoie stiu de unde sa iau reteta.

Cand am plecat in tara, am aruncat cam tot ce am considerat perisabil, nuca macinata am avut, dar am folosit-o la cozonaci de Craciun.
    Maine aici e zi libera, nu se lucreaza niciunde, dar sambata merg sa umplu inapoi camara si frigiderul.

Agro, mersi pentru idee, budinca si pui fript cu crochete.

goldhe, malagambafane, petra2172 și alți 4 apreciază asta.
  6. Agro80

Agro80 Conte forum

Cu drag, Ambra. Ma bucur ca ti-am putut fi de folos. ♥ Spor la gateli, crochetele necesita mai mult timp dar vor fi gustoase cu siguranta. Puiul si budinca,pac pac... sunt gata repede.

Vreau sa fac azi o ciorba radauteana. De la revelion tot am zis ca o fac dar la cate multe altele am pregatit...
    Si vreau sa prajesc niste carnati, piure, muraturi. De cand am luat carnatii de la afumat nu am apucat sa prajesc. Nici nu ma indoiesc ca pot fi altfel decat deliciosi. Si pateurile de care spuneam mai devreme.

Voiam sa va intreb, ati facut vreodata muraturi pane? Eu am facut doar rosii si gogonele nemurate. Vazusem de curand reteta asta si ma gandeam ca nu are ce sa nu fie bun.

Mai am o intrebare pentru voi. Ce v-ati dorit inca din adolescenta sa faceti si nu ati reusit nici pana in ziua de azi?
    Sa spuneti si de ce nu ati reusit, daca ati abandonat sau inca mai sperati sau mai incercati.

goldhe, malagambafane, petra2172 și alți 4 apreciază asta.
  7. dydyana97

dydyana97 Demiurg forum

Daca nu uit, va scriu si eu o reteta de aluat. Se face din ulei, apa minerala si faina dar am uitat cantitatile. E rapida si seamana cu aluatul de foietaj. Daca aveai foi de placinta, puteai sa faci o umplutura din branza, orez fiert cu stafide in el si oua pentru placinta turnata.

8. Chronos

Chronos Guest

Hai noroc. Ete si eu pe la munca. Sunt in covalescenta a creierului. Agro, tu parca ai avut un diagnostic de talambo-meningita cronica. Stiu ce iti doresti tu din adolescenta si nu ai reusit: sa ma cunosti pe mine la o cafea. Dar cica pe lumea cealalta traim mai mult si este timp atunci, in alta viata. Destul ai trait una fara mine.:D
    Am auzit de papanasi, va sparg la bascheti, este unul din deserturile mele favorite. De parfumuri ce sa zic, am o lista luuuunga de cumparat dar tot aman schimbul de ulei la masina din cauza parfumurilor.
    Agro, sa ma faci bine, daca te pricepi.
    Ambra, esti ca vinul sau ca branza fagaras? Ma gandesc la anul tau de nastere si sa stiu cum te iau, daca ma uit la termenul de valabilitate.:D
    Costin, trebuie sa mai vorbim de parfumuri.
    Va pupa Jean...pe frunte, pe obraz...dupa caz.;)

9. Agro80

Agro80 Conte forum

Pai sa nu uiti, dyana. Nu face ca mine .:D Parca aveam si eu notat pe undeva o reteta de foi cu apa minerala,e o reteta veche. Nu am mai facut-o de foaaarte mult timp. Placinta cu varza parca am facut ultima oara cu foi din astea.

Nu prea inteleg cu ouale ce zici acolo...cum adica si "oua pentru placinta turnata"?
    Da, putea sa faca budinca din orez in loc de paste. Imi place mai mult cu paste.
    Nu am mai auzit de orez bagat in placinta. Din ce zona este reteta? De unde o ai?

10. dydyana97

dydyana97 Demiurg forum

Muntenia. Se fierbe o canuta de orez (cam 200 g) in apa. Cand este aproape gata se pun stafidele (astea se umfla la fiert). Dupa ce se raceste orezul, se amesteca cu branza, zaharul (dupa gust) si cu oua (de la 6 in sus), esenta de rom sau vanilie. Se pune foaie de placinta in tava acoperindu-se si peretii tavii. apoi se toarna compozitia de branza.

11. Ambra.

Ambra. Împărat forum

Stimabile, pentru tine sunt precum Fagarasul, veche ca istoria, si asta numai ca sa te am la mana in timp ce testezi abilitatile schiurilor de marca, ca tu nu ai :p, la Curmatura Coltilor. Mai un ciot, mai o piatra, mai o baliza gresit amplasata, am eu grija.....;)

Dar vad ca acum te-ai dat cu pescarusii, semn ca te temi de munti:p

Pentru altii, mari amatori de licoroase, sa ma exprim generic, sunt precum un vin bun maturat in butoaie de stejar. Ii iau "de cap" si apoi...ai mei sunt :D:D:D

goldhe, malagambafane, petra2172 și alți 7 apreciază asta.
  12. Agro80

Agro80 Conte forum

Ahaaa..m-am lamurit, dyana. Imi place sa aflu lucruri noi. Interesant, multumesc.

13. Ambra.

Ambra. Împărat forum

Buna seara fetilii, fetilii cochetilii !....

V-am cerut azi pareri despre branza dulce. Insa cum nu sunt seful in casa, ma raliez cerintelor amatorilor de dulciuri.

A iesit asta, adica prajitura cu banane si coacaze negre, ca tot stateau degeaba intr-o caserola in frigider.

Branza zace linistita in congelator, conform indicatiilor lui Agro.

Pui am fript, dar nu cu crochete ci cu gomboti. Nu arata spectaculos, dar sunt super buni.

Modificat ultima dată: 5 Ian 2017
    Georgel72, goldhe, malagambafane și alți 7 apreciază asta.
  14. Chronos

Chronos Guest

Ambra, oh Doamne cat te urasc.:D

Georgel72, petcu_cos, Ambra. și alți 6 apreciază asta.
  15. leczeg_laura

leczeg_laura Mogul forum

Buna seara !
    Agro,dai o cafea ?...repet :CAFEA ,nu ceai :D
    Muraturi pane? ...suna interesant ...as face "agro pane",muratura ce esti :D
    Daaa...am si eu o dorinta inca din adolescenta ...sa iti scot tie ochii ...nu am reusit,nu renunt si inca mai sper :D
    Revin...sigur vine agro cu replica !:D

Georgel72, goldhe, malagambafane și alți 6 apreciază asta.
  16. Ambra.

Ambra. Împărat forum

Uai, da di şi?
    Dacî mănânşi huineaua şeia o sî-ţ şie rau....

Georgel72, goldhe, malagambafane și alți 5 apreciază asta.
  17. Chronos

Chronos Guest

Criminala...ce urat se vede scris si ce frumos ar suna ascultat.:D
    De ce? De ce nu?...si de obicei.:D
    As manca dulciuri si in timp ce as bea apa.:D Cadea-ti-ar netul.8)

Georgel72, petcu_cos, goldhe și alți 7 apreciază asta.
  18. Ambra.

Ambra. Împărat forum

Da, dulcele grai moldovenesc...
    Chronos,dulciurile dauneaza grav privirii si implicit sanatatii, asa ca mai bine ceva cu sare, o excursie pe la Praid sau mai stiu eu pe unde...

Georgel72, goldhe, malagambafane și alți 2 apreciază asta.
  19. Chronos

Chronos Guest

Dar tot ardeleneste "suna" mai bine...adica un "ioi" face toti banii dar nici cu moldoveneasca nu mi-e rusine. Da, dulciurile dauneaza grav plictiselii...dar ce nu o dauna sanatatii sau privirii? Pfoai si ger acum si ninsoare...ce frumos..un vis.

matusam, stoiantudorel, Georgel72 și alți 5 apreciază asta.
  20. dydyana97

dydyana97 Demiurg forum

Chronos, pune solnita pe masa si mananca linistit prajitura (daca iti da Ambra :p).

stoiantudorel, Georgel72, goldhe și alți 5 apreciază asta.