Tutorial Cultivarea plantelor în sere

Discuție în 'FAQ joc' creată de EllaBalerina, 27 Aug 2014.

Dragă cititor al forumului nostru,

Dacă dorești să participi activ la discuțiile purtate, ai întrebări sau vrei să deschizi alte teme, este necesar să te conectezi în continuare în joc. În cazul în care nu ai încă un cont de joc, te rugăm să te înregistrezi. Ne bucurăm să te revedem în viitor în forumul nostru! CLICK AICI
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri suplimentare.
 1. EllaBalerina

  EllaBalerina Board Administrator Team Farmerama RO

  [​IMG]


  Începând cu nivelul 5 aveți acces la funcția de cultivare a plantelor în sere, pe care o puteți accesa de la Vilișoară:

  [​IMG]


  Cu această funcție aveți posibilitatea de a „cultiva” plantele voastre în sere, având șansa de a obține diverse bonusuri, pe care mai apoi le puteţi aplica drept altoi plantelor utilizate.

  Orice bonus primit în urma unui proces de cultivare în sere, va avea efect doar asupra plantei de la care ați obținut bonusul!


  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Procesul de cultivare în sere


  Fereastra de la seră arată astfel:

  [​IMG]

  1. Alegeți planta pe care doriți să o cultivați în seră - puteți alege oricare din plantele la care aveți acces și din care aveți suficiente semințe în șură.
  2. Alegeți sera în care doriți să cultivați (mică, medie sau mare) și apăsați butonul „Plantează”. Vi se va deschide următoarea fereastră:


  [​IMG]

  În colțul din dreapta sus vă este afișat timpul rămas până la încheierea procesului de cultivare. În partea de jos a ferestrei aveți alte 3 butoane cu următoarele întrebuințări:

  Puteți anula procesul de cultivare în seră început, de la următorul buton:
  [​IMG]
  Atenție! Dacă veți anula un proces început, NU veți primi înapoi plantele investite în acesta.


  Puteți reduce timpul procesului la jumătate din timpul rămas cu ajutorul super compostului, de la următorul buton:
  [​IMG]

  Puteți finaliza pe loc procesul contra unei anumite sume de mamudele, de la următorul buton:

  [​IMG]  Detalii complete despre sere și bonusuri găsiți în continuarea acestui tutorial.
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


  Serele sunt de 3 feluri:

  [​IMG][​IMG][​IMG]
  MicăMedieMare
  Cantitățile de plante necesare pentru cultivarea lor în sere diferă în funcție de plantă, dar și în funcție de sera în care alegeți să cultivați planta. Cantitățile necesare în funcție de seră, pentru fiecare plantă, le puteți vedea și direct în joc, la pasul 2 (alegerea serei în care doriți să cultivați planta) - vă va fi indicat în dreptul fiecărui tip de seră cantitatea necesară.


  Bonusurile (altoirile) pe care aveți șansa de a le obține din cultivarea plantelor în sere sunt în număr de 9, cele 9 bonusuri fiind diferite în funcție de planta cultivată în seră. Dar, este posibil să NU obțineți niciunul din cele 9 bonusuri! În acest caz, veți primi un premiu de compensare, ce poate consta în: GG, PE, planta cultivată, super compost sau steluțe. Cantitatea va fi calculată automat în funcție de mai mulți factori, cum ar fi valoarea plantei utilizată în procesul de cultivare.
  Din orice proces veți obține un singur bonus din cele 9 posibile SAU una din cele 5 resurse de compensare! Orice bonus (altoire) veți obține, aceasta va avea efect doar asupra plantei de la care ați obținut bonusul! Niciun bonus nu se activează pe loc, voi alegeți când să le activați (altoiți).

  Bonusurile (altoiurile) pe care le puteți obține la fiecare plantă le puteți vizualiza în partea dreaptă a ferestrei. Exemplu:


  [​IMG]

  Pentru a vedea exact în ce constă fiecare bonus, țineți cursorul pe fiecare iconiță - informațiile vă vor fi afișate într-un balon informativ (trebuie să aveți setate sfaturile pe „on” pentru a le putea vizualiza).


  Tipul de seră ales va face diferența ca șansă de obținere a unui bonus valoros, deoarece, în funcție de tipul serei în care alegeți să cultivați planta, veți avea șansa la mai multe sau mai puține etape, astfel:

  Seră mică:
  Etapa 1 - șanse mici de a obține un bonus valoros

  Seră medie:
  Etapa 1 - șanse mici de a obține un bonus valoros
  Etapa 2 - șanse medii de a obține un bonus valoros

  Seră mare:
  Etapa 1 - șanse mici de a obține un bonus valoros
  Etapa 2 - șanse medii de a obține un bonus valoros
  Etapa 3 - șanse mari de a obține un bonus valoros


  NU veți putea sări peste etape, acestea sunt luate în ordine. Spre exemplu, dacă alegeți să cultivați într-o seră mare, primul proces va reprezenta „Etapa 1”, al doilea proces „Etapa 2”, iar al treilea proces „Etapa 3” - asta bineînțeles, dacă alegeți să continuați până la ultima etapă! Continuând până la ultima etapă, înseamnă să renunțați la bonusurile primite în etapele anterioare! Plantele vor fi retrase din șură o singură dată!


  Mai mulți factori vor fi diferiți, în funcție de etapă:


  EtapaTimpul
  procesului
  Preț pt. reducerea
  timpului la jumătate
  Preț pt.
  finalizare instantă
  16h 3 super compost 2 mamudele
  28h 4 super compost 3 mamudele
  312h 5 super compost 4 mamudele

  La sfârșitul procesului de cultivare în sere, după ce veți apăsa butonul „Caută ghiveciuri”, vă va fi afișată o fereastră informativă cu bonusul sau compensația obținut/ă. Dacă mai aveți etape disponibile, fereastra va arăta astfel:

  [​IMG]

  În această situație, puteți păstra bonusul primit sau puteți da „Caută mai departe”, trecând astfel la următoarea etapă. Dacă alegeți să treceți la următoarea etapă, bonusul obținut la această etapă va fi pierdut.

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Altoirea plantelor

  Bonusurile primite din cultivarea în sere le puteți utiliza cu ajutorul funcției de „Altoire a plantelor”:
  [​IMG]

  Există 6 sloturi pentru altoiri, care se deblochează astfel:

  Slot Deblocare
  1 Nivel 5
  2 Nivel 10
  3 Nivel 20
  4 Nivel 40
  5 100 mamudele
  6 200 mamudele

  Un slot liber arată astfel:
  [​IMG]

  Pentru a activa un bonus pe care l-ați obținut din cultivarea în sere, apăsați butonul „Adaugă”, apoi selectați bonusul pe care doriți să îl activați. Exemplu:

  [​IMG]


  După activarea unui bonus, un slot va fi ocupat de acesta:
  [​IMG]

  Bonusul va avea efect doar asupra plantei de la care ați obținut bonusul! Veți putea ține bonusul activ în slot oricât doriți. Pentru a elibera slotul pentru un alt bonus, puteți elimina bonusul pe care îl aveți activ în acesta apăsând butonul „Înlătură”. Bonusul nu va fi pierdut, îl veți putea reactiva ori de câte ori doriți. Pentru eliminarea unui bonus din slot, va trebui să plătiți o mică taxă în gologani și va trebui să așteptați 24 de ore până acesta va fi eliberat. Bonusul va fi în continuare activ pe parcursul celor 24 de ore!

  [​IMG]

  Dacă nu doriți să așteptați cele 24 de ore, puteți elibera slotul pe loc, contra cost:

  [​IMG]  NOTĂ: Pentru că jocul se află într-o continuă dezvoltare și are parte mereu de transformări, vă rugăm să aveți în vedere faptul că tutorialele de forum din secțiunea FAQ reprezintă mijloace de ajutor complementare puse la dispoziție de moderatori. Compania Bigpoint iși rezervă dreptul de a modifica ulterior datele prezentate, fără a anunța în prealabil acest lucru.
  Pentru informațiile cele mai recente, urmăriţi în permanență secțiunea //Anunțuri oficiale//.

   
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri suplimentare.