Anunț Din partea Community Managerilor Farmerama

Discuție în 'Blogul dezvoltatorilor' creată de -pianoman-, 27 Ian 2016.

Dragă cititor al forumului nostru,

Dacă dorești să participi activ la discuțiile purtate, ai întrebări sau vrei să deschizi alte teme, este necesar să te conectezi în continuare în joc. În cazul în care nu ai încă un cont de joc, te rugăm să te înregistrezi. Ne bucurăm să te revedem în viitor în forumul nostru! CLICK AICI
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri suplimentare.
 1. -pianoman-

  -pianoman- Community Team Team Farmerama RO

  Dragi fermieri,

  Toată lumea apreciază aniversările reuşite şi echipa Farmerama nu face excepţie. Este a şasea aniversare pentru noi şi ne bucurăm că o putem sărbători împreună cu comunitatea noastră loială! Am pregătit un event dulce ca zahărul, ca să vă încântăm simţurile, şi o surpriză specială care sperăm să vă placă.

  Comunitatea Farmerama a jucat un rol esenţial în atingerea acestei pietre de hotar. Entuziasmul vostru pentru refugiul nostru rustic este o sursă de inspiraţie şi de motivaţie pentru echipa noastră. Suntem mândri că avem şansa de a lucra pentru o comunitate atât de loială. Sunteţi pasionaţi, implicaţi şi constructivi. Citim cu multă plăcere feedback- ul vostru pe forumuri şi pe paginile dedicate jocului. Ne străduim să vă ascultăm opiniile şi să vă oferim conţinut interesant, pe cât posibil, potrivit dorinţelor şi ideilor voastre. Sperăm că vedeţi unele dintre ideile voastre cuprinse în joc.

  Farmerama presupune efortul colectiv nu doar al echipei de dezvoltare şi al comunităţii, ci şi în interiorul echipei însăşi. Lucrăm din greu pentru a colabora simultan la evenimente, corectări de erori, îmbunătăţiri sau funcţionalităţi noi. Suntem oameni obişnuiţi cu slujbe nu tocmai obişnuite, dar NE PLACE ceea ce facem!

  Anul trecut parcă pluteam în nori după ce am reuşit să îndeplinim unele dorinţe mai vechi ale comunităţii. Anul acesta, orientarea noastră către utilizatori este la fel de pronunţată ca întotdeauna.

  De exemplu, curiozitatea privind stadiul în care se află reciful de corali a fost o temă mare. Această componentă a fost cea mai mare provocare pentru noi în 2015. Până la urmă, după mai mult de un an de muncă pe brânci, a trebuit să luăm decizia dificilă de a suspenda producţia. Motivele sunt complexe, dar pot fi sintetizate astfel: echipa nu avea convingerea că această componentă era una potrivită pentru Farmerama şi, pe măsură ce o dezvoltam, am pierdut din vedere scopul iniţial. Am anunţat această componentă prea devreme (şi în mod repetat), uitând că nu e bine să zici hop până n-ai sărit pârleazul.

  Asta nu înseamnă că reciful de corali nu va vedea niciodată lumina zilei. Am învăţat că trebuie să-l abordăm într-o altă manieră decât am crezut iniţial. Jucătorii care aşteptau lansarea sunt cu siguranţă dezamăgiţi, iar echipei nu-i rămâne decât să-şi pună cenuşă în cap. Acestea fiind spuse, ştim că bananele aurite sunt o resursă importantă în joc şi avem în plan lansarea de conţinut complet nou legat de Bahamarama în lunile care urmează.

  De asemenea, au fost multe întrebări despre Interpuiet Expres şi Happy Trees. Aceste eventuri au fost teme de discuţie aprinsă şi pe plan intern. Până la urmă, concluzia noastră a fost că nu putem reintroduce vechea echilibrare în Farmerama. Înţelegem perfect de ce această decizie nu va fi una dintre cele mai populare în rândurile comunităţii. Unii jucători deţin variante îmbunătăţite de arbori şi arbori speciali pe care alţii nu îi pot avea. Din păcate, reintroducerea acestor upgrade-uri şi arbori speciali în economia jocului ar avea un impact negativ şi ar cauza şi alte probleme în viitor. A fost o decizie foarte grea, dar mai sănătoasă pentru joc pe termen lung.

  S-ar putea să vă amintiţi că am cochetat şi cu ideea unui spaţiu de stocare, care ar fi o îmbunătăţire pentru Farmerama la modul general. Această componentă se dezvoltă frumos, sub îndrumarea unui grup de lucru din cadrul echipei Farmerama. Vrem să ne asigurăm că este o componentă solidă şi că este implementată la standardele înalte de calitate pe care voi toţi le aşteptaţi. Data lansării nu a fost încă stabilită, dar va avea loc cu siguranţă în lunile următoare şi aşteptăm cu nerăbdare să vedem dacă este pe placul vostru.

  Întrebările despre îngrăşământ abundă în continuare şi suntem conştienţi de faptul că cei mai mulţi dintre voi sunt nedumeriţi şi nemulţumiţi de schimbări. Cu toate acestea, nu-l vom modifica la loc în viitorul apropiat. Ne pare rău că v-au deranjat schimbările, dar şi aceasta a fost o decizie grea, care a trebuit luată pentru ca jocul să fie sănătos şi stabil pe termen lung.

  În aceeaşi ordine de idei, legat de arborele înţelepciunii şi de runa Comisul cel Mare, ştim că deciziile dezvoltatorilor pot să vă consterneze şi să vă nemulţumească. Asta poate să ducă la impresia generală că schimbările se fac întotdeauna în beneficiul Farmerama şi nu al comunităţii Farmerama. Noi însă suntem hotărâţi să avem un joc orientat spre utilizatori. Nu este întotdeauna uşor să vezi beneficiile pe termen lung pentru comunitatea noastră mare şi diversă, trecând cu vederea inconvenientele de moment. Nu este posibil ca toată lumea să fie mulţumită sau să înţeleagă rostul fiecărei schimbări a sistemelor mai vechi din joc, dar am învăţat să acordăm o atenţie specială patrimoniului Farmerama. Pentru anul acesta avem în plan mai multe rune pentru arborele înţelepciunii, inclusiv un concept al unei rune suplimentare pentru atelier. Acestea se află însă în stadiul de lucru.

  Am primit tot mai multe sesizări legate de unele probleme cu cinematograful Farmerama. Această componentă are rolul de a le oferi jucătorilor posibilitatea de a obţine articole gratuite, iar funcţionalitatea ei este dependentă de colaborarea noastră cu terţi. Ne place când cinematograful funcţionează corespunzător, deoarece îi ajută pe utilizatorii noştri să joace Farmerama. Din păcate, rezolvarea problemelor se poate realiza doar prin colaborare cu multipli parteneri, fiecare parte trebuind să-şi aducă contribuţia la găsirea unei soluţii. Cât priveşte sugestia de a rula la cinema videourile de la încărcare, această cooperare este total separată de cinema. Ce-ar mai fi de spus este că lucrăm activ la rezolvarea acestei probleme.

  Şi am ajuns astfel la chestiunea erorilor.

  În 2015 ne-am concentrat puternic pe corectarea erorilor existente în joc. Dezvoltatorii noştri şi departamentul de asigurare a calităţii au pus la punct o nouă metodă de identificare şi corectare a erorilor, cu rezultate fantastice. Am abordat problemele critice şi în curând vom începe să lucrăm la îmbunătăţiri. Unele dintre ele vor fi mărunte, în fundal, având menirea de a îmbunătăţi performanţa, etc. Multe însă vor fi însă vizibile, un exemplu fiind funcţia de căutare adăugată recent la Schimbă şi Dăruieşte. În culise activitatea este întotdeauna frenetică, iar anul trecut echipa a acordat o atenţie specială corectării erorilor.

  Privind înainte la anul 2016, avem şi acum o mulţime de planuri interesante pentru Farmerama. Vă pregătim multe surprize şi nu vrem să le dezvăluim încă. Totuşi, ca să vă oferim un aperitiv, pe lângă spaţiul de stocare, vom lucra la cartierul meşteşugăresc (şi la alchimistul promis de o bucată bună de vreme), vom îmbunătăţi piaţa, vom revizui bonusul de login zilnic şi multe altele! Ca de obicei, vă vom oferi detaliile înainte ca modificările să devină active.

  Sperăm că veţi juca în continuare cu plăcere Farmerama, după cum şi nouă ne face plăcere să creăm conţinut captivant pentru voi. Vă mulţumim că sărbătoriţi împreună cu noi acest eveniment extraordinar şi, de asemenea, pentru loialitatea faţă de joc şi de comunitate şi pentru feedback-ul entuziast. Nu putem să o spunem destul de apăsat: opiniile voastre sunt pentru noi cea mai preţioasă unealtă.

  Dorim să le adresăm mulţumiri speciale şi echipelor noastre de pe forumurile internaţionale. Sprijinul lor fenomenal este vital pentru noi şi avem încredere deplină în opiniile şi experienţa lor de jucători. Sunt implicaţi în fluxul nostru de lucru şi suntem mândri de faptul că am reuşit să construim o colaborare atât de puternică. Ei sunt adevăratele staruri rock ale jocului Farmerama şi le suntem nespus de recunoscători!

  Vă mulţumim că aţi citit până la capăt şi vă rugăm din nou să ne transmiteţi feedbackul, ideile şi dorinţele voastre. Contribuţia voastră este importantă pentru succesul Farmerama şi apreciem opiniile voastre constructive despre munca noastră.

  Community managerii voştri,
  Micky & Tobi

  Micky'&Tobi Jan OA.jpg
   
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri suplimentare.