Anunț GeoIP - steagul de la Bancă

Discuție în 'FAQ plăți' creată de k0, 11 Dec 2016.

Dragă cititor al forumului nostru,

Dacă dorești să participi activ la discuțiile purtate, ai întrebări sau vrei să deschizi alte teme, este necesar să te conectezi în continuare în joc. În cazul în care nu ai încă un cont de joc, te rugăm să te înregistrezi. Ne bucurăm să te revedem în viitor în forumul nostru! CLICK AICI
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri suplimentare.
 1. k0

  k0 Global Team Leader Team Farmerama RO

  Salutare fermieri,

  După cum știți, utilizatorii domiciliaţi în România beneficiază de prețuri reduse comparativ cu alte piețe în cadrul jocurilor Bigpoint. Întrucât unii utilizatori încearcă să beneficieze de aceste prețuri fără a îndeplini condițiile necesare, există un sistem automat de prevenție. Pentru că în ultimul timp acest sistem a provocat nelămuriri în rândul unor jucători, în continuare puteți găsi cele mai importante întrebări și răspunsuri referitoare la Geo IP.

  Ce este Geo IPul?
  Geo IPul este denumirea dată indicilor ce stabilesc poziția geografică a utilizatorului care accesează un cont de joc. Fiecare cont de joc are un Geo IP selectat, fiindu-i alocate astfel anumite servicii, respectiv accesul la metode plată și de utilizare corespunzătoare.

  Ce factori contribuie la stabilirea Geo IPului?
  Această operație este realizată de un sistem automat, luându-se în considerare anumiți factori ca de exemplu moneda utilizată pentru a comanda sau locul din care vă conectați în mod regulat la contul de joc.

  De ce este necesară stabilirea corectă a IPului geografic?
  Odată cu apariția prețurilor reduse destinate pieței românești, sunt înregistrate tot mai multe solicitări din partea unor utilizatori ce doresc să beneficieze de acestea fără a fi eligibili de a o face.

  Am înregistrat contul de joc în România dar acum îmi sunt afișate alte prețuri, și nu cele având conversia în RON. De ce?
  Răspunsul este: sistemul automat, anterior menționat, a identificat o modificare în contul de joc cu referire la Geo IP.

  De ce nu îmi este permis să accesez magazinul român de pretutindeni în lume dacă sunt român (dețin cetățenia română)
  După cum știm, un număr mare de cetățeni români trăiesc în străinătate. Aceștia sunt cetățeni români dar care locuiesc și au parte de medii și situații economice diverse. Bigpoint GmbH garanteză accesul la prețurile dedicate României exclusiv persoanelor ce locuiesc în România.

  Locuiesc în România dar nu îmi este afișată pagina de tranzacții românească. De ce?
  Înainte de a oferi potențialele 3 explicații ale acestei situații, trebuie menționat de la bun început: sistemul nu oferă niciodată un răspuns final, definitiv. Totuși, apelăm la buna credință a utilizatorilor și vă rugăm să aveți în vedere faptul că departamentul de plăți poate identifica chiar și o schimbare minoră referitoare la comportamentul și la cele întâmplate într-un anume cont de joc.

  1. Locuiești în România dar există conectări constante din străinătate (și nu doar o dată sau de 2 ori).
  Jucătorul X locuiește în București de unde a și înregistrat de altfel contul de joc. La un moment dat, a primit o ofertă de lucru foarte bună la doar o oră și un pic (sau mai mult) de zbor depărtare, pe care a și acceptat-o. Nu la mult timp după aceasta, jucătorul X a observat faptul că pagina s-a modificat, și în loc de prețurile cu conversie în RON, îi sunt de acum afișate doar prețurile în €. Ce s-a întâmplat?

  Chiar dacă utilizatorul X beneficiază de un acord de exemplu, prin care lucrează doar 2-3 zile în străinătate la locația angajatorului, restul timpului fiind petrecut în România, aceste deplasări se întâmplă între granițele naționale ale diferitelor țări. Această situație nu mai corespunde deci condiției prin care accesul la prețurile dedicate României este garantat exclusiv persoanelor ce se află în România. Într-adevăr, reședința include adresa fizică și a locului de muncă. În cazul exemplului jucătorului X: este adevărat că el deține cetățenia română și locuiește în România dar metodele de plată și prețurile afișate lui nu mai sunt cele destinate acestei piețe (ci de exemplu celei austriece), fiind evident că între anumite sisteme de plăți există unele diferențe semnificative. În astfel de cazuri, Bigpoint oferă ocazia unei unice verificări și eventual accesul la sistemul de plăți român (înapoi) doar celor ce trăiesc și locuiesc în România.

  2. Joci din România dar eventualele tranzacții sunt realizate regulat, în monedă străină sau din țări ce nu au afișată în mod normal conversia €-RON (prețurile în RON) în fereastra de plăți.
  Mulți dintre utilizatori, care ar îndeplini toate condiţiile de a accesa preţurile destinate României în mod normal, au prieteni, rude sau alte persoane dragi lor în străinătate. În vreme ce acest lucru nu pare a reprezenta o problemă în sine (faptul că cei din „afară” îi ajută mai ales financiar prin unele tranzacții realizate în jocul online preferat, folosind însă moneda locală), totuși eroarea elementară de „share” al contului de joc, ce este strict interzisă prin regulile existente, e posibil să se înregistreze des.

  Dacă pe un cont de joc se realizează o plată în monedă națională străină (de pe teritoriul unei țări unde prețurile nu au conversia €-RON indicată în mod obișnuit în fereastra de plăți), atunci se pierde automat dreptul de folosință al metodelor de plăți și prețurilor dedicate României. În astfel de cazuri, sistemul jocului va realiza automat modificare Geo IPului iar pagina de tranzacții se va schimba în cea a monedei locale în care s-a realizat plata recentă.

  3. Contul de joc nu a fost înregistrat inițial pe teritoriul României.


  M-am întors în România dar pagina de tranzacții românească nu este afișată. De ce?
  Răspunsul este unul clar. Sistemul realizează modificări automat între diferitele țări cu excepția României. Așa cum am menționat anterior, condiția determinantă a accesului la prețurile și metodele de plată dedicate României este reședința pe teritoriul acestei țări. Acest lucru trebuie demonstrat.

  Cum demonstrez că îndeplinesc condițiile de a accesa prețurile reduse disponibile în România?
  În cazul unui utilizator român este necesară furnizarea către serviciul de suport a următoarelor documente:
  • act de identitate valabil; (puteți prezenta de asemenea pașaportul valabil dar nu și carnetul de conducere, acesta din urmă fiind un act de legitimare în România. Bigpoint nu este însă o companie românească.)
  • factură recentă de telefon, curent, gaz, etc. (din ultimele 3 luni) emisă cu aceleași date personale, nume și adresă, ca și actul de identitate prezentat.
  În cazul unui utilizator străin, rezident în România:
  Ce se întâmplă atunci când Geo IPul a fost resetat o dată la cerere conform metodelor de plată românești, dar a revenit ulterior la o altă locație/prețuri străine?
  Vrem să vă atragem atenția asupra faptului că serviciul de suport poate modifica manual, la cerere, Geo IPul unui cont de joc, o singură dată. Acest lucru înseamnă că, dacă după o astfel de modificare manuală, are loc un nou reset automat din partea sistemului, atunci noul Geo IP va fi cel definitiv.

  Sperăm ca cele de mai sus să vă vină în ajutor și să vă fie de folos în a lua deciziile cele mai bune spre a păstra accesul la metodele de plată și prețurile destinate României:
  • Nu salvați o metodă de plată în fereastra de tranzacții dacă aceasta este înregistrată într-o țară străină, alta decât România;
  • Nu realizați tranzacții, folosind instrumente de plăți internaționale (cărți de credit ce nu sunt emise de bănci din România, conturi bancare străine, coduri paysafe cumpărate în străinătate, etc.);
  • Nu folosiți PayPal dacă ați configurat acest cont cu un cont sau card de credit bancar din străinătate (nu al unei bănci românești);
  • Nu vă conectați din străinătate la contul unui alt utilizator pentru a realiza tranzacții pentru că sistemul va identifica astfel de acțiuni și realiza modificările necesare. Chiar dacă activitatea de joc se desfășoară de pe teritoriul României, tranzacția este plasată din afara acestei țări. Regulamentele Bigpoint interzic deja share-ul conturilor de joc între jucători diferiți. Cea mai bună soluție de a vă ajuta rudele/prietenii este să le oferiți direct suma de bani acestora (în măsura în care doriți acest lucru bineînțeles) pentru a realiza tranzacția singuri din România. Este ceva mai complicat dar veți evita astfel o (nouă) modificarea automată a Geo IPului, caz în care utilizatorul va fi trebui să realizeze pe viitor, întotdeauna, tranzacții conform cu metodele de plăți și prețurile afișate.
  În speranța ca aceste informații vor veni în ajutorul utilizatorilor și al prevenirii unor situații nedorite, vă dorim distracție plăcută la joc!

  Echipa voastră Farmerama
   
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri suplimentare.