Anunț Newsletter de la producători!

Discuție în 'Blogul dezvoltatorilor' creată de k0, 14 Noi 2013.

Dragă cititor al forumului nostru,

Dacă dorești să participi activ la discuțiile purtate, ai întrebări sau vrei să deschizi alte teme, este necesar să te conectezi în continuare în joc. În cazul în care nu ai încă un cont de joc, te rugăm să te înregistrezi. Ne bucurăm să te revedem în viitor în forumul nostru! CLICK AICI
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri suplimentare.
 1. k0

  k0 Global Team Leader Team Farmerama RO

  Salutare fermieri,

  Vrem să vă prezentăm noua noastră scrisoare din partea producătorului aici pe forum. O vom publica regulat pentru a vă oferi posibilitatea să puneţi întrebări şi să primiţi răspunsuri direct de la producător. Întrebările vor fi colectate de către moderatorii noştri harnici şi de către administratorii de forum/chat, după care vor fi trimise producătorului nostru în funcţie de importanţă/relevanţă.

  Aşadar, să trecem direct la prima rundă de întrebări:

  Comunitate: Mentorare – am discutat deja ca ar trebui să fie mai mulţi mentori şi ucenici. Sunt ceva noutăţi?
  Producător: Suntem în proces de a face unele schimbări la această funcţie a jocului. În curând vor fi mai mulţi ucenici, dar până când îi vom avea, nu putem debloca mai mulţi mentori.
  Am petrecut mult timp gândindu-ne dacă ar trebui să ridicăm nivelul la 40, dar din păcate nu este posibil. Avem deja o listă lungă de mentori în aşteptare, şi oricine nu a atins nivelul respectiv, ar fi scos imediat din listă.


  Comunitate: Aveţi în plan noi misiuni permanente?
  Producător: Da, intenţionăm să introducem noi misiuni în mod regulat. O nouă misiune va sosi foarte curând.

  Comunitate: În trecut au fost mai multe mini-eventuri, inclusiv Tool Drop Day şi Happy Harvest Day. În ultima vreme nu am mai avut eventuri de acest tip. Vor mai reveni?
  Producător: Nu am mai desfăşurat aceste eventuri deoarece acum există atât de multe posibilităţi pentru a dobândi bonusurile pe cont propriu.

  Comunitate: Aveţi în plan să introduceţi grupuri de articole/arbori? Utilizatorii au atât de multe articole şi nu ştiu unde să le pună.
  Producător: Nu, nu avem în plan să facem articolele sau arborii să poată fi grupate. Dar cochetăm cu o altă idee şi lucrăm la o soluţie care să vă permită să folosiţi arborii fără să vă aglomeraţi inventarul.

  Comunitate: Vor exista noi reţete meşteşugăreşti?
  Producător: Mereu căutăm să introducem noi reţete, precum plăcinta PinkyPie pe care am inclus-o într-un event. Vom încerca să introducem o nouă reţetă la fiecare câteva săptămâni/luni.


  Echipa voastră Farmerama
   
  Modificat ultima dată: 25 Aug 2014
  florinidm, inanina, donnadmn și alți 12 apreciază asta.
 2. k0

  k0 Global Team Leader Team Farmerama RO

  Salutare fermieri,

  Mai jos găsiţi un nou set de întrebări şi răspunsuri oferite direct de producătorul nostru, care sperăm să vă fie utile:

  1. De ce există mai multe erori în joc decât de obicei?

  În cursul ultimelor luni, s-a depistat un număr tot mai mare de erori la lansarea eventurilor. Pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple, am introdus proceduri și mai stricte de control al calității. În ceea ce privește erorile din elementele de joc existente noi, echipa FARMERAMA, ne confruntăm cu următoarea situație: codul sursă a fost scris de către mai mulți programatori de-a lungul anilor, iar în unele cazuri s-a scris sub presiunea timpului. Din acest motiv, nu toate zonele din joc sunt programate astfel încât să fie ușor de modificat. În plus, echipa nu a dispus de suficienți programatori pentru o bună perioadă. Acum, când echipa a fost înmulțită, lucrăm la corectarea erorilor și problemelor tehnice – unele fiind foarte complexe și solicitante.

  2. Când se va ține următorul event „Dăruieşte şi comercializează”? S-a făcut o promisiune că nu vom mai aştepta 6 luni din nou.

  Știm că eventul D&C este foarte iubit și, din acest motiv, vrem să vă oferim un event stabil. Dat fiind faptul că de-a lungul anilor codul a crescut și a fost modificat, problemele menționate mai sus pot avea un efect important asupra unor eventuri precum „Dăruieşte și comercializează”, mai ales pentru că articolele trebuie mutate între conturi. În acest moment ne-am concentrat eforturile pe rezolvarea problemelor dar, după cum am menționat deja la prima întrebare, nu putem prevedea cu exactitate când vor fi corectate.

  3. De ce există mereu elemente noi în joc dacă erorile încă nu sunt corectate?

  Multe dintre erori își au originea în problemele tehnice menționate și sunt în cele mai multe cazuri greu de găsit. Lucrăm mereu în acest sens, iar în curând vom rescrie codul, de exemplu, pentru sistemul de mentorare, deoarece a atras multe sesizări, iar problemele pur și simplu nu pot fi remediate cu ușurință.
  Asta însă nu înseamnă că toată echipa este ocupată cu corectarea erorilor respective. Echipa a fost extinsă și are 30 de membri. În consecință, acum putem să abordăm mai multe aspecte în același timp.


  4. De ce există modificări tot mai frecvente în ultima vreme la FAQ sau anunțuri greșite? (Aceasta e informația pe care managerii de comunitate au transmis-o.)

  În ultima vreme am încercat să vă informăm din timp despre eventuri și actualizări. Din nefericire, la testare s-au depistat unele erori care au necesitat reparații sau a trebuit să facem alte îmbunătățiri. Parțial, aceasta este explicația pentru corecturile din texte. Vom încerca să găsim un compromis între publicarea informațiilor din timp și evitarea modificărilor și corecturilor de ultim moment.

  5. Secțiunea de ajutor din joc nu mai este actuală. Când va fi actualizată?


  Ajutorul din joc a fost eliminat la începutul acestei săptămâni. Butoanele de ajutor vă redirecţionează acum numai spre secţiunea FAQ din forum.


  Echipa voastră Farmerama
   
  florinidm, inanina, donnadmn și alți 12 apreciază asta.
 3. k0

  k0 Global Team Leader Team Farmerama RO

  Salutare fermieri,

  Avem pentru voi un nou newsletter din partea producătoarei jocului, plin de informații utile!

  „Dat fiind că sunt relativ nouă aici, aș vrea să mă prezint. Mă numesc Souni, am 32 de ani și sunt din Canada (numele e feminin, în caz că vă întrebați). Sunt în Germania de 6 ani și la Bigpoint de 4 ani, iar acum sunt noul producător. Sunt la Farmerama de câteva luni și încep să simt că stăpânesc acest joc masiv!
  Prioritatea numărul unu când am ajuns la Farmerama a fost să scap de „logout-urile neașteptate”. Luna trecută am găsit și rezolvat problema care a cauzat aproape 100.000 de ieșiri din joc, zilnic, și am reparat câte ceva pentru îmbunătățirea performanței. Nu am terminat la capitolul îmbunătățiri tehnice, dar am avansat destul de mult încât să putem începe să ne concentrăm și pe alte lucruri. Iată și următoarele noastre priorități:

  1. Mentorare: după cum știți cu toții, sistemul de mentorare nu funcționează cum ar trebui, și chiar dacă ar funcționa, realitatea este că există o discrepanță mare între numărul de jucători noi per zi și numărul de jucători activi per zi, așa că trebuie să regândim sistemul… și tocmai asta facem! Printre posibilități, amintesc:
  a. Permisiunea de a alege limba și țara potențialului „pui”, pentru ca astfel să existe mai multe șanse de a primi unul.
  b. O mai bună integrare a sistemului de mentorare în lista de prieteni.

  Vă rugăm să rețineți: regândirea sistemului de mentorare este o treabă uriașă, iar 10 persoane nu o pot rezolva de 10 ori mai repede decât 1 persoană! Există personal care se ocupă de concept și asta e prioritatea principală, dar nu vom începe să prelucrăm codul și grafica ceva vreme – cred că nu putem face asta mai repede de începutul anului 2014. Ceea ce mă duce cu gândul la următoarea întrebare: În timp ce regândim sistemul, preferați să rămână așa cum este, sau vreți să-l dezactivăm și să transferăm relațiile mentor-pui în listele de prieteni?

  2. Mai mult spațiu/o nouă mecanică de event: e greu să ai o listă numerotată de priorități pentru că mereu sunt multe lucruri de făcut! Dar aș spune că extinderea spațiului, alături de implementarea unei noi mecanici de event, sunt cele mai importante acțiuni care urmează.
  a. Spațiu: îmi pare rău, dar nu putem să vă dăm tuturor noi spații de joc. Motivele sunt multe, dar pe scurt, n-ar avea nicio noimă din punct de vedere tehnic și al conceptului de joc. Putem să vă oferim un loc unde să țineți copacii și adăposturile pe care le aveți în plus, altceva decât inventarul – un loc unde să decorați și să puteți folosi articolele suplimentare, dar într-un nou gameplay și cu reguli noi. Noi detalii vă vom oferi în curând.
  b. Mecanică nouă pentru eventuri: partea asta e mai complicată decât credeți! Știm că nu vă plac plantele de event, dar acestea sunt un factor de echilibrare – asta înseamnă că jucătorii de nivele inferioare au (aproape) aceleași șanse de a termina ca jucătorii de nivele superioare (totuși, câmpurile de joc suplimentare le ușurează sarcina jucătorilor de nivele superioare). Dar vom încerca să găsim o soluție pentru a avea eventuri captivante pentru jucătorii de toate nivelele. Primim sugestiile voastre!

  3. Pagină știri/îmbunătățire interfață: avem multe ferestre care nu sunt foarte clare – vreau să le facem mai clare pentru ca mai mulți jucători să înțeleagă mai bine ce se întâmplă, și să putem face anunțuri mai clare, din timp, și în joc, nu doar pe forumuri.

  4. Meșteșug plante: îmi doresc mult să refac această funcție! Dar, ținând cont de lucrurile menționate mai sus, de ce avem în lucru acum și trebuie finalizat, de eventurile pe care le avem, e foarte mult de lucru! Așa că asta ne va lua ceva timp.


  Poate vă întrebați la ce lucrăm acum. Nu pot face o listă completă, dar iată un sumar:

  • Redesenarea Cooperativei: ferestrele pentru Cooperative vor fi refăcute complet pentru a se potrivi noului stil Farmerama, și pentru a fi mai clare. Printre îmbunătățiri, amintim:
  o Veți putea derula pașii unei misiuni, fără a finaliza pasul din urmă, ca astfel să puteți vedea recompensa finală de la bun început, și să decideți dacă sunteți interesați.
  o Filtre ca să puteți selecta afișarea exclusivă a misiunilor din Bahamarama, misiunilor de event, etc.

  • Îmbunătățire Roata Norocului: conceptul de îmbunătățire a roții este deja finalizat și se lucrează pentru implementare. Mostre în curând!
  • Și, desigur, lucrăm mereu la eventuri precum Halloween, Sărbătoarea Recoltei, etc.

  Acum voi răspunde întrebărilor selectate de echipele internaționale de suport!

  Î: Ce vești avem despre eventul „Dăruiește și comercializează”?
  R: Nimic clar, mă tem. Am examinat codul și ar trebui să funcționeze… ultima dată nu a funcționat, în mod evident, dar noi credem că a fost din cauza unor probleme de hardware pe care le-am rezolvat de atunci. Când facem teste în condiții „perfecte” funcționează – dar nu putem reproduce condițiile pe care le are atunci când este online și toți dăruiți și faceți schimburi. Următorul pas ar fi să reactivăm eventul cu avertismentul că este un test și poate conduce la pierderea unor articole – studiem această opțiune. Voi ce părere aveți?

  Î: Există planuri de a oferi jucătorilor mai multe opțiuni de a obține banane aurii?
  R: Da! S-ar putea ca la data la care citiți acest newsletter să fi primit deja câteva. Le vom include ca recompense pentru eventuri, misiuni etc.

  Î: Vor exista insule noi în viitor?
  R: Desigur!

  Î: Aveți în plan să introduceți un InterPuietExpress cu adăposturi?
  R: După cum spuneam mai sus, lucrăm la asta chiar acum! Dar, pentru a evita mai multe tipuri de specii de animale, premiile principale în InterPuiet Expres vor fi un nou tip de adăposturi, oferind ceva de folos jucătorilor…

  Î: Vor fi recompense noi la Roata Norocului?
  R: După cum spuneam mai sus, vă pregătim o roată nou-nouță.

  Î: Bâlciul lui Renzo – se vor mai adăuga noi mini-jocuri și recompense?
  R: Recompense, cu siguranță. Mini-jocuri, posibil… Necesită timp mult și avem atâtea de făcut…

  Î: De ce unele misiuni sau eventuri au ore pentru ajutoarele recoltă în loc de cupoane?
  R: Asta e ca și cum ai întreba de ce unele misiuni sau eventuri au recompense mai bune decât altele. Încercăm să oferim cele mai bune recompense pentru misiunile cele mai provocatoare, și ar fi plictisitor dacă am da mereu aceleași lucruri. Rețineți că cupoanele sunt mai noi, deci sunt sigură că există unele misiuni mai vechi, provocatoare, care încă oferă ore!

  Î: De ce au unele țări oferte și eventuri speciale (de ex: misiune/articole KOH numai pentru DACH)?
  R: Aici răspunsul e mai complicat! Asta se întâmplă numai când avem colaborări cu parteneri externi. Uneori, ca în cazul KOH ZOK, acest lucru se datorează faptului că partenerul are prezență numai într-o anumită regiune (credeți-mă, canadienii nu știu cine e TilSchweiger!). Alte ori, ca în cazul LooneyTunes, limitarea se datorează faptului că partenerul nu ne permite să le prezentăm produsele în anumite regiuni. Știu că nu vă încântă aceste eventuri regionale și voi ține cont de asta în discuțiile cu partenerii, dar mă tem că nu vă pot promite că nu se va mai întâmpla – aceste colaborări nu depind aproape niciodată de o singură persoană.  Sperăm să vă fie de folos toate informațiile oferite de Souni!
  Echipa voastră Farmerama
   
  inanina, donnadmn, naivreasastii și alți 18 apreciază asta.
 4. Chronos

  Chronos Guest

  Salutări tuturor jucătorilor Farmerama!
  Vă prezentăm mesajul noului producător Farmerama:

  Dat fiind că sunt destul nou pe aici, vreau să încep prin a mă prezenta. Mă numesc Varun, sunt de etnie indiană și m-am alăturat recent echipei Bigpoint, ocazie cu care m-am mutat în Hamburg, Germania.
  Sunt la Farmerama de mai puțin de 3 luni și încep să mă simt ca acasă.
  Înainte de a veni la Bigpoint, am fost producător la Zynga. În timpul petrecut acolo am avut ocazia să produc diferite jocuri ocazionale, arcade și mid core. Activitatea mea se desfășura lângă Bangalore, India, dar jobul meu presupunea să călătoresc mult la San Francisco și Los Angeles. Acum sunt însă pentru prima dată în Europa și încep să mă acomodez. Prietenii și colegii mei de la echipa Farmerama m-au susținut mereu. Mi-am început cariera în gaming ca moderator de forum la ceva jocuri de rol și MOBA. M-am folosit de această experiență pentru a ocupa în cele din urmă un rol cu normă întreagă de Community manager la jobul de dinainte. Această experiență m-a ajutat să construiesc o relație bună cu comunitatea. Fiind eu însumi un gamer pasionat, înțeleg și empatizez cu comunitatea și îi înțeleg frustrările. Mă voi strădui să fiți toți mulțumiți și sper să sper să vă ofer cea mai tare experiență în Farmerama.
  Recunosc că, deoarece spațiul nu ne permite aici, probabil nu voi aborda acum toate subiectele de interes pentru voi. Însă, vă asigur că veți primi acest newsletter lunar. Managerii de comunitate și echipele de pe forumuri au adunat toate întrebările deschise și mi le-au trimis mie, și voi continua să fiu interesat personal de întrebările voastre. Vreau să-mi prezint viziunea pentru Farmerama în acest newsletter.

  Iată, pentru început, prioritățile mele imediate pentru următoarele luni:

  1. Bahamarama 3 / Reciful de corali: am plăcerea să vă anunț că am demarat în sfârșit faza de producție a acestei funcții masive. A durat puțin până ne-am planificat sarcinile și ne-am asigurat infrastructura tehnică necesară înainte de a începe dezvoltarea propriu-zisă. Nu aș vrea să dezvălui prea multe despre detaliile funcției în acest newsletter deoarece plănuiesc să mă ocup mai mult de subiect în newsletterul de luna viitoare. Vreau totuși să vă dau o mostră din ceea ce vă așteaptă.


  [​IMG]

  Această imagine a fost concepută de către graficianul 3D care a muncit din greu în ultimele două săptămâni. Sperăm să vă placă și să fiți la fel de entuziaști ca noi. Iată un scurt sumar al acestei funcții:
  Baiera de corali suferă de o criză ecologică. Portul Bahamarama le va permite acum jucătorilor să lanseze expediții și să ajute comunitățile locale să reconstruiască ecosistemul recifurilor de corali ce înconjoară insulele. Va trebui să găsiți mostre de plante vii care au supraviețuit în apele poluate, să plantați aceste organisme în centrele acvatice locale ale insulelor, să plantați specii variate pentru a reconstrui diversitatea ecologică a recifului.
  Din păcate nu vă pot spune exact când va fi lansată funcția dar sunt sigur că va fi mai curând decât credeți cei mai mulți dintre voi. Sper ca în următorul newsletter să vă pot oferi o dată de lansare. Mă străduiesc să nu fac promisiuni pe care să nu le pot onora.

  2. Stabilizarea lansării eventurilor săptămânale: am muncit din greu la acest capitol în ultimele săptămâni. Din păcate, lansările eventurilor săptămânale presupun momentan eforturi imense și personal numeros. Asta ne împiedică să lucrăm la îmbunătățiri și funcții pe termen lung. Am lucrat mult împreună cu producătorii tehnici și inginerii șefi pentru a găsi o soluție la această problemă. Sper ca în următoarele săptămâni să-i dăm de capăt. De asemenea, lucrez cu echipa de concepție la găsirea echilibrului potrivit de eventuri și reduceri. Cu siguranță ați observat deja unele modificări pe care le-am introdus în calendarul de reduceri. Rugămintea mea pentru echipa de concepție a fost să încerce cât mai multe lucruri posibile. Jucătorii noștri veterani au nevoie de o provocare în joc. M-am concentrat și să îmbunătățesc unele aspecte în mecanica de joc, prețurile în monedă reală, chestiuni de utilizabilitate și unele erori mai vechi care există în lansările de eventuri săptămânale, datorate unui cod mai vechi.


  Viziunea mea pentru joc:

  În ultima lună am muncit din greu să stabilesc o viziune pentru joc. Îmi doresc ca jocul și echipa să lucreze spre o direcție și un scop. Scopul este să ofere cea mai tare experiență de farming jucătorilor noștri. Vrem să ne asigurăm că timpul în care jucați Farmerama e partea cea mai bună din ziua voastră, lucrul cel mai așteptat de către jucătorii nostri.

  Vă prezint în continuare următorul set de priorități:


  1. Să repar problemele de echilibru și de prețuri

  Am primit sesizări numeroase din partea jucătorilor privind problemele de echilibru. Pentru jucătorii noi, unele dintre sarcinile misiunilor sunt prea grele, iar jucătorii veterani nu mai au suficiente provocări în joc. Lucrăm la o soluție pentru ambele probleme. După ce am preluat jocul, am pus ca prioritate dezvoltarea unor funcții și mecanisme noi. Lucrăm de asemenea la introducerea unor mecanisme apreciate pe care le-am introdus recent și să vrem le aplicăm la o varietate mai mare de misiuni.


  2. Să furnizăm conținut pentru veterani

  În conversațiile mele împreună cu echipa le-am amintit tuturor că jucătorii veterani sunt prioritatea numărul 1 pentru noi. Apreciem timpul și efortul pe care le-ați investit în jocul nostru de-a lungul anilor.
  În acest moment conceptualizăm un nou mecanism de event care se va adresa exclusiv jucătorilor veterani. Ce anume va presupune eventul? Detalii în curând! Planurile noastre pe termen lung includ și mai multe actualizări de conținut și noi mecanisme de misiuni. Căutăm de asemenea o modalitate de a reduce stelele pentru jucătorii noștri veterani. Se numără printre solicitările mai vechi ale comunității și ne vom strădui să dezvoltăm o funcție care va servi acestui scop.  3. Extinderea spațiului

  După ce am jucat intens Farmerama în ultimele luni, știu că una dintre cele mai mari frustrări pentru jucători este lipsa spațiului în joc. După mine, această problemă a fost ignorată prea mult timp. Deși ne-ar plăcea să lansăm noi spații de joc, acest lucru durează luni și luni de zile și nu este simplu de realizat. Cu toate acestea, momentan conceptualizăm o funcție numită „Perimetrul de stocare” care vă va permite să stocați toate adăposturile, staulele de reproducere, fără a fi nevoie să le dezactivați.
  Momentan este în fază de concept, mai multe detalii vă vom oferi în următorul newsletter!
  În altă ordine de idei, am început să dezvolt o cultură a onestități și transparenței între echipa de dezvoltare și jucători. În această privință, vreau să vă împărtășesc unele aspecte legate de sistemul de mentorare. Din păcate, am dat de multe probleme tehnice în timpul dezvoltării acestei funcții. Aceste probleme nu aveau soluții rapide sau pe termen scurt. Echipa a decis împreună ca dezvoltarea acestei
  funcții să fie oprită. Îmi doresc ca funcțiile noastre să fie de cea mai bună calitate și nu am vrut să lucrăm la o funcție care în viitor va trebui reconstruită. Vă asigur că nu oprim definitiv dezvoltarea acestei funcții; este doar pentru moment. Odată ce avem resursele adecvate și infrastructura tehnică necesară, vom continua dezvoltarea. A fost o decizie grea dar sperăm să aveți încredere în discernământul nostru.
  Sper ca în următorul newsletter să vă aduc vești mai bune pe acest subiect.
  Vă mulțumesc mult pentru răbdare și sper să putem interacționa cât mai frecvent. Voi fi activ pe forumurile în limba engleză și sper să ne întâlnim mai des. Eu și echipa suntem dornici să facem ca acest joc să fie cea mai bună experiență pentru voi toți.


  [​IMG]
   
  inanina, naivreasastii, stella7742 și alți 65 apreciază asta.
 5. Chronos

  Chronos Guest

  Vă prezentăm în cele ce urmează, mesajul producătorului Farmerama
  Dragi jucători ai Farmerama,
  A sosit timpul pentru o nouă informare din partea echipei Farmerama! Septembrie a trecut în graba și a fost o lună nemaipomenită pentru noi. Am muncit din greu la eventuri și continuăm să dezvoltăm reciful de corali. Înainte să intru în temele acestei luni, aș dori să vă dau cîteva detalii despre ultimele evenimente.
  În ultimele două săptămâni, am avut numeroase probleme care v-au împiedicat să intrați în joc. Ne cerem scuze pentru aceste probleme și înțelegem câte frustrări a generat această situație. Moderatorii noștri ne-au ajutat să identificăm aceste probleme și suntem foarte mulțumiți de felul în care ne comunică frustrările și preocupările voastre. Sunt mândru de managerii comunității noastre și de tehnicienii care au făcut ore suplimentare pentru a rezolva aceste probleme de autentificare cât mai curând posibil.
  Muncim din greu pentru a găsi o soluție la aceste atacuri și vă asigurăm că este prioritatea noastră în acest moment. Vă sunt recunoscător pentru înțelegere și răbdare.  Reciful de corali


  După cum am precizat în ultimul newsletter, muncim la o nouă componentă numită Reciful de corali.
  Am plăcerea să vă anunț că suntem aproape de finalul fazei de dezvoltare și vom avea o dată de fixă de lansare pe care o vom anunța în newsletterul de luna viitoare. Am solicitat echipei să acorde timp suplimentar pentru optimizări și eliminarea erorilor. Este o actualizare majoră a jocului și facem tot ce ne stă în putință pentru a vă oferi o experiență de calitate. Vom organiza și câteva teste de joc în cadrul birourilor noastre și apoi cu moderatorii ca să putem aduna cât mai mult feedback posibil. Vreau să fiu sincer și să creez așteptări corecte.
  Momentan planificăm o lansare mai lentă a acestei componente pentru a ne asigura că nu avem erori. Am solicitat echipei să monitorizeze jocul îndeaproape înainte de a îl lansa pentru voi. Acest lucru poate însemna ca funcția să fie disponibilă într-o singură țară în prima săptămână. Știu că așteptați cu toții cu nerăbdare această funcție, dar lansarea lentă are în vedere rațiuni ce privesc calitatea conținutului.
  Va fi disponibil pentru toată lumea, după această fază. Sper să aveți înțelegere pentru strategia noastră.  Lansări de eventuri


  Am menționat în newsletterul precedent că unul dintre obiectivele mele este să stabilizez lansările săptămânale de eventuri. Recunosc că update-urile noastre au avut unele probleme în trecutul recent. Echipa Farmerama ia aceste probleme în serios și am reacționat prompt pentru rezolvarea lor. Sperăm că va fi și mai bine în următoarele săptămâni. Coșurile noastre de event au întâmpinat și ele mici probleme, după cum cu siguranță ați observat. Am continuat să lucrăm la îmbunătățirea echilibrului de sarcini.
  Recent am stabilit un sistem prin care administratorii de forumuri sunt mai implicați și le solicităm feedbackul înainte de lansarea eventurilor.
  Sperăm că vă dați seama cât de mult efort depun toți și mă consider extrem de
  norocos să am o echipă atât de specială de moderatori și manageri de comunitate.
  Renzo


  Ah.. Renzo! Ați cerut și v-am ascultat. Sper să apreciați proba noastră de săptămâna asta. Am adunat unele date și planificăm o lansare pentru o durată mai lungă în viitorul apropiat. N-aș vrea să mă angajez la o dată în acest moment.
  După cum probabil ați observat, promit doar atunci când mă pot ține de promisiuni. Dar sper să vă pot da tuturor vești bune în curând!
  Dar, important este că se lucrează la acest lucru.  Conținut de Halloween

  În ultima lună, echipa a muncit din greu la anumite elemente de Halloween. Am planificat o seamă de eventuri tematice și reduceri de Halloween care sper să fie pe placul vostru. Vă ofer o mostră:

  unnamed.png  Înainte să concluzionez, am vrut să vă anunț că apreciez comentariile voastre și sprijinul acordat.

  În semn de recunoștință, echipa Farmerama vă pune la dispoziție un cod bonus, de care sperăm să vă bucurați cu toții. În cele ce urmează vă vom prezenta detalii despre codul bonus. Acesta este HAPPYAUTMN14

  Codul bonus va oferi funcțiile combinei pentru 24 ore (funcții care se vor activa imediat după activarea codului bonus) + un cupon de 24 de ore ce va oferi funcțiiile combinei imediat după activarea cuponului.

  Codul bonus va putea fi folosit începând 16 octombrie, ora 23:59 ora serverului, o oră mai târziu ora României, până în data de 22 octombrie, ora 23:59 ora serverului, o oră mai târziu ora României.


  Aceasta a fost tot pentru acest newsletter. Luna viitoare vă vom oferi mai multe informații despre Reciful de corali și despre conținuturi pentru jucătorii vechi. Rămâneți pe frecvență.  Al vostru Varun.
   
  inanina, naivreasastii, stella7742 și alți 50 apreciază asta.
 6. Chronos

  Chronos Guest

  Scurt newsletter din partea producătorului Farmerama


  Dragi jucători,

  Acest buletin informativ va fi unul relativ scurt. Vreau să vă scriu în special în legătură cu problema erorilor care au afectat eventul benzilor desenate. Intenţionăm să redactăm un alt buletin informativ în a doua parte a lunii, cu ultimele informații despre joc.
  Eventul lansat recent pe tema benzilor desenate a suferit din cauza unor probleme tehnice şi suntem conştienţi de faptul că au fost afectaţi mulţi jucători. Suntem foarte dezamăgiţi că aceste erori au apărut tocmai acum, când feedback-ul vizavi de conţinutul lansat de Halloween a fost extraordinar.
  Membrii echipei FA au lucrat din greu pentru a rezolva problemele într-un timp cât mai scurt şi suntem bucuroşi că au reuşit până la urmă. Desigur, asta nu compensează faptul că jucătorii noştri loiali au fost afectați și mulți dintre voi nu au reușit să progreseze în cadrul eventului.
  Adminii ne-au fost de mare ajutor, ca de obicei, şi ne-au sprijinit de-a lungul întregului sfârşit de săptămână. Ne-am consultat cu ei şi dorim să vă oferim un cod de bonus, în semn de mulţumire pentru răbdarea şi înţelegerea de care aţi dat dovadă. În cele urmează, vă prezentăm informațiile despre codul bonus pe care l-am pregătit pentru voi:
  • numele codului bonus este THEDEAL2014
  Codul bonus va oferi următoarele:
  • 15 x supercompost a la Suzy
  • 30 x supercompost
  • 3 x dulceață pascală
  • 3 x plăcintă cu mere și zucchini
  • 3 x cunună de primăvară
  • 3 x pâine cu morcovi
  Codul bonus poate fi folosit începând cu data de 12.11.2014,ora 23:59 ora serverului, o oră mai târziu în România și până în data de 30.11.2014, ora 23:59 ora serverului, o oră mai târziu în România.

  Important

  Codul bonus poate fi folosit doar o data/cont.

  Atât eu personal cât şi echipa ne asumăm întreaga răspundere pentru problemele survenite şi vă asigurăm că prioritatea noastră numărul unu este să vă oferim un joc stabil şi de încredere.

  Vă mulţumesc,

  Varun
  [​IMG]
   
  naivreasastii, stella7742, edward și alți 32 apreciază asta.
 7. k0

  k0 Global Team Leader Team Farmerama RO

  Vă prezentăm în cele ce urmează un nou mesaj din partea producătorului Farmerama:

  Salutare, jucători Farmerama!

  Luna noiembrie se apropie de sfârşit şi este timpul pentru un nouă actualizare din partea echipei voastre Farmerama! În Hamburg vremea este geroasă, dar a început sezonul cumpărăturilor de Crăciun şi echipa este într-o dispoziţie foarte bună. Lucrăm din greu, ca de obicei, şi aşteptăm cu nerăbdare sărbătorile. În plus, eu am început lecţiile de germană! ;)

  Subiectele pe care doresc să le abordez azi:

  Halloween


  Am primit feedback foarte pozitiv în legătură cu conţinutul lansat de Halloween şi suntem de altfel foarte mândri de întreg conţinutul lansat în luna octombrie. După cum am spus în buletinele informative precedente, ne străduim din greu să oferim conţinut interesant jucătorilor experimentaţi, iar aprecierile voastre sunt foarte încurajatoare. Pe lângă eventurile pe teme de Halloween, echipa noastră de design a făcut o treabă nemaipomenită cu misiunea Zile de foc. Puteţi să vă aşteptaţi la conţinut similar şi în lunile următoare... în special în legătură cu puieţii.

  Reciful de corali

  I-am invitat de curând pe unii dintre adminii forumului să vină în vizită la noi, la Hamburg, pentru a testa reciful de corali. Feedbackul primit de la ei este extrem de încurajator şi suntem mulţumiţi de progresul realizat până acum. Ştiu că aşteptaţi cu nerăbdare lansarea. Credeţi-mă, lucrăm cu toţii din greu pentru a încheia procesul de dezvoltare, dar, în acelaşi timp, dorim să ne asigurăm că vom livra un produs de cea mai înaltă calitate. Vom continua pregătirile şi sperăm ca reciful să fie disponibil în prima parte a anului viitor. Deocamdată, vă ofer un nou „aperitiv”.

  Totodată, le mulţumesc adminilor pentru vizită! Am preluat unele idei de la ei, în special în legătură cu echilibrarea şi abia aştept ca voi toţi să vă puteţi bucura de reciful de corali!


  found_sealife.png
  incubator_coral_firecoral-big.png incubator_coral_softcoral-big.png incubator_flora_3-big.png incubator_flora_4-big.png incubator_plancton_4-big.png


  Buletine informative viitoare

  Una din idei este ca adminii forumului şi managerii noştri pentru comunitate să deschidă pe viitor teme de discuţie şi vă vor invita să puneţi întrebări, ca să putem discuta despre aspectele specifice comunităţii. Dar vom reveni în una din informările viitoare cu detalii privind această idee.

  Şi, în fine, vreau să ştiţi că ţinem cont de părerile voastre la modul cel mai serios. Apreciem feedbackul vostru şi încercăm în permanenţă să îmbunătăţim jocul. Problemele recente cu evenimentul comic au fost neplăcute dar încercăm permanent să ne îmbunătățim. Reacția noastră la aceste erori a fost foarte rapidă și sunt mulțumit că le-am putut corecta atât de repede. Designerii jocului şi eu personal ne facem întotdeauna timp să citim forumurile. Eu, din păcate, am nevoie de o aplicaţie de traducere pentru a citi forumurile care nu sunt în engleză ;). În următoarele câteva săptămâni vom lucra la finalizarea planului şi a viziunii pentru 2015 (lista de dorinţe ale comunităţii are prioritate maximă!). Avem planuri palpitante pentru 2015 şi abia aşteptăm să vi le împărtăşim!

  Am pregătit conţinut interesant şi pentru luna decembrie, aşa că rămâneţi conectaţi la joc!

  Varun
   
  inanina, -ciocollate-, stella7742 și alți 44 apreciază asta.
 8. Chronos

  Chronos Guest

  Newsletter din partea producătorului Farmerama, pe luna decembrie

  Dragi jucători Farmerama,


  Crăciunul bate la uşă şi întreaga echipă Farmerama vă urează Sărbători Fericite şi un Crăciun ca-n poveşti! Vă mulţumim tuturor pentru loialitate şi feedbackul permanent, care ne permite să îmbunătăţim jocul.
  Ultimele 6 luni au fost încărcate cu succese atât pentru joc, cât şi pentru echipă. S-a schimbat radical modul în care abordăm procesul de realizare a jocului şi sunt mândru de echipa mea pentru capacitatea de adaptare la schimbare şi dăruirea cu care lucrează la îmbunătăţirea permanentă a jocului. Pe de altă parte, sunt perfect conştient de nemulţumirile şi neliniştile voastre. Ştiu că promisiunile noastre nu sunt suficiente şi că aşteptaţi soluţii la problemele voastre.

  Planurile noastre pentru 2015 sunt ambiţioase şi, ca întotdeauna, dorinţele şi buna dispoziţie a comunităţii vor avea prioritate maximă. Avem multe de făcut şi aşteptăm cu încredere anul care vine. Cum v-am spus luna trecută, dorim să îmbunătăţim experienţa acestui buletin informativ şi, în acest scop, vă vom cere să ne adresaţi întrebări şi să vă exprimaţi opiniile în avans. Adminii şi managerii noştri pentru comunitate vor face asta începând cu luna ianuarie. Legat de buletinul precedent, în forumul german s-a pus sub discuţie calitatea traducerii şi toate nemulţumirile au fost înregistrate. A fost o scăpare din partea noastră şi ne asumăm întreaga responsabilitate. Vă voi prezenta mult mai detaliat viziunea noastră şi foaia de parcurs pentru 2015 în buletinul informativ următor, dar vreau să ştiţi că ţinem întotdeauna cont de ideile voastre şi ni le însuşim pe cele mai multe dintre ele.
  Pentru început, aş vrea să ştiţi că suntem total de acord cu faptul că se impune un ajutor de recoltă pentru rândurile de nori. Am discutat ideea aceasta în urmă cu câteva luni, iar planul de bătaie pentru această componentă este deja pus la punct. În curând le vom arăta adminilor schiţele iniţiale şi, în baza feedbackului lor, vom trece la realizarea efectivă.

  Cât despre alte noutăţi, pot să vă spun că reciful de corali se dezvoltă frumos şi, în plus, se discută şi se planifică numeroase alte componente, cum ar fi un spaţiu de stocare. Vă cer să aveţi răbdare. Am încredere că ne vom îndeplini toate promisiunile şi vă vom dărui o experienţă de joc fantastică pe tot parcursul anului 2015.

  Feedbackul vostru la aceste buletine informative este întotdeauna apreciat. Opiniile voastre ne ajută să vă înţelegem aşteptările MULT MAI BINE.
  Conţinutul şi eventurile noastre de Crăciun vor fi disponibile în joc săptămâna aceasta şi suntem convinşi că vor fi pe placul vostru.  Încă o dată, vă dorim un Crăciun Fericit !

  Vă mulţumesc.

  Varun  [​IMG]
   
  inanina, stella7742, ariesnelu10 și alți 38 apreciază asta.
 9. Chronos

  Chronos Guest

  Newsletter din partea Echipei Farmerama


  Salutare, jucători!

  Este timpul pentru o nouă informare din partea echipei voastre Farmerama.

  Anul 2015 a început extraordinar, în ciuda problemelor pe care le-am avut cu eventurile benzilor desenate şi aniversar. Benzile desenate ne-au creat unele probleme în trecutul apropiat, dar facem paşi importanţi în direcţia rezolvării lor şi a îmbunătăţirii mecanismului acestui event. După cum aţi observat, am introdus multă variaţie în eventurile noastre săptămânale, precum şi mecanisme noi, captivante pentru jucătorii noştri. Acestea fiind spuse, problemele au fost neplăcute, iar echipa a lucrat în neştire pentru ca lansarea să aibă loc. Ştim că mulţi dintre voi aţi folosit bonusuri, aţi pregătit fermele şi aţi fost nemulţumiţi când eventul a fost amânat.
  Vă rugăm să ne acceptaţi scuzele şi vă asigurăm că facem tot ce ne stă în putinţă pentru a învăţa din aceste incidente şi a nu repeta greşelile. În altă ordine de idei, echipa a fost cu adevărat entuziasmată de eventul aniversar. Este extraordinar faptul că FARMERAMA are milioane de utilizatori, de peste cinci ani! Suntem foarte mândri de faptul că jocul a avut succes atât de mult timp şi continuă să fie cel mai mare joc realizat de Bigpoint.
  Opiniile voastre (pozitive sau negative) sunt binevenite şi însuşite de echipă. Ne bucurăm să ştim că apreciaţi varietatea pe care o imprimăm mecanismelor din joc. Eventul aniversar va fi revizuit şi reluat peste câteva luni!

  Noutăţi despre reciful de corali: Această componentă se conturează frumos, chiar dacă progresul este lent. În urmă cu câteva luni, am efectuat mai multe teste cu jucători selecţionaţi şi admini ai forumului. În baza feedbackului primit, am decis să regândim moara, care este foarte importantă pentru reciful de corali.


  În avanpremieră:  [​IMG]
  [​IMG]  Vom fi în măsură să vă spunem mai multe despre funcţionalitatea acestei componente în lunile care urmează.
  De asemenea, am decis să rulăm mai multe sondaje de opinie pe forum şi să transmitem feedbackul designer-ilor jocului. În baza feedback-ului vostru, am acordat prioritate refacerii mecanismului de cadouri şi schimburi, care va fi folosit mai frecvent în viitor. Ca de obicei, nu vă pot oferi o dată certă, dar lucrăm la aspectul acesta! Designerii jocului şi managerii pentru comunitate vor continua să efectueze sondaje pentru a colecta feedback, în baza căruia vom stabili priorităţile foii de parcurs.

  Am pregătit eventuri interesante pentru luna februarie, iar eventul de Ziua Îndrăgostiţilor va conţine un mini-joc nou!  În avanpremieră:  [​IMG]
  Vă mulţumim ca aţi citit buletinul informativ al acestei luni!
  Echipa voastră Farmerama​
   
  inanina, stella7742, florin_alx și alți 51 apreciază asta.
 10. Chronos

  Chronos Guest

  Newsletter din partea Echipei Farmerama

  Salutare, jucători Farmerama!


  Bine aţi venit la un nou buletin informativ al producătorului. De data aceasta doresc să vă pun la curent cu noutăţile referitoare la reciful de corali, noul design al morii şi, totodată, să adresez feedbackul primit vizavi de buletinul informativ anterior.

  În primul rând, vă mulţumesc pentru opinii, deoarece ne străduim să facem acest buletin informativ cât mai interesant. Vreau să încep prin a vă asigura că eu, Varun, sunt în continuare producătorul Farmerama şi nu intenţionez să plec nicăieri ! Nu ştiu de unde au pornit zvonurile pe forumuri, dar cert este că sunt foarte prezent, urmăresc permanent forumurile şi sunt la curent cu feedbackul vostru.

  În 2014 ne-am concentrat pe comunitate şi am pus accentul pe experienţa de joc. Foaia noastră de parcurs are ca punct central îmbunătăţirea calităţii jocului şi oferirea unei experienţe de joc pozitive şi pline de satisfacţii. Eventul de Ziua Îndrăgostiţilor a fost un experiment din acest punct de vedere, iar rezultatele de până acum sunt foarte încurajatoare. Vă înţeleg pe deplin nemulţumirile şi vă asigur că abordăm problemele vechi, pas cu pas.

  Progresul în dezvoltarea recifului de corali este fenomenal şi pot să spun cu mâna pe inimă că această componentă va fi disponibilă tuturor jucătorilor în viitorul apropiat. Ezit să vă dau o dată precisă deoarece nu vreau să fac promisiuni pe care să nu le putem apoi respecta. În continuare, eforturile noastre se concentrează în primul rând pe calitatea produsului. Acestea fiind spuse, vreau să vă asigur că cerinţa de banane aurite va fi foarte rezonabilă. Dorinţa noastră este ca această componentă să fie disponibilă tuturor jucătorilor şi am reflectat mult pentru a găsi condiţia de deblocare cea mai potrivită. Veţi avea o surpriză plăcută! O să vă bucuraţi, de asemenea, să aflaţi că vom lansa o actualizare a conţinutului Bahamarama în martie şi că bananele voastre aurite vor fi mult mai preţioase acolo!

  Cât priveşte noul design al morii, imaginile pe care vi le-am oferit erau modele şi nu vor fi modificări de echilibru la niciun articol de la moară. Ideea centrală a noului design este să facem moara mai accesibilă şi să vă oferim posibilitatea de a organiza producţia. Imaginile aveau doar rolul de previzionare a noului design.

  Intenţionăm să refacem şi componenta vinde şi dăruieşte, probabil la începutul lunii iunie. Totodată, am implementat unele optimizări ale codului, care ar trebui să ne permită să-l rulăm mai des pe Renzo. Planurile privind foarte necesara combină pentru rândurile de nori şi componenta de stocare de care v-am vorbit în urmă cu câteva luni rămân neschimbate. Aceste componente sunt în faza de design şi vor progresa la faza de dezvoltare odată cu lansarea recifului de corali. Ştiu că sunteţi nerăbdători, dar suntem hotărâţi să facem o treabă bună şi am fi recunoscători dacă aţi avea puţină răbdare !

  În următoarea ediţie a buletinului voi aborda viziunea pe termen lung şi experienţele noastre, precum şi filozofia noastră cu privire la aceste chestiuni.

  Vă mulţumesc şi ne vedem în joc !

  Varun
   
  inanina, dropiamare, mamy3270 și alți 35 apreciază asta.
 11. k0

  k0 Global Team Leader Team Farmerama RO

  Salutare fermieri,

  Vă prezentăm mai jos mesajul producătorului Farmerama, Varun:

  În ultimile săptămâni, doleanțele voastre au fost auzite. Echipa Farmerama face tot posibilul pentru a vă menține plăcerea de a juca. Îmi doresc să fi ascultat mai atent și să fi luat alte decizii.

  Am greșit și recunoaștem. Unele probleme din ultimul timp ar fi trebuit să fie descoperite din timp și nu am reușit acest lucru. Eliminarea steluțelor din recompensele evenimentelor s-a dovedit a fi o decizie greșită. Am greșit și la comunicarea schimbărilor realizate la comportamentul îngrășământului și efectului runei ”Comisul cel mare”. Introducerea Morii noi a afectat jucătorii care au achiziționat linia de vrej lansată cu prilejul Valentine's Day și abonamente pentru Moară.

  V-am dezamăgit cu ultimile actualizări ale jocului și ne asumăm responsabilitatea. În ultimile 6 luni, am realizat progrese vizibile în transformarea jocului nostru în jocul cu cea mai mare orientare către jucători. Vreau să vă asigur că în momentul de față căutăm o soluție mai bună pentru Moară. Din nefericire, pentru a ne asigura că soluția va fi implementată corespunzător, avem nevoie de timp pentru a o testa. Prin urmare, vă cer să aveți răbdare cât timp noi ne străduim să realizăm această soluție și vă promit că toți jucătorii afectați vor fi recompensați.

  Suntem convinși că avem ceea ce nimeni nu are - un joc remarcabil care are parte de cea mai loială și pasionată comunitate de jucători. Cea mai mare realizare a noastră este faptul că Farmerama vă aparține, iar noi, cei de la BigPoint, doar ne străduim să vă îmbunătățim experiența de joc.

  Dar destule vorbe. Ne străduim să relizăm ceea ce am promis și vom lucra în continuare pentru a vă reface încrederea în noi.

  Mulțumesc,
  Varun
   
 12. k0

  k0 Global Team Leader Team Farmerama RO

  Salutare, fermieri!

  Prezentul buletin informativ are ca teme centrale noul design al morii şi schimbările din versiunea lansată azi.

  Din păcate, au existat unele probleme legate de noua moară. Aceste probleme i-au afectat în special pe jucătorii care au achiziţionat vrejul magic de Sf.Valentin şi pachetul-abonament „Jgheaburi pline“. Prin adăugarea cozii de producţie la moară, am implementat o schimbare la bonusurile care vizează moara. Regretăm nespus inconvenientele pe care le-am cauzat astfel. În ultimele două săptămâni, am lucrat necontenit la rezolvarea acestor probleme şi la găsirea unui compromis echitabil pentru jucătorii noştri. Am încercat, de asemenea, să ne asigurăm că soluţiile găsite nu afectează negativ economia jocului. Versiunea curentă include următoarele modificări:

  1. Producţia la moară
  Produsele realizate la moară vor fi disponibile doar la încheierea întregului ciclu de producţie. De exemplu, dacă decideţi să "măcinaţi" 5 unităţi de hrană super, va trebui să aşteptaţi până când sunt gata toate, pentru că doar atunci vor fi adăugate în inventar. În cazul în care anulaţi producţia, toate materiile prime vor fi returnate în inventar. Limitele la apă şi gunoi rămân valabile. Exemplu: dacă anulaţi producţia de hrană super, apa va fi returnată în inventar până se atinge limita permisă. Din aceste motive, vi se va solicita confirmarea anulării producţiei printr-un dialog de confirmare.

  2. Schimbări la bonusul vrejului magic de Sf.Valentin
  Durata bonusului oferit de acest vrej magic a fost extinsă la 12 ore, iar timpul de latenţă a fost micşorat la 18 ore. Timpul de producţie la moară va fi redus doar cât timp bonusul este activ.

  3. Compensaţia pentru moară
  Toţi jucătorii vor primi pachetul-abonament „Jgheaburi pline“ pentru 14 zile. Vă rugăm să solicitaţi compensaţia folosind codul bonus: Mill2015

  4. Deblocarea slotului 3
  Toţi jucătorii vor primi gratuit al treilea slot. Astfel, veţi putea adăuga două produse suplimentare ”în așteptare” la moară.
  Suntem conştienţi de faptul că aceste modificări au cauzat unele frustrări şi vă mulţumim pentru răbdare şi înţelegere.

  Varun
   
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri suplimentare.