Tutorial Open Beta client Unity/WebGL

Discuție în 'FAQ aspecte tehnice' creată de k0, 28 Sep 2020.

Dragă cititor al forumului nostru,

Dacă dorești să participi activ la discuțiile purtate, ai întrebări sau vrei să deschizi alte teme, este necesar să te conectezi în continuare în joc. În cazul în care nu ai încă un cont de joc, te rugăm să te înregistrezi. Ne bucurăm să te revedem în viitor în forumul nostru! CLICK AICI
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri suplimentare.
 1. k0

  k0 Global Team Leader Team Farmerama RO

  Faza Open Beta este ultima etapă a procesului de dezvoltare a clientului Farmerama Unity/WebGL Client în care clientul Unity/WebGL este accesibil tuturor jucătorilor Farmerama. Cu această etapă de test, se urmărește cum se comportă clientul Farmerama Unity/WebGL pe serverele de joc, cum reacționează jucătorii la aceasta și sunt identificate și rezolvate problemele rămase.

  Cerințe minime
  Clientul Unity/WebGL este o tehnologie foarte diferită de Flash și are cerințe de sistem mai mari. Clientul a fost testat intensiv și s-a ajuns la concluzia că, pentru a ajunge la o experiență de joc acceptabilă, jucătorii Farmerama vor necesita cel puțin de următoarele:
  Sistem de operare:
  - Windows: versiuni 7 SP1 +, 8, 10; doar 64 biți.
  - MacOS: 10.12+
  - Linux: Ubuntu 16.04, 18.04 sau CentOS 7
  Hardware:
  - CPU: Core i3-3110M (BGA) (lansare iunie 2012)
  - GPU: Intel (R) HD Graphics 4000
  - RAM: 4 GB

  Cu toate acestea, clientul Farmerama Unity/WebGL este accesibil și pe computere cu specificații mai puțin performante, dar timpul de încărcare poate crește semnificativ și poate fi necesar să opriți animațiile sau să limitați rata FPS în setări.

  Ca browser de Internet poate fi utilizată orice versiune recentă de desktop a Firefox, Chrome, Edge sau Safari. Fiți informați că browserul Internet Explorer nu poate fi utilizat. Totuși pentru cea mai bună experiență, vă recomandăm întotdeauna să utilizați browserele Firefox sau Chrome (pentru ambele, versiuni pe 64 de biți) și să aveți întotdeauna cea mai recentă versiune a acestora instalată.

  În acest moment, vă recomandăm să utilizați un computer / laptop, variantele pentru smartphone / tabletă nefiind tocmai funcționale.

  Conturile de joc nu pot fi defectate ca urmare a participării la testul Open Beta, iar articolele din joc nu pot fi pierdute. Totuși, unele articole nu sunt afișate încă în clientul Unity/WebGL, acestea fiind în continuare disponibile, pentru moment, în varianta Flash.

  Acces
  În colțul din dreapta-sus a ferestrei de joc va fi afișat butonul de accesare a versiunii Unity. Prin clic pe acesta, clientul se va schimba de la Flash la Unity. Vă recomandăm să aveți un singur cont deschis în browser în același timp, în special un singur client Unity/WebGL.

  1.png
  Datorită faptului că tehnologia Unity / WebGL este foarte diferită de tehnologia Flash, timpii de încărcare sunt mai mari în comparație cu versiunea Flash. Acest lucru afectează în special prima oară când încercați să încărcați clientul sau să încărcați clientul după ce ați curățat cache/cookie sau ați repornit browserul.

  Deci, este important să înțelegeți că încărcarea inițială (prima dată când accesați clientul Unity) va dura mai mult timp, deoarece toate articolele / conținutul trebuie descărcate în fundal iar clientul Unity trebuie inițiat. Asta înseamnă că timpul mediu de încărcare inițială poate dura mai mult decât sunteți obișnuit, așa că vă rugăm să aveți răbdare când deschideți prima dată această versiune.

  Când încărcați jocul pentru a doua, a treia oară etc., timpul de încărcare va fi mai mic. Nu putem oferi un timp exact de încărcare, deoarece depinde în mare măsură de mai mulți factori, cum ar fi:
  - Specificații hardware: cu cât calculatorul este mai puțin performant, cu atât timpul de încărcare poate fi mai mare;
  - Conexiunea la Internet;
  - Numărul de articole din inventar;
  - Utilizarea browserului: Este important să aveți pagina în care se încarcă Clientul Unity / WebGL deschisă și să nu treceți la altă pagină. De asemenea, de preferință, nu aveți alte site-uri web deschise, mai ales site-uri care pot solicită resursele calculatorului.

  Feedback și raportarea erorilor
  Pentru păreri, opinii și nelămuriri cu privire la acest test, găsiți tema de discuții dedicată AICI. În tema de AICI găsiți detalii privind raportarea erorilor sau altor probleme.

  Dacă nu puteți accesa clientul Unity / WebGL: în primul rând păstrați-vă calmul. Încercați alt browser. Dacă nici așa nu funcționează, completați formularul de AICI. Poate ajuta echipa tehnică să identifice probleme tehnice pe baza unor cazuri concrete.
  Luați în considerare că se depun toate eforturile pentru a migra toți jucătorii către noua versiune.

  Instrucțiuni pentru completarea formularului: CPU, GPU, Memory pot fi găsite prin click-dreapta pe ”My computer” și selectarea ”Properties” din meniul deschis. Pentru verificarea vitezei conexiunii la Internet, recomandăm ACEST test.

  Noutăți
  În clientul Unity / WebGL, fereastra Pieței este modificată iar Bâlciul lui Renzo va fi din accesibil. Există mici schimbări grafice dar jocul va funcționa la fel, deși este posibil să se ”simtă” puțin diferit.

  Există încă, după cum am spus, unele erori dar nu sunt grave și în general nu afectează experiența de joc.

  Sezonul 9 nu este accesibil în clientul Unity / WebGL, dar eventurile și mini-eventurile disponibile în prezent sunt prezente. Se intenționează ca în viitor eventurile și mini-eventurile să fie disponibile în ambele variante, dar, pentru că versiunea Unity este în lucru, este posibil ca unele caracteristici/eventuri să întârzie sau să nu poată fi introduse la timp în versiunea Unity / WebGL.

  Nu s-a stabilit o dată de încheiere a testului Open Beta în primul rând deoarece se lucrează pe lângă versiunea beta la rezolvarea problemelor deschise și dezvoltarea evenimentelor / mini-eventurilor viitoare.

  Vă mulțumim pentru participare!
   
  rodica49, MicuNicu, eZ-Jay și alți 13 apreciază asta.
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri suplimentare.