Raspunsuri tematice prin citate, maxime, cugetari

Discuție în 'Jocuri de forum' creată de roliana57, 27 Apr 2015.

Dragă cititor al forumului nostru,

Dacă dorești să participi activ la discuțiile purtate, ai întrebări sau vrei să deschizi alte teme, este necesar să te conectezi în continuare în joc. În cazul în care nu ai încă un cont de joc, te rugăm să te înregistrezi. Ne bucurăm să te revedem în viitor în forumul nostru! CLICK AICI
  1. mariuta48

mariuta48 Legendă vie

Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand ma gandesc la locul nasterii mele, la casa parinteasca din Humulesti, la stalpul hornului unde lega mama o sfara cu motocei la capat, de crapau matele jucandu-se cu ei, la prichiciul vetrei cel humuit, de care ma tineam cand incepusem a merge copacel, la cuptiorul pe care ma ascundeam, cand ne jucam, noi baietii, de-a mijoarca si la alte jocuri si jucarii pline de hazul si farmecul copilaresc, parca-mi salta si acum inima de bucurie! Ion Creanga - Amintiri din copilarie

tema : maturitate

mimi***, -colonelu-, malagambafane și alți 7 apreciază asta.
  2. matusam

matusam Legendă vie

"Dintre toate roadele pamantului, omul e singurul care nu se coace niciodata, nu exista maturitate; doar tinerete. Pentru societate e un dezastru... Pentru ins e o binecuvantare: ramane ingenuu toata viata."- Constantin Noica

Viziune, AMMA72, Agro80 și alți 8 apreciază asta.
  3. roliana57

roliana57 Legendă vie

Să înaintezi în vârstă este inevitabil, dar să nu te maturizezi niciodată este posibil. Eu cred că poţi păstra anumite lucruri din copilăria ta dacă le protejezi - anumite trăsături, anumite locuri în care nu laşi pe nimeni din lumea asta să pătrundă. Johnny Depp

4. Criselt

Criselt Legendă vie

"Deziluzia este o iluzie ajunsă la maturitate." - Alex Dospian

Agro80, popescudana42, stoiantudorel și alți 6 apreciază asta.
  5. malagambafane

malagambafane Legendă vie

Oamenii maturi nu au nevoie de lideri. Abbey Edward
    tema noua :imaturitate

Modificat ultima dată: 17 Aug 2016
    EVE.violetta, matusam, popescudana42 și alți 5 apreciază asta.
  6. roliana57

roliana57 Legendă vie

In cuplu, imaturitatea inseamna sa lasi loc intamplarilor fermecatoare, sa stii sa traiesti spontan si sa ai ochii copilului care priveste lucrurile si oamenii cu fascinatie. Inseamna sa nu-ti construiesti tipare. Cristina Foarfa

EVE.violetta, malagambafane, matusam și alți 3 apreciază asta.
  7. popescudana42

popescudana42 Legendă vie

Când ai o gândire atât de profundă nu poţi fi acuzat de imaturitate, căci simţi cum trupul devine gând şi răspândeşte o energie nebănuită, care poate să fie benefică pentru alţii.
    Ecaterina Chifu

EVE.violetta, tudor1966, roliana57 și alți 2 apreciază asta.
  8. matusam

matusam Legendă vie

"Imaturitatea este incapacitatea de a-ti utiliza inteligenta fara a fi ghidat de o alta inteligenta."- Kant

Viziune, stoiantudorel, EVE.violetta și alți 5 apreciază asta.
  9. malagambafane

Iluminarea este iesirea omului din starea sa de imaturitate auto-impusa. Immanuel Kant

EVE.violetta, matusam, popescudana42 și alți 2 apreciază asta.
  10. popescudana42

E în natura omenească să vrei un lucru şi să-l vrei acum; în acelaşi timp, este şi un semn de imaturitate.
    DAVE RAMSEY

TEMA--------------BUNICI

angelica.d, EVE.violetta, tudor1966 și alți 4 apreciază asta.
  11. mata2hari2

mata2hari2 Scriitor activ

Ceea ce au nevoie cel mai mult copii sunt esentialele lucruri pe care bunicii le au din plin. Bunicii le ofera o dragoste neconditionata de nimic, bunatate, rabdare, umor, confort si lectii despre viata. Si, cel mai important, prajituri."
    Rudolph Giuliani

12. mimi***

mimi*** Împărat forum

„Bunicii ne cuprind micutele maini doar o vreme, dar inimile pentru o vesnicie.”
    Anonim

13. matusam

matusam Legendă vie

"Nepotii nostri ne accepta pentru noi insine, fara a ne certa sau a incerca sa ne schimbe, asa cum nimeni nu s-a purtat de-a lungul vietii cu noi, nici parintii, nici rudele, nici sotii, nici prietenii si chiar nici proprii nostri copiii deveniti adulti."- Ruth Goode

Viziune, angelica.d, EVE.violetta și alți 7 apreciază asta.
  14. Criselt

Criselt Legendă vie

"Se spune ca genele sar peste generatii. Poate din aceasta cauza bunicilor le plac atat de mult nepotii." - Joan McIntosh

15. -colonelu-

-colonelu- Legendă vie

"O sfanta din icoane cu fata zambitoare,
    Cu ochii de carbune, cu parul ca de nea,
    De-o bunatate rara, cu inima deschisa,
    Curata ca si crinul. Asa-i bunica mea." (Nicolae Labis)

Tema: Stele

16. malagambafane

Poezia-i un cimp minat cu stele. Costel Zagan

17. mariuta48

mariuta48 Legendă vie

"Sufletul meu vine dintr-o lume mai buna, de aceea mi-e mie asa dor de stele..." Nikos Kazantsakis

18. -colonelu-

-colonelu- Legendă vie

"In liniste, una cate una, pe infinita miriste a cerurilor,
    Infloreau frumoasele stele, florile de nu-ma-uita ale ingerilor."

(Henry Wadsworth Longfellow)

19. roliana57

roliana57 Legendă vie

...Mă întreb...dacă stelele sunt luminate pentru ca fiecare să şi-o poată regăsi într-o bună zi pe a sa....
    ...Oamenii au stele care nu înseamnă acelaşi lucru pentru toti. Pentru unii, care călătoresc, stelele sunt călăuze. Pentru alţii nu sunt altceva decat nişte luminiţe. Pentru alţii care sunt savanţi ele reprezintă nişte probleme. Pentru omul de afaceri ele erau ca aurul. Dar toate aceste stele sunt lipsite de glas. Tu vei avea stele cum nimeni altcineva nu are...
    ...Dacă iubeşti o floare care se află pe o stea, este reconfortant să priveşti noaptea cerul. Toate stelele află pe ele flori....
    Antoine de Saint-Exupéry_Micul print

angelica.d, EVE.violetta, -colonelu- și alți 4 apreciază asta.
  20. popescudana42

Unii îşi ridică moralul zburând spre stele, alţii - privind stelele care cad.
    N.Petrescu-Redi.

Tema---TRADITIE

angelica.d, EVE.violetta, tudor1966 și alți 4 apreciază asta.