Raspunsuri tematice prin citate, maxime, cugetari

Discussion in 'Jocuri de forum' started by roliana57, Apr 27, 2015.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. adelina731

adelina731 Novice forum

Am fost corigent la zoologie si literatura. - La Fontaine

Tema : Cafeaua de dimineata

2. roliana57

roliana57 Legendă vie

Dimineaţa
    mimez o ceaşcă din care
    altădată îmi beam cafeaua
    conturul degetelor
    o înconjoară cu grijă
    ca pe o inimă bolnavă
    şi deschizându-mi gura
    sorb încet
    supărător de încet
    şi las aroma să se prelingă
    ca o pradă
    peste buzele rămase umede şi moi
    tatuându-mi gestul
    ca pe o împlinire

din încheietura
    mâinilor se desprinde ultimul tremur
    mimez mai departe
    altă sorbitură
    şi viclean
    urmăresc respiraţia ameţită
    de senzaţii. Teodor Dume

3. adria2

adria2 Maniac forum

Hai, Moarte, sa bem o cafea
    Ti-o fac cu caimac, aromata
    Mai leapada-ti coasa cea grea
    Si mantia asta ciudata.
    .................................................
    Ai venit sa ma iei in persoana
    Prea mare onoare imi faci
    Din toata specia asta umana
    Numai pe mine ma placi ?

Ultima cafea - Corneliu Vadim Tudor

4. popescudana42

popescudana42 Legendă vie

Cafeaua

Dimineaţa-i mai frumoasă
    Când eşti în preajma mea.
    Şi-n întreaga, minunata casă
    Predomină mirosul tău, cafea!

Alina-Georgiana Drosu.....

5. Degetica13

Degetica13 Mogul forum

Nu există cafea mai bună, decât cea băută cu persoana iubită in fiecare dimineata....
    Anonim.

6. malagambafane

malagambafane Legendă vie

Pregatirea cafelei de dimineata nu putea fi lasata pe mina bucataresei. Simona Antonescu

Tema Parabole

7. matusam

matusam Legendă vie

Un mare luptator japonez, pe nume Nobunaga, a hotarat sa-si atace inamicul, chiar daca nu avea decat o zecime din oamenii pe care celalalt ii conducea. Era convins ca victoria e sigura, doar ca oamenii lui insa aveau indoieli.
    In drum catre lupta, el s-a oprit la un templu, zicandu-le acestora: Dupa ce voi vizita templul, o sa dau cu banul. Daca iese capul, vom invinge! Daca iese pajura, vom pierde. Suntem in mainile destinului acum."
    Nobunaga intra astfel in templu, si-a zis rugaciunea in gand si a iesit apoi, dand cu banul. A picat capul! Soldatii erau acum atat de dornici sa se lupte, incat au castigat batalia foarte usor..
    "Nimeni nu poate schimba mana destinului", aghiotantul sau ii spuse dupa batalie..
    "Intr-adevar, nimeni", spuse Nobunga, aratandu-i omului un ban cu cap pe ambele fete.
    (Parabole Zen)

8. dadan

dadan Oracol omniscient

"Le-a spus şi o parabolă: „Nimeni nu rupe petic dintr'o haină nouă şi-l pune la haină veche; altfel, cea nouă se rupe, iar peticul luat din cea nouă nu se potriveşte cu cea veche. Şi nimeni nu pune vin nou în burdufuri vechi; altfel, vinul nou va sparge burdufurile; şi se varsă şi vinul şi se strică şi burdufurile. Ci vinul nou trebuie pus în burdufuri noi şi împreună se vor păstra. Şi nimeni, după ce a băut vin vechi, nu vrea de cel nou, că zice: Mai bun e cel vechi“. " (Evanghelia după Luca, 5, 36-39)

9. roliana57

roliana57 Legendă vie

Fiecare popor s-a remarcat prin oamenii săi de valoare ceea ce face să-i fie iertate unele atrocităţi comise în istorie. Parabola ne explică nouă de ce sunt mai importanţi oamenii decât poporul căruia aparţinuseră.
    ....
    Fiecare din noi deţinem un rol în piesa aia scrisă de alţii şi dăruită nouă pentru o durată determinată. Parcurgem două copilării, una timpurie şi o alta întârziată. Între aceste două ne irosim toate aspiraţiile şi toate dezamăgirile.Vasile Gavrilescu

10. malagambafane

Este adevarat ca fiecare iubire este o floare. Rasare,infloreste si moare. In urma ei ramine parfumul trecerii sale si se pare ca de fapt asta si conteaza. Vasile Gavrilescu in Parabole

11. popescudana42

Parabolă

Azi am fost din nou
    La nucul de argint
    Aşa cum sta, în plină lumină, singur
    în mijlocul câmpiei,
    acoperită de zăpadă
    srălucitoare, orbitoare
    cu crengile proiectate pe cer,
    scriind parcă un fragment
    dintr-o istorie secretă,
    frescă, scheletul unei biografii oculte
    a pământului
    parcă era sufletul meu
    rămuros, filigranat
    spiralat, răsucindu-se,
    amestecându-se în ondulaţiile cosmice,
    insesizabil,
    spre semnul adâncului
    nostalgic îndreptându-se
    spre Inaccesibil.

Elena Armenescu....

Tema............NATURA

12. mariuta48

mariuta48 Legendă vie

Cine nu iubeste natura nu iubeste nici muzica, iar acele peisaje, ce nu ne trezesc reprezentari muzicale, nu pot fi amintiri. Cel ce n-a ratacit transportat si melancolic prin parcuri nu v-a intelege gratia mozartiana. Inserari grave fara Brahms? Sau monumentalul naturii fara Beethoven. Muzica are un caracter cosmic. Fara dragoste de natura ne lipseste baza pasiunii muzicale. Emil Cioran

13. malagambafane

Omul este natura naturii. Nichita Stanescu

14. dadan

dadan Oracol omniscient

• În natură nimic nu se pierde, nimic nu se câştigă, totul se transformă. Antoine Lavoisier

15. adria2

adria2 Maniac forum

Primavara este modul in care natura ne spune : " sa inceapa petrecerea " !

Robin Williams

16. roliana57

roliana57 Legendă vie

Geniul omenesc nu va putea nicicand nascoci inventii mai desavarsite ca acelea create de natura, in care nu lipseste nimic si nimic nu-i de prisos. Leonardo Da Vinci

tema: creier

17. popescudana42

Creierul este organul cu care gândim că gândim.
    Ambrose Bierce.....

18. stoiantudorel

stoiantudorel Comandant forum

În inimă nu poţi păstra nimic. Acolo totul curge. În creier se acumulează totul: iubirea şi ura, teama şi curajul, viciul şi virtutea. Creierul este sediul central al contradicţiilor noastre.

Valeriu Butulescu

19. dadan

dadan Oracol omniscient

Aceasta este religia mea. Nu are nevoie de temple ori de o complicata filozofie. Propriul nostru creier, propria noastra inima este templul nostru; filozofia mea este bunatatea.

Dalai Lama

20. malagambafane

Creierul-fabrica de ginduri. Mihai Cucereavii