Raspunsuri tematice prin citate, maxime, cugetari

Discuție în 'Jocuri de forum' creată de roliana57, 27 Apr 2015.

Dragă cititor al forumului nostru,

Dacă dorești să participi activ la discuțiile purtate, ai întrebări sau vrei să deschizi alte teme, este necesar să te conectezi în continuare în joc. În cazul în care nu ai încă un cont de joc, te rugăm să te înregistrezi. Ne bucurăm să te revedem în viitor în forumul nostru! CLICK AICI
  1. roliana57

roliana57 Legendă vie

-Nu te-am văzut niciodată fără zâmbet – îmi spuse într-o zi un prieten, pe un ton în care admirația avea toate însușirile reproșului.
    ...
    -Vrei sa spui că zâmbetul este pentru tine o haină – se miră el aproape acuzator.
    -Vreau să spun că zâmbetul poate fi de foarte multe feluri și poate îndeplini foarte multe funcții- complexitatea unei personalități putând fi de altfel stabilită și după lărgimea diapazonului de zâmbete de care dispune – iar una din aceste funcții, cea mai neînsemnată, desigur, dar și cea mai curentă, este aceea de a oferi celorlalți o înfățișare decenta, indiferent câtă suferință s-ar camufla dincolo de ea.
    ....
    -Cu cât te ascult, cu atât trebuie să recunosc, mă convingi și – ca să fiu sincer până la capăt – mă și sperii puțin.
    -De ce? Singurul fel de zâmbet pe care l-am disprețuit și nu l-am folosit niciodată a fost zâmbetul ofensiv, provocator.
    -Oricum, de acum încolo va trebui să fiu mult mai atent la descifrarea zâmbetelor tale…
    -Nu trebuie să exagerezi: cele mai multe dintre ele îmi sunt adresate mie – cu cât mi-e mai greu, cu atât am nevoie de mai multe argumente pentru a mă convinge că încă rezist. Ana Blandiana

Tema: înot

2. tudor1966

tudor1966 Împărat forum

Nu poţi să înoţi de două ori în acelaşi râu - Platon

3. roliana57

roliana57 Legendă vie

“O să înot pe burtă o zi, două, un an, până obosesc bine, apoi pe spate, apoi într-o dungă. Apoi într-un deget, apoi într-un fir de păr, apoi într-un fir de suflet, apoi într-o răsuflare, apoi într-un geamăt. Ies eu la mal.” Marin Sorescu

4. Ambra.

Ambra. Împărat forum

Data: Doamnă consilier, ştiţi că holospaţiul poate fi programat să recreeze un mediu oceanic?
    Deanna Troi: Data, pur şi simplu nu e acelaşi lucru. Ai înotat vreodată în lumina lunii?
    Data: Se poate înota în lumina lunii? - replica din filmul serialul Star Trek: Generatia urmatoare

5. kameliana59

kameliana59 Maniac forum

"Le-am sărutat odată, ei secera din mână
    Şi lui ciocanul muncii, cu care se îngână;
    Ea înotând în holdă, el potcovar şi faur
    Şi mi le dăruiră în giuvaer de aur."-Tudor Arghezi

6. adria2

adria2 Maniac forum

Neputand sa treaca raul inot, puricele se sui pe spinarea unui hipopotam si astfel reusi cu acesta, sa ajunga pe malul celalalt al raului. Ca sa vezi la ce rezultate poate sa duca munca in echipa... Mihail Mataringa

Tema : Invidie

nicoleta_89, black_snow69, roliana57 și alți 8 apreciază asta.
  7. sosy_frumusica

sosy_frumusica Împărat forum

Invidia...Sentiment pe care nici prietenia nu-l stinge intotdeauna. Nimic nu-i mai greu de iertat decat meritele altuia. Denis Diderot

8. Sirena11

Sirena11 Veteran Forum

,,-------------------------------------------------
    A fi om e bucurie si durere, impreuna.
    Vrei sa dai din plinul vietii celor dragi, si risipesti.
    Nu-ti ramane pentru tine nici o singura farama
    Si ajungi la intrebarea: "Ce inseamna sa iubesti?

Cui ii trebuie iubire intr-o lume de cosmar,
    Cand la loc de cinste-i ura, si invidia, si raul?"
    Daca treci de clipa asta si gandesti astfel, mai rar,
    Toate trec, dispare frica si departe fuge haul.

------------------------------------------------------''(I.Comaniciu)

nicoleta_89, black_snow69, roliana57 și alți 8 apreciază asta.
  9. adria2

adria2 Maniac forum

Mai bine sa fii invidiat decat compatimit. Pindar

nicoleta_89, black_snow69, roliana57 și alți 9 apreciază asta.
  10. tudor1966

tudor1966 Împărat forum

„Invidia este ulcerul sufletului.”— Socrate

11. kameliana59

kameliana59 Maniac forum

"Când otrava invidiei pătrunde într-un suflet, el este prada unei duble suferinţi: simte povara propriilor lui nefericiri şi geme în faţa fericirii celuilalt. "-Eschil
    tema;imparatie

nicoleta_89, black_snow69, roliana57 și alți 7 apreciază asta.
  12. tudor1966

tudor1966 Împărat forum

Împărăţia lui Dumnezeu se află acolo unde rareori privim: în interiorul nostru. Cătălin Manea

13. Sirena11

Sirena11 Veteran Forum

,,Împărăţia este asemenea unui potir divin, pe care omul singur nu are puterea să îl modeleze. De încearcă să-l şlefuiască, îl strică; de vrea să-l însuşească - îl pierde.''(Lao Tse)

nicoleta_89, black_snow69, roliana57 și alți 7 apreciază asta.
  14. kameliana59

kameliana59 Maniac forum

"Fiecare om, în afară de propriile sale păcate e vinovat și pentru toate ale celorlalți .Și tot atât de adevărat e că, atunci când oamenii vor ajunge să își dea seama de asta, împărăția cerurilor se va statornici pe pământ, nu va mai fi vis, ci o realitate."-Feodor Dostoevski

nicoleta_89, black_snow69, Sirena11 și alți 7 apreciază asta.
  15. Ambra.

Ambra. Împărat forum

Nu nascoci o imparatie in care totul sa fie perfect. Pentru ca bunul gust este virtute de gardian de muzeu. Daca nu tii seama si de ******* gust, nu vei avea nici pictura, nici dans, nici palate, nici gradini [...] Vei fi lipsit de ele prin insasi pustietatea perfectiunii tale. Creeaza o imparatie in care totul sa fie, simplu, inflacarare entuziasta. - Antoine de Saint-Exupery

nicoleta_89, black_snow69, Sirena11 și alți 7 apreciază asta.
  16. sasalic

sasalic Profesionist forum

Împărăţia minţii presupune răstignirea trupului. (citat din Sfantul Isaac Sirul)

Tema :CURCUBEU

nicoleta_89, black_snow69, Sirena11 și alți 8 apreciază asta.
  17. tudor1966

tudor1966 Împărat forum

Unii prieteni sunt precum curcubeul... apar doar după ploaie... Viorel Vintila

18. Ambra.

Ambra. Împărat forum

Curcubeul

Un cearcăn de lumină mitic
    Policrom, mirific, magnific. - David Boia.

sasalic, Sirena11, SunnyGarden și alți 8 apreciază asta.
  19. kameliana59

kameliana59 Maniac forum

"Vrei să faci un curcubeu?
    Nu-i uşor dar nu-i nici greu,
    Fii atent copilul meu,
    Fă-l aşa, cum te ’nvăţ eu!

Ai nevoie de culori
    De la fructe, de la flori,
    De la soare, cer, legume,
    De la ce-i frumos în lume!

Ai nevoie, dragă frate,
    De şapte culori surate
    Când le strigi să vină toate
    Curcubeul să-ţi arate!"-Silvia Miler

sasalic, Sirena11, SunnyGarden și alți 8 apreciază asta.
  20. adria2

adria2 Maniac forum

Timpul poate fi mlastina, dar si curcubeu. Vasile Ghica

sasalic, Sirena11, SunnyGarden și alți 9 apreciază asta.