Raspunsuri tematice prin citate, maxime, cugetari

Discuție în 'Jocuri de forum' creată de roliana57, 27 Apr 2015.

Dragă cititor al forumului nostru,

Dacă dorești să participi activ la discuțiile purtate, ai întrebări sau vrei să deschizi alte teme, este necesar să te conectezi în continuare în joc. În cazul în care nu ai încă un cont de joc, te rugăm să te înregistrezi. Ne bucurăm să te revedem în viitor în forumul nostru! CLICK AICI
  1. Criselt

Criselt Legendă vie

"Omul să fie nobil, bun şi milostiv. Şi să depună stăruinţă fără încetare pentru a izbândi ceea ce este drept şi folositor." - Goethe

mereu_eu, matusam, malagambafane și alți 6 apreciază asta.
  2. roliana57

roliana57 Legendă vie

Cultura îl înnobilează pe om, sub influenţa culturii omul devine mai bun şi mai nobil în toate privinţele. Noi neglijăm bogăţia spirituală, propunându-ne drept sarcină principală goana după bogăţia materială. Rabindranath Tagore

mereu_eu, matusam, malagambafane și alți 6 apreciază asta.
  3. kiri2270

kiri2270 Legendă vie

E o dovadă de nobleţe când admiraţia supravieţuieşte prieteniei.
    Jules Renard

mereu_eu, pisitani, popescudana42 și alți 5 apreciază asta.
  4. fermiera11

fermiera11 Maniac forum

Dragostea faţă de animale inspiră nobleţe. Dragostea faţă de oameni, interes.Josip Grgic
    Tema...Ajutor

mereu_eu, pisitani, popescudana42 și alți 5 apreciază asta.
  5. roliana57

roliana57 Legendă vie

Ajutorul dat la nevoie, chiar dacă-i mic, e de mare folos. Mateo Aleman

Ana_borkmann, mereu_eu, pisitani și alți 5 apreciază asta.
  6. kiri2270

kiri2270 Legendă vie

Cineva a zis, de exemplu, că ar vrea să îi ajute pe ceilalţi. Pentru a fi capabil să-i ajuţi pe alţii, trebuie mai întâi să înveţi să te ajuţi pe tine însuţi. Un mare număr de persoane, cu scopul de a-i ajuta pe alţii, se lasă luate de tot felul de gânduri şi de sentimente, pur şi simplu din lene. Ei sunt prea leneşi ca să lucreze asupra lor înşişi, dar le este foarte uşor să creadă ca îi pot ajuta pe ceilalţi. Aceasta înseamnă a fi fals şi ipocrit faţă de tine însuţi. Când un om se vede într-adevăr aşa cum este, nu îi vine în minte să îi ajute pe alţii - i-ar fi ruşine să se gândească la asta. Dragostea pentru umanitate, altruismul, sunt cuvinte foarte frumoase, dar nu au sens decât atunci când un om este capabil, urmându-şi propria alegere şi propria decizie, să iubească sau să nu iubească, să fie altruist sau egoist. Atunci alegerea sa are o valoare. Dar dacă nu are nici o posibilitate de alegere, dacă nu poate face altfel, dacă este doar ceea ce întâmplarea l-a făcut sau este pe cale să-l facă, un altruist astăzi, un egoist mâine, şidin nou un altruist poimâine, ce valoare mai poate avea acest lucru? Pentru a ajuta pe ceilalţi, un om trebuie să înveţe mai întâi să fie atent cu el însuşi. Doar un astfel de om îi poate ajuta pe alţii.
    P.D. Ouspensky

Modificat ultima dată: 10 Feb 2019
    mereu_eu, pisitani, popescudana42 și alți 4 apreciază asta.
  7. malagambafane

malagambafane Legendă vie

Doar cei ce s-au ajutat singuri ştiu cum să-i ajute pe alţii. George Bernard Shaw

8. Criselt

Criselt Legendă vie

"A cere ajutor este un semn de intelepciune si de tarie de caracter. Nimeni nu trece prin viata sau nu lucreaza de unul singur." - Bruce Hyland

9. AndyPandy84

AndyPandy84 Maestru forum

Cheamă norocul în ajutor, dar dă și din mâini. - Plutarh

Temă: Resurse

10. malagambafane

malagambafane Legendă vie

Să iroseşti, să distrugi resursele naturale, să jupoi şi sărăceşti pământul în loc să-l foloseşti astfel încât să-i creşti valoarea va rezulta în subminarea prosperităţii copiilor noştri, în loc de le lăsa o moştenire mărită şi dezvoltată. Theodore Roosevelt

roliana57, mereu_eu, pisitani și alți 5 apreciază asta.
  11. kiri2270

kiri2270 Legendă vie

Fiecare sistem va depinde de resursele disponibile, nu de jos în sus sau de sus în jos.
    Cu alte cuvinte. dacă vei pune 500 de pasageri într-un avion care e proiectat să ducă 100 de pasageri nu va putea să decoleze.
    Aşa că toate deciziile sunt luate pe baza echipamentul cu care lucrezi sau pe resursele naturale disponibile.
    Ele nu sunt luate de Fresco sau de altcineva. La aceste decizii se ajunge prin studii şi cercetare.
    Jacque Fresco

malagambafane, roliana57, mereu_eu și alți 4 apreciază asta.
  12. Criselt

Criselt Legendă vie

"În noi sunt resurse nebănuite; fericire, iubire, bucurie, trebuie doar activate şi puse în valoare." - David Boia

13. stoiantudorel

stoiantudorel Comandant forum

Oamenii buni şi plini de resurse sunt puşi în valoare de încercările prin care le este dat să treacă!

Leliana Radulescu

14. matusam

matusam Legendă vie

"Există suficient în lume pentru nevoile omului, dar nu şi pentru lăcomia lui."- Mahatma Gandhi

Tema noua Fortuna

15. matusam

matusam Legendă vie

"Pe mulţi protejează zeiţa Fortuna, aşezându-i la loc sigur."- Publilius Syrus

16. Criselt

Criselt Legendă vie

"O dată în viaţă fortuna bate la uşa fiecărui om, iar în foarte multe cazuri, se întâmplă ca omul să se afle printr-o cârciumă pe undeva şi nu aude." - Mark Twain

17. mereu_eu

mereu_eu Expert forum

Dacă Fortuna te favorizează, nu fii entuziasmat; dacă ea se încruntă, nu-ţi pierde speranţa.
    Ausonius

pisitani, matusam, malagambafane și alți 7 apreciază asta.
  18. roliana57

roliana57 Legendă vie

Deşi zeiţa Fortuna le pune oamenilor drept obstacol aceeaşi greblă, Istoria se repetă din generaţie în generaţie, deoarece sfaturile înţelepţilor totalmente sunt ignorate. Mihai Cucereavii

tema: amprenta

pisitani, matusam, malagambafane și alți 6 apreciază asta.
  19. kiri2270

kiri2270 Legendă vie

Când citim o carte, punem amprente de timp pe sufletul nostru!
    Viorel Muha

pisitani, matusam, roliana57 și alți 6 apreciază asta.
  20. Criselt

Criselt Legendă vie

"Prezentul este locul unde trecutul îşi pune amprenta asupra viitorului." - Marius Torok

pisitani, matusam, roliana57 și alți 6 apreciază asta.