Regulament Regulament Forum

Discuție în 'Regulament' creată de -pianoman-, 6 Noi 2013.

Dragă cititor al forumului nostru,

Dacă dorești să participi activ la discuțiile purtate, ai întrebări sau vrei să deschizi alte teme, este necesar să te conectezi în continuare în joc. În cazul în care nu ai încă un cont de joc, te rugăm să te înregistrezi. Ne bucurăm să te revedem în viitor în forumul nostru! CLICK AICI
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri suplimentare.
 1. -pianoman-

  -pianoman- Community Team Team Farmerama RO

  [​IMG]
  Fiecărui forum îi aparţin anumite reguli de comportament ce trebuie respectate de către toţi utilizatorii. Vă rugăm să citiţi cu atenţie următoarele reguli, deoarece vom face trimitere la acestea în cazul în care vom observa că sunt încălcate prin postările efectuate.

  Date generale
  Prin participarea membrilor trăieşte comunitatea căruia i se poate alătura, bineînţeles, oricine. Pentru ca această supravieţuire să fie cât se poate de plăcută, există anumite reguli, care trebuie luate în considerare în mod inevitabil... Si totuşi conflictele pertinente sunt oricând binevenite.

  Dar trebuie înteles că aici nimeni nu trebuie să fie batjocorit, insultat, jignit sau supărat. Respectul faţă de ceilalţi este regula fundamentală.

  Amabilitatea
  Nu uita niciodată că de partea cealaltă se află, totuşi, o altă persoană!

  În momentul în care scriu un articol, majoritatea persoanelor nu se gândesc, din păcate, că aceste comentarii nu sunt citite doar de către computere, ci şi de (alte) vieţuitoare, respectiv de oameni.

  Gândeşte-te mereu la aceasta şi nu te lăsa cuprins de "erupţii" verbale! Nu uita: cu cât te comporţi mai agresiv si mai nepoliticos, cu atât mai puţin ajutor vei primi, la nevoie, din partea altor persoane.
  De regulă: Nu scrie niciodată ceva ce nu ai spune unei persoane în faţă.

  Ortografia
  Nu toţi suntem profesori de limba română pentru a stăpâni perfect ortografia. De aceea, aici poate posta oricine. Totuşi, se recomandă să se citească o dată textul înainte de a fi expediat, deoarece greşelile de ortografie pot conduce la neînţelegeri.

  Vârsta
  A te considera mai presus decât ceilalţi doar pentru că ei sunt mai tineri poate reprezintă o dovadă de aroganţă – dar şi invers. O persoană de 14 ani poate pune întrebări inteligente la fel cum o persoană de 45 de ani poate exprima o idee fără sens. Vârsta nu ar trebui să joace niciodată un rol important într-o discuţie.

  Conflictele verbale
  Contează forma, nu conţinutul! Fiecare din comunitate participă la evitarea conflictelor. Dacă cineva este de o altă părere, aceasta trebuie considerată cel mult ca fiind o propunere, dar nu poate reprezenta un argument pentru a apela la brutalitate şi agresivitate. Nu se permit înjurături sau ostilităţi! Vă rugăm să încercaţi să diferenţiaţi clar jocul de realitate; aici este vorba de un forum de joc, care nu are de-a face cu viaţa reală.

  Cine nu se va comporta civilizat, va trebui să se aştepte la consecinţe. Acest lucru este valabil pentru toţi utilizatorii. Gradul consecinţelor depinde de tipul erorii.

  Ameninţări

  Nu acceptăm ameninţările! În cazul unei ameninţări, va urma o avertizare oficială. Ne rezervăm dreptul de a lua şi alte măsuri suplimentare.

  Comiterea de delicte
  Cel care comite delicte, trebuie să se aştepte la consecinţe juridice. URL-urile care conţin pagini inumane vor fi eliminate – nu se fac excepţii în cazul celor care au postat. Falsurile sau actele de piraterie nu vor fi de asemenea tolerate.

  Reguli de forum

  Cross-posting
  Daca ai o întrebare, posteaz-o într-un singur forum şi nu în toate deoarece aceasta nu înseamnă că vei primi un răspuns mai rapid, ci din contra: postarea ta va fi eliminată. Postările repetate sunt interpretate ca lipsă de respect şi enervează utilizatorii, care îşi dau silinţa să răspundă.

  Se caută mai întâi în temele precedente
  Este foarte stresant, dacă aproape fiecare întrebare se repetă. Dacă ai căuta în temele anterioare, ai găsi deseori un răspuns la întrebarea ta şi nu va mai trebui să aştepţi. Pe lângă aceasta, va trebui să ai în vedere şi faptul că vei atrage dispreţul celorlalţi în cazul în care vei relua o întrebare deja existentă.

  Alegerea unui subiect
  Ar trebui să alegi un subiect relevant, care să redea aproximativ conţinutul mesajului şi nu de exemplu: “Ajutoooooor”. De asemenea, prea multe semne de exclamare nu sunt văzute cu drag.

  Evită neapărat scrierea textelor doar cu majuscule, DEOARECE ACEASTA NU NUMAI CA ÎNGREUNEAZĂ CITIREA, CI ESTE ŞI INTERPRETATĂ CA URLET.

  Scrierea corecta a limbii române
  Va rugăm să nu uitaţi că mesajul publicat poate fi vizualizat pe plan internaţional. Din acest motiv trebuie să folosiţi pe cât posibil o scriere corectă.

  Cine crede că poate evita folosirea majusculelor, considerându-le a fi doar o povară, fără să se bazeze pe regulile de comportament, face textul la fel de ilizibil ca şi CEL CARE SCRIE DOAR CU MAJUSCULE, PROVOCÂND DURERI DE OCHI DUPĂ CITIREA A DOAR CÂTEVA CUVINTE ŞI ÎNCETININD ASTFEL RAPIDITATEA LECTURII.

  La fel şi lipsa punctuaţiei poate crea confuzie, dacă propoziţiile nu sunt despărţite logic.

  De asemenea greşelile de scriere sau modificarae unie liteer nu ajută la o bună lizibilitate.

  Din acest motiv, ar trebui să reciteşti pe îndelete textul înainte de expediere pentru a-l verifica.

  Cine nu îşi dă deloc silinţa în formularea întrebărilor, nu poate avea pretenţia ca ceilalţi să se străduiască să îi raspundă.

  Amabilitatea
  Chiar dacă ai puţin timp la dispoziţie când publici o întrebare sau un răspuns, reciteşte-l înainte de a apăsa pe “Trimite”. Un text scris în grabă se citeşte deseori mai dificil decât ar fi de fapt. Gândeşte-te bine, dacă se poate întâmpla ca textul să nu fie înţeles corect. Aceasta se poate întâmpla foarte uşor mai ales în cazul conţinuturilor ironice. Emoticoane de tipul ;) (“a face cu ochiul“) ajută la evitarea neînţelegerilor.

  Urgentarea
  Unele răspunsuri necesită ceva timp. Ne bucurăm de o participare intensă dar totuşi nu putem garanta răspunsuri prompte. Grăbirea celorlalţi nu ajută la nimic.

  Spamm-ul
  La fel ca şi în celelalte forumuri nici aici nu se doresc spamm-uri care să încarce inutil discuţiile. În cazul spamm-urilor repetate vom lua măsuri.

  Atenţie! Spamm-urile nu trebuie confundate cu trash-talk-ul, care se permite în forumurile prevăzute (de ex. forumul liber, grupele bazate pe anumite dezbateri).

  Responsabilitatea
  Fiecare utilizator răspunde pentru propria postare. În acest caz este important de amintit că fiecare are dreptul de a-şi exprima liber părerea, dar şi că această libertate este limitată datorită dreptului constituţional şi anumitor legi, mai ales acelora bazate pe codul penal. Decizia aparţine mereu moderatorului de forum, de el depinde dacă se publică sau nu aceste conţinuturi.

  Se mai spune şi “Mulţumesc“
  Ca şi în viaţa de zi cu zi, la fel şi aici un “mulţumesc“ are un efect pozitiv. Dacă ţi-a fost de ajutor un răspuns, autorul s-ar bucura de un feedback satisfăcător, deoarece şi el a petrecut ceva timp pentru a-ţi raspunde. În plus, acest lucru poate indica celorlalţi vizitatori că tu deja ai fost ajutat, respectiv că tema a fost încheiată.

  Link-uri
  Deoarece avem o anumită răspundere asupra a ceea ce se postează sau nu online în forum, se interzice. de obicei, introducerea linkurilor străine. Linkurile străine sunt linkuri care nu aparţin paginilor Bigpoint, excepţie făcând paginile sau forumurile de clan/ghildă şi familie.

  Există excepţii care trebuie să fie admise, în mod special, de către suport.

  Imagini
  În forum poţi posta imagini atât timp cât acestea nu încalcă legea sau regulile de forum.

  Interzise sunt, de exemplu:
  - imaginile pornografice;
  - imaginile brutale;
  - imaginile cu caracter discriminatoriu sau rasist;
  - imaginile politice.

  Acestea sunt doar câteva dintre exemple! Daca nu sunteţi sigur, întrebaţi un moderator, dacă imaginea este permisă.

  Teme (threads) încheiate
  Dacă un moderator închide o temă, atunci nu o mai redeschide. O temă se încheie cu un motiv întemeiat, chiar dacă acesta nu poate fi observat la prima vedere. Motivul îl poţi afla mereu de la moderatorul forumului.

  Eşti de părere că moderatorul a închis tema din propriul interes sau vrei să depui o plângere generală? În acest caz, poţi trimite un MP unui supermoderator sau unui administrator de forum.

  Mesaje private (MP)
  În portal (la "Home") poţi scrie mesaje private celorlalţi utilizatori.

  Acolo poţi bârfi, face planuri de clan sau poţi face schimb de adrese de ICQ sau MSN.

  Astfel puteţi schimba între voi link-urile paginilor (cum ar fi de ex. vorbitorul de echipă sau Movie Studio), nepermise în forum.
  Vă rugăm să vă respectaţi între voi şi să vă comportaţi civilizat.
  Jignirile, ameninţările şi alte astfel de manifestări nu se iartă şi ne asumăm dreptul de a interveni şi a lua măsuri.

  Exprimări politice
  Oricine are propria opinie politică. Unul poate gîndi mai moderat, un altul mai extrem. Unul poate fi de stânga iar celălalt de dreapta. Aceste opinii şi puncte de vedere nu contează aici. Deci, păstraţi-vă părerile pentru voi şi încercaţi să nu obligaţi pe nimeni la nimic.

  În forum trebuie acordată o mare atenţie afirmaţiilor politice. Depinde de moderatori dacă acestea vor fi editate sau eliminate.

  Datele de contact
  Nu ştii niciodată cine citeşte aici în forum, putându-ţi vizualiza datele. Aici nu se introduc date personale de tipul ICQ, MSN, Skype, TS, Yahoo Messenger, adresa, numărul de telefon/mobil etc.
  De aceea, ar trebui să trimiţi datele tale de contact doar prin mesaj privat!

  Publicitatea de clan/ghildă
  Este OK să te "confunzi" cu clanul tău, respectiv ghilda ta. Foloseşte pentru publicitate doar secţiunile indicate (de obicei, în partea de jos, în forum). Dacă fiecare şi-ar plasa reclama în alte secţiuni, s-ar ajunge ca lucrurile importante să fie trecute cu vederea.

  Numele de utilizator
  Aici, în portal ai o posibilitate aproape nelimitată de a-ţi alege un nume de utilizator. Dar totuşi, şi aici, există anumite lucruri de luat în considerare.

  Nu alege nici un nick, care să jignească sau care are scopul de a-i enerva pe ceilalţi utilizatori (de ex. Nick-Fakes). Sunt interzise şi nick-urile cu tentă rasistă sau agresivă.

  Hărţuirea
  Jucătorii sau grupurile de jucători nu ar trebui niciodată să fie etichetați pe baza naționalității sau originii lor. În compania noastră nu tolerăm discriminarea, hărțuirea și rasismul sau orice altă formă de ură împotriva persoanelor sau grupurilor de persoane. Oricine afișează activități de ură sau hărțuire în forumurile noastre nu este binevenit! În plus, ne așteptăm ca fiecare moderator care face parte din echipele noastre să fie o persoană care vede forumul ca pe un loc de bogată varietate, de cultivare a dezbaterilor constructive și de toleranță, care nu admit nicio formă de discriminare și care contribuie la bunăstarea tuturor.

  Dacă vei fi hărţuit în forum, te rugăm să faci un screenshot şi să-ţi notezi nick-ul, data şi ora. Poţi “raporta” incidentul, anunţându-l (însoţit de printscreen) moderatorului de forum. În acest mod îl poţi denunţa pe cel ce te-a insultat la poliţie, unde va putea fi identificat cu ajutorul nostru.

  Se mai spune şi “Nu“
  Nimeni nu te poate obliga să participi la o discuţie. De asemenea, nu trebuie să răspunzi cuiva dacă nu vrei. Dacă cineva te obligă, anunţă acest caz moderatorilor sau administratorilor. Aceştia vor anunţa automat suportul.

  O întâlnire? Niciodata singur!
  Cineva din joc vrea să te întâlnească? Gândeşte-te bine dacă vrei şi tu şi spune-le aceasta părinţilor şi prietenilor. Alege un loc public şi roagă câţiva prieteni buni să fie prin apropiere. Rămâi în locul respectiv, indiferent ce ţi se promite. Nu ştii niciodată ce fel de persoană te aşteaptă!

  Publicitatea
  În forum nu se permite promovarea produselor şi a serviciilor care nu aparţin firmei Bigpoint. Aceasta nu înseamnă însă că nu se permite, de exemplu, menţionarea tipului de mouse utilizat sau marca maşinii deţinute doar că aceasta va reprezenta limita acceptată.

  Notă: Providerul platformei va putea să folosească forumul pentru distribuirea de reclame sub formă de banner clickabil.

  Semnătura
  Prin semnătura ta poţi oferi un profil individual postărilor tale. Pentru a se păstra totuşi o anumită structură, trebuie luate în considerare anumite reguli:
  - în semnatură se permite cel mult un (1) banner; dimensiunile maxime nu ar trebui să depăşească - 500 (lăţime) x 200 (înălţime) pixeli – această mărime a fost indicată de VDZ (Clubul editurilor de reviste germane).

  Daca publiciştii reuşesc să îşi transmită mesajele într-un asemenea format, atunci ar trebui ca şi pentru tine acest amănunt să nu reprezinte o problemă. Dacă nu îţi este suficient spaţiul, poţi renunţa la anumite grafice. Pe lângă imagine se mai permit cel mult 4 rânduri pentru text şi două rânduri libere. Important: Un scris mai mare reduce numărul rândurilor permise!

  Reclamaţii
  Jocul trăieşte de pe urma ta şi a restului comunităţii şi, de aceea, părerea şi feedback-ul tău sunt foarte importante şi binevenite. Plângerile ne oferă posibilitatea de a putea cunoaşte şi îndeplini dorinţele utilizatorilor.

  Dar nu uita că şi aici se aşteaptă respectul! Atât insultele şi jignirile îndreptate spre personal sau alţi utilizatori, cât şi urletele către ceilalţi jucători reprezintă un subiect tabu. Acestea nu îşi au locul în forum şi trebuie înlăturate imediat. Printr-un astfel de comportament ţi-ai face rău ţie însuţi, deoarece noi nu vom accepta asemenea manifestări.

  De aceea, te rugăm să alegi un ton adecvat prin care îţi expui părerea. Ne vom ocupa şi te vom ajuta să îţi rezolvi problema cât de repede posibil.

  Aceasta listă nu este completă, dar regulile enunţate stau la baza unei utilizări corespunzătoare. Dacă va fi necesar, lista va fi continuată, respectiv stilizată!


  Încă unele abrevieri online:

  IMHO – „in my humble opinion“ – după părerea mea modestă
  LOL = Laughing out loud
  ROTFL – roll on the floor laughing – mor de râs
  TTFN – ta ta for now – ... şi am plecat
  CU – „see you“ – ne mai vedem

  Nu reacţiona cu răspunsuri colerice! Lasă-ţi timp la dispoziţie, apoi reacţionează adecvat. Tratează-i pe ceilalţi membri la fel cum îţi doreşti să te trateze şi ei pe tine.
  Dacă alegi să participi la discuţii pentru a posta comentarii jignitoare, nu te mira dacă ţi se va retrage (pe drept) accesul.

  Nu trebuie uitat că internetul nu se poziţionează deasupra legii! Aici intră în vigoare, printre altele, şi paragraful 185 et seq. StGB (Codul Penal German), care face referire la insulte.

  Citat:
  Prevederile paragrafului menţionat mai sus sunt valabile şi pentru mediul online.

  Cumpărare/comerţ/vânzăre
  Bigpoint nu susţine cumpărarea, comercializarea sau vânzarea conturilor de joc iar toate mesajele care fac referire la aceste practici vor fi imediat îndepărtate din forum. Au existat în trecut nenumărate cazuri de utilizatori care s-au plâns că şi-au pierdut conturile de joc în urma unei vânzări sau comercializări false. Acest lucru se înscrie în responsabilităţile jucătorilor, aceştia asumându-şi în totalitate riscul pentru astfel de acţiuni.

  Mulţumim pentru atenţia acordată!

  Echipa voastră Farmerama
   
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri suplimentare.