Concurs-Cuvinte cu Suflet

Discussion in 'Runda de discuții' started by Sirena11, Oct 28, 2014.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Sirena11

Sirena11 Veteran Forum

CONCURS- CUVINTE CU SUFLET

Bun gasit dragi prieteni ! Este prima data cand gasesc curajul de a initia un concurs in forumul Farmeramei! Am avut de multe ori idei, dar mai departe de participarea la cele organizate de altii, n-am reusit sa ajung!
    Numele meu in joc este: Sirena11
    In ce consta acest concurs?! Este un concurs pentru cei care pastreaza in suflet cuvinte, amintiri,intamplari, pentru acei care vor dori si vor putea sa ne impartaseasca din prea-plinul inimii, in cuvinte!
    Perioada de desfasurare a concursului este 01.11.2014-27.12.2014

TEMA GENERALA A CONCURSULUI:

CUVINTE SCRISE CU SUFLET

In fiecare saptamana va exista o tema de concurs, pe baza careia, participantii vor scrie un text de minim 100 de cuvinte si maxim 1500.

Concursul se va desfasura saptamanal, va incepe sambata la ora 6 si se va incheia vinerea, la ora 18. Vinerea la ora 22 se vor anunta castigatorii, precum si tema pentru urmatoarea saptamana.

PREMII:

Premiul I=1 chutney de morcovi si mere+1 tarta pinkie pie+dulceata pascala

Premiul II=1 dulceata de trandafiri+tarta pinkie pie

Premiul III=1 Pesto de masline+tarta pinkie pie

La finalul acestui concurs va fi acordat un Premiu de Popularitate constand in:
    1 chutney de morcovi si mere+1 dulceata pascala
    Acest premiu va fi acordat dupa cum urmeaza: dupa anuntarea castigatorilor saptamanii 22-27 decembrie 2014, va incepe votarea celei mai bune postari din toata perioada concursului.Cititorii vor putea posta numele concurentului care a avut cea mai reusita participare la concurs.
    Nota: La votarea pentru castigarea premiului de popularitate vor putea participa doar useri inregistrati in forumul Farmerama inaintea datei de 27.10.2014.
    In data de 30 Decembrie , ora 22 , se va incheia termenul acordat exprimarii optiunii personale a fiecaruia dintre cei care au citit textele participante la concurs, iar pe 31 Decembrie 2014, voi anunta castigatorul premiului de popularitate!

REGULI:

- fiecare text va fi creatie proprie a celui care posteaza

- o singura postare pe pagina

- textul nu va fi editat

- postarea va contine in mod obligatoriu un TITLU si user-name din joc al autorului

- fara spam

- Fara off-topic

- Sunt excluse jignirile si cuvintele licentioase

- FARA PLAGIAT

Daca ideea mea intruneste conditiile regulamentului si pare a fi inspirata, atunci concursul va lua startul sambata, 1 noiembrie 2014 , ora 6 si prima tema se va incheia vineri 7 noiembrie 2014 , ora 18.

TEMA SAPTAMANII :

,,Scrisoare pentru dragostea mea’’

Concursul a inceput! Daca exista cuvinte in sufletul vostru, destinate unui om drag, aici e locul unde le putem citi impreuna! Inspiratie si Succes tuturor!​

Last edited: Nov 2, 2014
  2. lorentonton

lorentonton Expert forum

Dor...
    Nu sunt un manuitor de condei,dar vazandu-l cum sta ın coltul
    mesei,parca te-ar aştepta sa scrii ceva, precum şi o coala imaculata
    care vroia sa-i fie culoarea schimbata ,schimbata de dorul cernelei
    ce doar ea poate scrie dorul iubirii mele.
    M-am aşezat sfios la masa,mi-am luat puterea ın suflet,am dat
    voie degetelor sa manuie condeiul dupa ordinul gandului şi
    simtirii din inima mea.Dragoste ..ce nu te credeam sa vii,un
    noroc ,o mangaiere de zi cu zi,o lacrima a bucuriei din zare ,ce
    mi te arati ın clipa de nesiguranta pierduta pe o neştiuta carare.
    Pentru a spera ın dragoste,ın viata ,pe calea ta ,nu poti şi cred
    ca nu rezolvi mai nimic de nu-ti gaseşti perechea.Cu o mana nu
    faci nimic,cat ai mişca-o ,nu scoti nici cel mai mic sunet,dar ia
    sa lovim iubire palmele amandoua sa vedem ce sunete scoatem
    la iveala.Iti poti imagina ce mi-ai luat cu plecarea ta?De ce
    dorul e dureros şi viitorul ıntunecos?
    Jumatatea mea de viata,sufletul meu fara tine nu mai are
    speranta,visele s-au spulberat,ın noptii reci şi goale m-au
    aruncat.Iti scriu dragostea mea cu dor şi ti-o trimit cu adierea
    unui nor,norul sa se opreasca ın poarta ta şi prin ploaie sa ,sa
    curga toata iubirea ce ti-o port, sa ıntelegi cum fara tine ın viata asta nu am rost.

3. mariasamoila16

mariasamoila16 Mare-maestru forum

Dragostea mea,
    Ai aparut in viata mea cand nu te mai asteptam, ma resemnasem si incercam sa invat sa traiesc singura, dar ai venit si mi-ai umplut inima de bucurie, mi-ai umput casa cu prezenta ta si ai alungat tristetea din sufletul meu.
    Sa-ti vad chipul drag, zambetul plin de caldura, sa ma pierd in bratele tale inseamna pentru mine sa traiesc, imi dai viata, imi dai elan, primavara e din nou primavara si in fiecare floare vad chipul tau si-ti asemuiesc parfumul cu al lor. Cine poate spune ce ce se intampla cu un suflet indragostit? Ce trasformari se petrec atunci cand te atinge aripa dragostei, ce corzi ale inimii sunt atinse de te face sa vibrezi, sa tremuri, sa sa plangi , sa razi, sa canti, sa zbori, sa visezi cu ochii deschisi la acelasi chip iubit?
    Tu esti sufletul meu pereche, te vad in toate lucrurile, visez la tine clipa de clipa si pot spune ca lumea ar fi un loc urat fara tine!

4. veve47

veve47 Conte forum

MAMA

Dragostea..., cel mai frumos si nobil sentiment, avand aceasta definitie pentru noi oamenii, dar cu siguranta nu este strain si celorlalte vietuitoare, dar acolo are maniera sa propire de a se manifesta. Dragoste putem simti pentru parinti, pentru copii, pentru un animal, pentru lectura, pentru muzica...,dar fiecare in parte este un sentiment aparte. Sunt atatea posibilitati de a ne-o manifesta...
    Desi candva am simtit si eu atingerile ei, ale "fluturasilor in stomac", a numararii minutelor sau mai bine zis ale secundelor pana aveam s-o revad, s-o simt aproape, sa-i zambesc si sa stiu ca este a mea, acum, la anii zugraviti in pletele "pudrate" de semnele maturitatii, am inteles cat de efemere sunt acele zbateri de aripi, acele clipe pierdute in asteptarea unei minuni, care atat de bine este zugravita in poezia "Zburatorul" de Ion Heliade Radulescu...Totusi, daca dupa ce si-a luat zborul, in palma in care am tinut-o mai putem simti o oarecare caldura, a meritat s-o avem acolo, s-o ocrotim, s-o rasfatam si s-o "respiram" prin toti porii. Daca acea caldura ramasa o putem defini prin frumosul cuvant PRIETENIE, atunci suntem cei mai fericiti, ne-a ramas cea mai buna parte a ei.
    Dupa ce si-a luat zborul si mie mi-a ramas cu adevarat prietenia, fiind printre norocosi, am inteles ca ADEVARATA dragoste are o alta semnificatie pentru mine. Adevarata mea dragoste este MAMA MEA, o adevarata sfanta in toate privintele. Stiti cum ne spunem noi una celeilate? Eu ii spun ei : "tu esti viata sufletului meu", iar ea imi raspunde: "tu esti sufletul vietii mele". Intelegeti? Nu pot sa exprim in cuvinte ce inseamna ea pentru mine, este ratiunea mea de a fi, a fost si este sprijinul meu moral, material uneori, sufletesc, oaza mea de liniste si relaxare, "enciclopedia mea ambulanta" cum ii spun datorita eruditiei sale, este DOAMNA, din toate punctele de vedere, cu maini calde si catifelate care mi-a alinat, mi-a incantat , mi-a indrumat pasii, m-a alintat si m-a facut mereu sa ma simt o persoana speciala (eu nu prea am incredere in mine, din pacate), cea care mi-a indrumat lecturile, cea care m-a facut sa iubesc muzica, desenul, frumosul, sa fiu un om integru, cinstit si corect, sa iubesc munca, sa-mi ajut aproapele, cea care a indrumat generatii de elevi si studenti care si astazi ii sar de gat de bucurie cand o vad si asta nu numai in tara...Intelegeti? Nu sunt singura ce simte astfel...A oferit la viata ei atata dragoste in jur incat acum i se intoarce inmiit. Este ca un soare cald ce-si risipeste cu drag razele catre cei din jur, fara sa-i arda, doar atat cat sa se simta iubiti si ocrotiti. Oricat ai fi de suparat si abatut de problemele zilnice, daca petreci cateva clipe in compania ei, uiti de tot si nu mai vezi decat partea plina a paharului.
    Sunt binecuvantata ca Dumnezeu mi-a daruit-o si ma rog sa fie in continuare farul meu calauzitor, caci intotdeauna stiu ca ma va indruma spre un port sigur si linistit. Aceasta reprezinta adevarata mea dragoste si unica, o dragoste care va trece cu siguranta de granitele timpului, o dragoste pe care v-o doresc din toata inima mea s-o simtiti si voi, caci daca o veti intalni si simti cu adevarat, sunteti cei mai norocosi. Iti multumesc MAMA ca existi ! :inlove::inlove:

veve47
    ID: 30437194

5. Sirena11

Sirena11 Veteran Forum

Locul I
    veve47
    ,,Mama”
    Locul II
    lorentonton
    ,,Dor’’
    Locul III
    mariasamoila16
    ,,Dragostea mea’’
    Superbe cuvinte! Felicitari castigatorilor si necastigatorilor! Singurul lucru care conteaza este sufletul pe care-l punem in cuvinte!Ma simt mai bogata dupa ce am citit!
    Premiile vor fi trimise in decursul zilelor urmatoare! Am rugamintea sa confirmati primirea lor printr-o postare!

Exista in sufletul nostru locuri de multe ori neexplorate, exista amintiri care nu pot fi sterse, exista prieteni pe care-i pastram in inima pana la sfarsitul zilelor! Adult sau copil, cred ca fiecare ne-am dorit un animalut al nostru, un suflet care sa ne aduca zambete in zilele intunecate, un prieten care nu stie ce inseamna tradarea, cineva care asteapta intotdeauna acasa cu dragoste si dor! Unii inca au asemenea suflet alaturi, altii il pastreaza in amintiri si zambesc , altii doar si-l doresc, dar nu gasesc curajul sau posibilitatea de a-l avea!
    Saptamana 08.11.2014-14.11.2014 va avea ca tema generica:

,,Din lumea celor care nu cuvanta''

O amintire...poate o intamplare...plina de haz sau plina de invataminte...daca vreti sa va cunoastem animalutul , scrieti Cuvinte cu Suflet! Succes!

6. veve47

veve47 Conte forum

Bobo

Oh,...daca ar putea vorbi aceste fiinte...!

Adesea s-a facut asocierea omului cu aceste fiinte necuvantatoare si cat de des aceasta asociere nu face decat sa arate uneori superioritatea lor in fata omului...?! Cate avem de invatat de la ele...Si totusi si ele vorbesc, dar numai intre ele, prin limbajul caracteristic si au si sentimente.
    Isi spun pataniile, mustrarile stapanilor, tratamentele cumplite la care sunt supuse unele, bucuriile care li se fac, ce mancare le place sau nu le place, tratamentele cosmetice sau de intretinere de care au parte, despre norocul sau nenorocul fiecaruia in parte... Da, si animalele au norocul lor ca si oamenii, dupa cum imi spunea in copilarie bunica mea. Cata dreptate a avut Walt Disney in al sau film animat "Doamna si Vagabondul"...
    Un caine vagabond ar putea avea norocul sa-si gaseasca o familie adoptiva sau nu, dar si cand o gaseste poate fi buna sau rea. Copiii abandonati pot fi comparati cu aceste fiinte parasite de catre oameni care nu inteleg ca o fiinta care ti s-a dat sub o forma sau alta, in ingrijire, devine responsabilitatea ta si nimeni pe lumea asta nu-ti da dreptul sa-ti bati joc de ce ti s-a dat...
    O pasare cantatoare este facuta sa traiasca in libertate, cum a creat-o Dumnezeu, nu sa stea intr-o colivie si sa "faca frumos" pentru unul sau altul. Ele sunt minuni divine, lasate cu glasul lor, cu penajul lor mirific tocmai ca sa ne incante sufletul, dar de ce nu ne gandim si noi la sufletelul lor cand le bagam in colivii...? Nu sunt jucarii, sunt fiinte vii!
    Oare pe animalele de la circ le-a intrebat cineva ce este in inima lor cand sunt supuse la diferite acrobatii care poate nu le plac, le fac sa sufere, le umilesc...?! Ce simte oare "regele junglei" cand i se aplica biciul pe spinare sau mandrul tigru cand trebuie sa treaca prin cercul de foc de care ii este atat de frica...? Credeti ca unui elefant ii vine usor sa-si sprijine intreaga greutate pe un singur picior? Noua ne este greu, dar el cu "silueta" lui ce sa mai zica, saracul...
    De aceea nu sunt adepta pet-urilor, doar a celor care pot sta intr-o curte, libere, de aceea nu-mi place circul, de aceea nu-mi plac oamenii care fac dintr-o fiinta vie o jucarie sau un "accesoriu". Cine ne da acest drept?
    In ciuda acestora, acum cativa ani, am primit de la o vecina, fara sa o rog nimic in acest sens, un ghemotoc de blanita blej, inspicat cu fire negre, un hamster de toata frumusetea, Bobo. Nu am vrut sa-l primesc, dar ca sa nu o supar l-am luat si l-am iubit atat de mult cat am putut eu. A avut drept casa un mic "palat de hamsteri", hrana cea mai buna, il scoteam la "explorari" prin casa, ma jucam cu el, dar a venit si ziua cand, venind acasa de la munca, sa-l gasesc culcat pe o parte, iar inimioara lui mica incetase sa mai bata. Simt o stare de rau fizic de cate ori imi amintesc de el si nu doresc nimanui sa simta ce am simtit eu atunci. A fost primul si ultimul animalut de companie al meu. Am incercat sa fiu o "mama" cat mai buna, dar el era tot un animalut captiv, cu toata ingrijirea mea atenta. Nu aveam niciun drept sa-l tin acolo. Imi pare rau pentru el si-l rog, ca de acolo de sus unde sigur este, sa ma ierte.
    Iubesc animalele, dar asa cum imi iubesc propria-mi libertate o vreau si pentru ele, pentru ca numai cand esti liber poti evolua frumos, poti gandi frumos, poti trai cu adevarat.
    Respectati-le si iubiti-le asa cum v-ati respecta si iubi pe voi insiva!

veve47:

7. lorentonton

lorentonton Expert forum

Multumesc pentru premii.

donnadmn likes this.
  8. _ICcarus_

_ICcarus_ Novice forum

Prietenul Meu
    o tu prietenul drag
    cu pene , blana , sau ghierute
    tu cel ce asa cum sunt ma accepti
    si chiar de nu spui multe
    stiu ca iubirea de mi-o porti nu se masoara in secunde .

Si vreau sa sti prieten drag
    ca si eu tin la tine
    si stiu ca orice s-ar intampla
    tu vei fi langa mine.

Eu scriu acum acest poem ca oda pentru tine .
    User: _ICcarus_ Id: 24214464

donnadmn and Sirena11 like this.
  9. veve47

veve47 Conte forum

Multumesc pentru premiul la primul concurs, am primit cele promise si felicitari Sirena pentru topic si felicitari celorlalti participanti pentru postari.

10. lorentonton

lorentonton Expert forum

Ingeraşul Maviş

Cand m-am casatorit acum 20 de ani ın urma şi m-am stabilit ın Turcia sotul creştea multe pasari ,de preferinta canari.Daca ati şti ce de gherute şi ciocuri am taiat cu ungheruta,creşteau şi era pacat sa-i laşi aşa,se ımbolnaveau iar eu topeam aspirina şi le-o dadeam, aşa am ınsanatoşit multi canari.dar mi-am ımbolnavit pasarea preferata, pe Albastrel ,ın limba turca Maviş .Cum s-a ıntamplat..Albastrelul e un papagal,dupa ani buni de crescut canari am decis sa creştem şi papagali,primul a fost Albastrelul,era micut şi gingaş,culorile ıi dadeau o gingaşie aparte,fiind mic l-am lasat mult timp liber şi aşa s-a ınvatat sa iasa din colivie şi sa intre de unul singur,manca cu noi la masa,puteai merge cu el pe umar fara nicio problema,manca din gura noastra, ımi aduc aminte cum ıntr-o zi venise mama ın vizita şi neştiind a ciupit-o de buza ca sa-i dea de mancare,ıncepuse sa şi vorbeasca ...pana ıntr-o zi cand a venit fata cumnatei mele şi sa-mi spuna sa-i fac baie,ca e cald şi are nevoie.Aşa am facut dragi prieteni,l-am şi uscat cu feonul...dar dupa baie Albastrelul meu nu a mai zburat,mancat şi vorbit,ziceai ca eu un batran foarte obosit..a doua zi l-am gasit fara suflare.Nu ştiu daca ma ıntelegeti ce durere am avut,eu eram vinovata..au trecut atatia ani şi cand ımi aduc aminte simt cum mi se rupe inima .Am ıncercat sa-i acoper lipsa cu altii ..dar nu s-a putut şi aşa m-am lasat de crescut pasari ın colivie.

11. thefallingangel13

thefallingangel13 Comandant forum

Un ghemotoc de blana

Ochii mari cât un soare
    Şi câteva perechi de gheare
    Fără pată de culoare
    Se mişca agale
    Ca o barcă pe mare
    Avea blana ca de abanos
    Era un ghemotoc blănos
    Cu colţi albi şi ascuţiţi
    De zici că erau piliţi
    Pleaca din zori şi până-n seară
    Să prindă câte-un şoricel
    Bietul... Vai de el...
    Sau poate o vrăbiuţă
    Ce-i pica în gheruţă
    Ţopăind intra în casă
    Cu mancarea cea mai aleasă
    Să ne arate că munceşte
    Că ea nu leneveşte
    Ce fericită era
    Când tata o lăuda
    Anofel o chema
    Ca ţânţarul cu pricina
    O alintam
    O mângâiam
    Şi mă răsplătea
    Cu ce putea
    Tumbe şi sărituri
    Giumbuşlucuri şi torcături
    Iar când seara venea
    Intra în camera mea
    Pe scaun se aşeza usor
    Şi începea de zor
    Să toarcă, să se spele
    Până când Moş Ene
    Sosea pe la gene
    Însă într-o zi
    Nişte oameni fără minte
    S-au gândit că înainte
    Bătaia era ruptă din rai
    Aşa că puseră mâna pe vătrai
    Şi-au pus în practică
    Acea vorbă antică
    Cu ultimele puteri a venit
    La casa unde a locuit
    Din păcate prea târziu
    Doctorii au încercat
    Iar noi am sperat
    Ca o sa-si revina
    Însă se stinse uşor
    Hohote de plâns urmară
    Şi o durere amară
    Şi acum mi-e dor de ea
    De pisicuţa mea
    De Anofelul meu
    Şi acum mi-e greu
    Şi mă gândesc la ea mereu
    Dar ştiu că împreună am petrecut
    Şi am cunoscut
    Momente haioase
    Şi amintiri frumoase.

User: thefallingangel13
    ID: 24487955

12. -ingerik-

-ingerik- Scriitor activ

Vechi și noi prieteni necuvântători

Ehh! Ce copilărie frumoasă, chiar norocoasă pot spune! De-a lungul călătoriei mele am avut parte de nenumărați prieteni necuvântători ce mi-au fost alături la bine și la greu și m-au învățat ce înseamnă dragostea, respectul, loialitatea, simplitatea, gingășia, dar și nebunia. Fiecare a fost special în felul lui și toți au acelaşi loc în inima mea. Să vă spun despre Duffy? Un cățeluș zburdalnic gri, nu era el dintre acei cu pedigree, era chiar un vagabond crescut printre blocuri și înfrățit cu un pisoi mic și fără apărare. La el am remarcat puterea și dorința de viață mai ales atunci când a fost otrăvit, iar cum situația nu era prea roz... a luptat zile întregi până a izbutit. Mai bine să vă povestesc de papagalul Coco cel fițos și gălăgios și bineînțeles de consoarta sa Dragalina? Sau de iepurașii cei pufoși ce dispăreau subit înainte de Sfintele Sărbători de Paști? ”Cred că a reușit să deschidă ușița...” ne spunea nedumerită mămica noastră... nu apucă să spună că... ochii noștri se umpleau de lacrimi, parcă și acum o văd pe surioara mea cum se arunca pe jos și bocea ( acum râd, dar atunci era tragedie :D ). Dar mai bine v-aș împărtăși experiența cu hamsterul Bingo, care a reușit să-i roadă cărțile tatei din bibliotecă și un colț din mobila cea nouă? Mai bine nu... aaa.. gata m-am hotărât! Andy! Micuțul, drăguțul, somnorosul chihuahua, care a intrat recent în viața mea, pentru că stăpânul nu l-a putut vinde la piață și s-a hotărât să-l dăruiască cuiva care totuși l-ar putea îngriji și iubi. Imaginați-vă: se ia un tânăr chihuahua, se adaugă o pălărie de mariachi, după care se alege muzica potrivită:music: și... nebunieeee se pune la somn -.-:D ! Un cățeluș mai dulce, jucăuș, isteț, cu ochișori atât de pătrunzători și năzdrăvan n-ai mai întâlnit. Totul până se termină” duracelul” :D . Un șmecheraș și jumătate... știe că se apropie ora de ”promenadă”, se duce și aduce lesa, o pune lângă ușă, îmi fură papucul și se duce galeș, tacticos direct la somnic în pătuțul lui. Spuneți și voi... așa ceva...8). Reușim să plecăm, până la urmă, după 300 de metri... ce să vezi?! Nu și nu! Se așează pe trotuar și nu se clintește până nu-i vine amicul de la etajul 2:oops: sau o fi fost doar o coincidență?! Așa ceva..o_O!! El face atâtea trăsnăi, zici că-i o fărâmă din Taz din Taz-Mania, dar n-ai cum să nu-l iubești mai ales când îl vezi că nu vrea să doarmă decât lângă pat, să ne fie aproape. Atunci când i-am mutat pătuțul a dormit pe parchet... eh dar asta-i altă povestioară... Ideea este că orice ai face și cum ai face, un animal îți simte starea, iar cu drăgălășenia să îți poate alina uneori rănile, înveseli ziua, chiar și prin micile pozne care câteodată te pun la curățenie :D . Dar atenție și mușcă! Fie că-și protejează teritoriul, stăpânul său familia, un câine mereu îi va fi devotat celui care-l hrănește și-l iubește! Știți și voi privirea aceea prin care parcă-ţi vorbește? Această privirea mă încearcă acum... Așa și... totuși mă gândeam să vorbesc un pic și despre acel acvariul cu peștișori multicolori, care...:p

Uşer: -ingerik-
    Id: 24973338

13. Sirena11

Sirena11 Veteran Forum

Bun gasit dragi prieteni!
    A mai trecut o saptamana...cu bune sau cu rele! Am ajuns din nou la momentul cel mai greu, alegerea castigatorilor!

Va felicit atat pe cei care au primit trofeu cat si pe cei care de aceasta data au primit un loc in gandurile si sufletele noastre! Amintiri frumoase ne-ati impartasit si pentru sufletul din ele va multumesc!

Inca o data , insist asupra unei reguli din acest concurs: nu mi-am dorit sa citesc copy/paste de pe diverse site-uri, mi-am dorit bucati de suflet, amintiri, ganduri...ale voastre..prietenii mei din Farmerama, cunoscuti sau necunoscuti! Maiestria cuvintelor este data de locul nasterii lor, si acela este SUFLETUL!

Castigatorii vor primi premiile in cursul zilelor de sambata , duminica si luni! O postare care sa confirme primirea lor este necesara! Va multumesc!

M-am gandit mult pentru saptamana ce urmeaza, si poate nostalgia toamnei..sau poate altceva sa fi fost de vina ....tema saptamanii 15-21 noiembrie 2014 este:

Eu am un VIS!

Fiecare dintre noi visam...visam inca din copilarie...visam sa devenim doctori..sau aviatori..sau cosmonauti..sau orice altceva ne trece prin minte atunci...Crestem..ne maturizam si visele noastre devin altceva...sau poate pastram ceea ce ne-am dorit si luptam sa facem din vis , realitate!

Daca ati avut un vis si l-ati implinit, daca ati avut un vis si-l pastrati in suflet si in gand ca pe o comoara, daca aveti un vis si sunteti pe drumul realizarii lui, daca pur si simplu aveti un vis pe care vreti sa-l impartasiti cu noi, scrieti aici Cuvinte Cu Suflet!
    Succes si inspiratie!

14. veve47

veve47 Conte forum

Multumesc pentru premiu, am primit cadourile si felicitari tuturor.

-steaua2009-, matusam and Sirena11 like this.
  15. -ingerik-

-ingerik- Scriitor activ

Confirm primirea premiilor. Mulțumesc! Felicitări câștigătorilor, participanților, dar și organizatoarei! O seară frumoasă!

-steaua2009- and Sirena11 like this.
  16. thefallingangel13

thefallingangel13 Comandant forum

Confirm primirea premiilor. Multumesc!!! Felicitari tuturor participantilor! Si multumesc Sirena11 pentru un concurs atat de frumos care in fiecare saptamana ne incanta cu vorbe alese!!!

17. -ingerik-

-ingerik- Scriitor activ

Visele devin realitate, trebuie doar să crezi!

Vise... Încă din copilărie am fost o visătoare, dar cu trecerea timpului am mai coborât cu picioarele pe pământ, doar că încă nu l-am atins. Nenumărate vise au rămas neîmplinite, dar la fel de multe le-am realizat deja. Unele realiste, altele mai puțin, toate acestea mi-au dat speranță și curaj să lupt pentru înfăptuirea lor. În aceste câteva rânduri vreau să vă împărtășesc cum acel Făt-Frumos din basme a ieșit dintre file, m-a atras în mrejele lui și mi-a oferit acea nuntă mult visată, ca-n povești. Cu muzică,:music: joc și voie bună am petrecut până în zori alături de familiile noastre, prieteni și invitați de seamă pentru sufletele noastre. Datorită Părintelui duhovnic și făuritorilor noștri de amintiri această zi s-a dovedit a fi magnifică. Aproape fiecare fetiță visează la acest moment magic, sfânt... acum suntem același trup și același suflet și în fața lui Dumnezeu. Clipe speciale, sentimente intense mi-a fost dat să trăiesc sub aripile protectoare ale nașilor și sub privirile blânde ale părinților. Au fost atâtea momente deosebite care mi s-au întipărit în minte... alegerea rochiei de mireasă dintre mii și mii de modele, a fost unul atât de emoționant încât lacrimi de” ASTA E A MEA!:inlove:” mi-au lunecat pe obraji. Prima dintre cele 2 rochii probate, albă - imaculată cu aplicații delicate de dantelă și mărgele, am simțit că-mi aparține, pielea mi s-a zgribulit, iar când mi-a fost așezat voalul cel fin brodat, respirația mi s-a tăiat, vocea-mi tremură și un sentiment plăcut de bucurie m-a cuprins, era perfectă, era a mea! Buchetul din hortensii albe, învăluit în fluturi multicolori a fost pata de culoare care mi-a dezvăluit coloristica sufletului și la propriu fluturașii din stomac, care m-au răpit încă de la primul sărut. Trăirile din timpul slujbei de cununie nu pot fi exprimate în cuvinte, au fost atât de profunde încât parcă totul ne-a unit într-o secundă. Împlinirea unui alt vis mi-a fost oferită de soțul meu printr-o surpriză la ședința foto, a ales un loc cu o cascadă spectaculoasă, cascada Clocota, în care ne-am udat pantofii, sub care ne-am amuzat din nou cu dansul mirilor și ai cărei stropi ne-au determinat să ne îmbrățișăm și să ne sărutăm pasional, ca-n telenovele... Cred că v-am povestit destul, tocmai retrăiam noaptea nunții, dar o păstrez doar pentru mine... :pO să închei citându-l pe soțul meu:” Draga mea, tu încă trăiești într-o bulă de săpun, tu încă visezi!”

User: -ingerik-
    Id: 24973338

18. veve47

veve47 Conte forum

Un vis.

Daca ar fi sa ne luam dupa definitia din dictionar, termenul de vis cuprinde o multitudine de ipostaze realizabile sau mai putin realizabile...
    Sunt convinsa ca incepem sa visam inca din stadiul de fat, la cum arata cei ce ne-au dorit cu ardoare si au asteptat clipa intalnirii cu noi, cu multa dragoste. Apoi, incepem sa visam la prima zi de gradinita, la prima zi de scoala, de liceeni, de studenti, la clipa magica a cununiei (descrisa atat de frumos de -ingerik-), la clipa cand propriul nostru copil se va intalni cu noi, iar apoi ciclul viselor se reia la nesfarsit prin nepoti, stranepoti...Viata insasi este un vis pe care chiar il traim cu totii! Singura clipa la care cu siguranta niciunul dintre noi nu cred ca viseaza este clipa cand trecem bariera vietii, pe drumul fara de intoarcere...
    Ca multi altii, si eu am avut visele mele de copila, adolescenta, tanara, matura si pentru moment ne oprim aici, cu speranta ca-mi va fi dat sa am si eu vise de batrana...
    Acum, dupa ce timpul si-a pus amprenta pe gandurile mele, pe sufletul meu, pe viata mea in general, doar un vis atotcuprinzator ma mai anima si sper ca macar ceva din el se va realiza...
    Visez ca, intr-o buna dimineata, sa ma trezesc cu soarele batandu-mi in geam, pasarelele cantandu-mi fericite, parfumul florilor sa ma inconjoare si totul in jur sa-mi sugereze ca am parte de o noua zi minunata care merita traita... Apoi, cand ies din casa, sa fie atat de curat peste tot incat sa-mi fie frica sa nu murdaresc cumva cu pasii mei, toti oamenii cu care ma intalnesc sa aiba pe chip intiparit un zambet sincer si binevoitor, sa nu mai aud vorba rastita, cuvinte urate, jigniri, "te rog", "multumesc", sa fie cuvinte firesti pe buzele tuturor. Visez sa ma plimb linistita fara frica a ceea ce poate aparea de sus inopinat (mi s-a intamplat nu o data), sa nu mi se mai inchida usa autobuzului chiar in nas, visez la oameni amabili si cuviinciosi, nu la cei ce te trimit acasa sau prin alte parti..., visez ca cinstea, corectitudinea, sinceritatea sa nu mai fie catalogate in ziua de azi ca anormalitati, visez ca munca bine facuta sa fie rasplatita pe masura, iar minciuna, lichelismul, prefacatoria, hotia, lenea, barfa sa devina apanajul cosmarurilor, visez ca batranii neajutorati sa aiba parte de respect si de oameni binevoitori care sa le aline zilele atatea cate le mai au, visez sa nu mai fie copii bolnavi, visez sa apara medicamentul minune care poate vindeca orice maladie, desi acesta exista intr-o varianta si se numeste CREDINTA, visez sa vad creatia divina respectata de catre om, visez la o lume fara granite de orice fel, la o lume fara foamete, violenta, visez...Stiu ca unele lucruri par aproape utopice, dar inca mai am convingerea ca, in clipa in care vom intelege ca, cu totii, nu formam decat o mare familie indiferent de rasa, religie, cultura, civilizatie si, ca intr-o adevarata familie, ar trebui sa fim "toti pentru unul si unul pentru toti" cu tot ce implica acest lucru cautand atingerea armoniei cu noi insine si cu cei din jur, abia atunci vom putea fi fericiti si vom putea visa cu ochii deschisi numai spre frumos si bine si vom putea chiar privi la realizarea viselor noastre chiar sub ochii nostri. Atunci Terra am putea-o rebotezaTerra Utopica, nu? Ce minunat!

Sa visam putem cu totii, dar depinde de fiecare dintre noi ca visul sa devina o realitate frumoasa sau... cel mai urat cosmar. Ce alegeti?

veve47

19. Chelsea_8888

Chelsea_8888 Mogul forum

Cateva cuvinte

Visele.. Acest cuvant simplu, dar in acelasi timp plin de intelesuri ascunse. Dar ce este de fapt un vis? Consider ca pentru fiecare persoana in parte, acest cuvant are un sens diferit. In randurile ce urmeaza, o sa va las sa patrundeti putin in sufletul meu si sa aflati ce inteles are pentru mine, dar si visul meu cel mai arzator, care nu imi da pace; si sincer, ma bucur ca nu imi da pace, astfel realizez ca el inca exista si ca il voi atinge. Cand? Nu se stie.. Insa pot spune cu mana pe inima ca se va realiza. Asadar, VIS: Vointa, Iubire, Speranta. Toate acestea sunt necesare pentru a avea macar o mica sansa de reusita. Visul este necesar, deoarece el reprezinta idealul nostru, dorinta absoluta, lucruri care includ munca si extaz. Pentru mine, un vis este poate cea mai importanta componenta a vietii, caci daca nu avem vise pe care sa le urmarim, cum vom putea sa privim cu ochii inchisi, insa cu mintea deschisa catre viitor? De mica, pastrez in suflet cateva dorinte, care imi fac inima sa tresara si pulsul sa creasca. Am atat dorinte pentru mine, pentru implinirea mea personala, dar si pentru aceasta lume, care de mult prea multe ori a suferit. Prea multi oameni au cazut prada nedreptatii, varsarii de sange, tristetii si depresiei. In primul rand, doresc sanatate, "ca-i mai buna decat toate", dupa cum spune cunoscutul proverb. Doresc sa am prietenii si familia aproape, caci stiu din proprie experienta cum e sa fii singur, sa te simti parasit. Doresc sa fiu fericita si sa am o cariera frumoasa. Acestea ar fi visele mele ce coincid cu visele altora, caci la urma urmei, cu totii ne dorim numai lucruri bune. De asemenea, as dori sa ajung in New York, orasul meu preferat, orasul care nu doarme si orasul implinirii tuturor dorintelor. (New York, intr-o zi vei mai numara o persoana printre vizitatorii tai, si atunci sa zambesti, fiindca vei sti ca aceea sunt eu.) La scara larga, as dori aceleasi lucruri pe care le doresc pentru mine, caci iubesc toate persoanele de pe acest pamant. Le doresc fericire, bucurie, sanatate si putere pentru a trece peste greutati. Intr-un cuvant, vreau o lume mai buna, neincercata de amagiri si deznadejde. Acestea ar fi visele mele, vise pe care le port in suflet si pe care le voi purta mereu. Poate ca ele nu descriu un om perfect, insa descriu un om ce a invatat din greseli, ce vrea o schimbare, ce spera...

20. lorentonton

lorentonton Expert forum

Visul meu

Amurgul serii se iveşte
    Prin licarul de stelute ne vorbeşte,
    İar luna carare drumului ıi dadea
    Şi o lumina spre inima ta.
    Aşternutul astral ın fiecare noapte
    Te aduce pe tine cat mai aproape,
    Tu..ın visul meu dorit
    Vii prin imaginatie, şi-a gandului vrajit.
    Licurici plin de lumina,
    Zboara spre a ta inima,
    Ca-n aceasta noapte plina
    İubirea noastra sa fie senina.
    Aduc glas de noapte buna
    Şi ce-i mai frumos pe lume.
    Aduc sensibilitatea ce o port
    Biruinta sentimentului ca pot.
    Pot sa sper ın ziua de maine
    Cu tandretea ce i se cuvine.
    Eşti visul ce te vreau ın fiecare noapte
    Sa ımi mangaie trupul cu ale tale şoapte,