Concurs-Cuvinte cu Suflet

Discuție în 'Runda de discuții' creată de Sirena11, 28 Oct 2014.

Dragă cititor al forumului nostru,

Dacă dorești să participi activ la discuțiile purtate, ai întrebări sau vrei să deschizi alte teme, este necesar să te conectezi în continuare în joc. În cazul în care nu ai încă un cont de joc, te rugăm să te înregistrezi. Ne bucurăm să te revedem în viitor în forumul nostru! CLICK AICI
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri suplimentare.
  1. casttelon

casttelon Expert forum

Ce inseamna ACASA pentru mine? Un loc mirific numit Bucovina, cu oameni gospodari si cu multe traditii si obiceiuri mostenite din strabuni. Am fost plecata 4 ani la mii de kilometri departare, intr-un loc unde nu ningea niciodata. Doamne, ce am m-ai dus dorul sarbatorilor de iarna si al zapezilor. Cand veneau sarbatorile ne pregateam cu de toate, masa era plina de bucate gatite ca acasa, dar ne lipsea spiritul sarbatorilor de acasa. Nu se auzeau copii colindand, nu erau mascati pe strada, nu se auzeau zurgalai, nu era harmalaie ca la noi. Era liniste ne asezam la masa in timp ce priveam la televizor obiceiurile de acasa. Mancam cu noduri si cu lacrimile curgand pe fata cu gandul ACASA, unde peste tot se simtea mirosul de cozonac si de sarmale. Nu eram in casa noastra, nu eram la masa noastra. Imi aminteam de anii tineretii , cu familii abia inchegate, cand ne adunam in cete si mergeam cu colindatul si cu uratul pe la fiecare. Rasunau ulitele satului si scarile de bloc de colinzile si uraturile noastre.Nicaieri nu este ca acasa, in Romania noastra. Pentru mine acasa inseamna frumoasele manastiri ctitorite de domnitorii moldoveni, frumoasele plaiuri bucovinene , traditiile, sarbatorile, oamenii harnici si gospodari, locul unde m-am nascut,am crescut si am ajuns la anii maturitatii, mormintele parintilor mei, casa parinteasca, locul unde s-au nascut si au crescut copii mei. De acest ACASA mi-a fost tare dor si pentru care am varsat multe lacrimi. Deci ACASA este ROMANIA, cu bune si rele, cu tot ce are ea. Sa ne iubim tara, caci oricat de bine ar fi acolo departe nicaieri nu este ca ACASA.

2. casttelon

casttelon Expert forum

Am uitat sa scriu userul si id-ul si pentru a nu modifica postarea sriu aici.

casttelon id 34082998

_Chihuahua_ apreciază asta.
  3. -ingerik-

-ingerik- Scriitor activ

România, casa din sufletul meu!
    Mereu am fost mândră de rădăcinile mele, de sângele moldovean ce-mi curge prin vene și de învățăturile ardelene cu care am crescut. Am promovat România, cu tot ceea ce ne oferă ea: peisaje unice, colțuri de rai încă nedescoperite, castele, cetăți, ruine, păduri sălbăticite, sate autentice și multe altele. Suflul istoric l-am primit mult mai intens la școală, prin vorbele unui profesor dedicat poporului român, care cu o nemaiîntâlnită ardoare ne relata faptele vitejești ale întregii națiuni române. Marea Unire a fost cea mai sublimă pagină a istoriei românești, deoarece a fost realizată într-un elan ţâşnit cu putere din străfundurile conştiinţei unităţii neamului, nefiind rezultatul unui om politic sau al vreunui partid. Acest lucru ținea să ni-l amintească memorabilul dascăl prin evenimentele la care ne invita să participăm. O zi în care elevii îndrumați de profesorii dibaci se potriveau mână în mână și jucau Hora Unirii, purtam cu fală costumul național și urmăream cu sufletul la gură defilarea armatei, a jandarmeriei. Aceea era ziua când aproape la fiecare pas zăream tricolorul și fiecare bătaie a tobelor din fanfară îmi făceau inima să tresară. ÎNCĂ MAI SIMT LA FEL! Cu trufie mi-am reprezentat țara și când am fost în Turcia, un schimb de experiență nemaipomenit, atunci am înțeles defapt ce înseamnă ” în piață ca la turci” , o mare de negustori gălăgioși și binevoitori. Ne-am uimit gazda cu gustoasele noastre sarmale, le-am oferit o reprezenație de dans în costume veritabile momârlănești și i-am învățat brașoveanca, totul s-a dovedit a fi un real succes. Cu fiecare ocazie mi-am lăudat peștișorul situat pe cursul inferior al Dunării și am îndrumat pe fiecare să ne viziteze măcar odată în viață. Surprinzător este faptul că pentru o parte dintre acești vizitatori, România devine a 2a casă, casă în care reușesc să-și găsească liniștea printre izvoare cristaline de munte și ciripitul copleșitor al păsărelelor.
    P.S.: La mulți ani România! La mulți ani români și româncuțe!
    User: - ingerik-
    Id: 24973338

SunnyGarden, lore, -colonelu- și alți 6 apreciază asta.
  4. lorentonton

lorentonton Expert forum

Romania Te İubesc

Nu-i zi sa treaca din viata mea
    Fara sa ma gandesc la ea.
    Ea, fiind tara mea,mandria mea
    Cu dragoste vorbesc despre ea.
    İmaginea dealului ce-l alergam ın copilarie
    Cu mioare blande şi acum ınca este vie.
    Sufletul ınsa nu-mi este ımpacat
    Caci ın lumea larga am plecat.
    Am plecat cand ınca mintea nu-mi era coapta
    Sperand la o alta poarta.
    Departe de tine inima mea nu are sentiment
    Şi gandul nu poate fi concret.
    Se zbate inima sa le dea rabdare
    Caci dragostea pentru tine este mult mai tare.
    Sunt cetateanul tau,sunt roman
    Sunt peisajul tau de pe acest pamant.
    Sunt sangele stramoşilor noştri cei dragi
    Şi oasele cazute ın lupta pentru liniştea de azi.
    Sunt Delta Dunarii ce nimeni nu o are
    İar tricolorul ımi este unicul strai de sarbatoare.
    Folclorul ıl cant printre straini
    Seranta-i mare ,ca ıntr-o zi, ştiu ca am sa vin.
    Te port ın suflet cu respect
    Chiar daca plecand nu am fost prea deştept.
    Romania Te İubesc
    Pentru tine eu traiesc.

User: lorentonton Id: 48712570

_Chihuahua_, -ingerik-, casttelon și alți 3 apreciază asta.
  5. Sirena11

Sirena11 Veteran Forum

Bun gasit prieteni dragi! Iarna si-a facut simtita prezenta pe strazile noastre, zapada a acoperit cu albul pur strazile...casele...si gandurile noastre uneori...A trecut ziua de 1 Decembrie...unii dintre noi am cantat Desteapta-te Romane..altii am fredonat...iar cei mai multi am privit cu ochi de copil la defilarea trupelor...visand..zambind....

Atat de frumoase cuvinte au iesit din sufletul vostru in concursul saptamanii ce tocmai a trecut, incat a fost imposibil sa nu simt mandria..nostalgia..iubirea...pasiunea de dincolo de cuvinte! Va multumesc tuturor celor care ati participat...va multumesc nu pentru ca ati participat la concurs, ci pentru ca mi-ati dat puterea de a merge mai departe stiind ca mai exista frumos in sufletul si amintirile oamenilor! Inca o data va multumesc si va spun ca pentru mine toti sunteti castigatori...absolut toti, iar ierarhie exista pentru ca e regula in concurs!

Asadar, sa anuntam castigatorii:

Locul I>>>veve47 si –colonelu-

Locul II>>_Chihuahua_ si casttelon
    Locul III >>-ingerik- si lorentonton
    Premiile vor sosi in cursul zilelor de maine ,poimaine si luni! O postare in care sa confirmati primirea lor este necesara!

Calatorim prin viata, adunam lucruri..sentimente...amintiri...impartim celor din jurul nostru ganduri...daruri...iubire...patima...uneori ura...alteori indiferenta...Am inchis ochii si am visat la serile mele de Mos Nicolae...

Serile copilariei...adolescentei...tineretii...serile cand Mos Nicolae se ratacea si nu mai nimerea ghetutele mele lustruite seara de seara timp de o saptamana...sau seri cand parca isi amintea de toate datoriile si ma rasplatea inzecit fata de cat credeam eu ca merit, pentru ca nu mereu eram un copil cuminte! Am inchis ochii si mi-am amintit de serile cand Mos Nicolae eram eu.....pentru copilul meu...de zilele premergatoare serii magice, cand refaceam impreuna de zeci de ori scrisoarea pentru Mos Nicolae, in care copilul meu incerca sa faca un inventar al micilor obraznicii si sa le gaseasca o justificare...

Astazi as scrie o scrisoare pentru Mos Nicolae..dar nu pentru mine..nici pentru puiul meu de om..As scrie o scrisoare in care i-as aminti de acei copii pe care ieri i-am vazut incercand sa imbunatateasca o pereche de pantofi vechi cu un carton...acoperind astfel gaurile din talpa...I-as scrie Bunului Nicolae si i-as spune: Mos Nicolae citeste in sufletul meu si sterge lacrimile de neputinta...neputinta de a nu reusi sa fac atata cat ar trebui pentru copiii aceia care cu manutele inghetate de frig inchid ochii si viseaza doar la o pereche de manusi...la batranii aceia care inchid ochii si viseaza la o bomboana de menta pe care poate, daca sunt norocosi, o vor avea de Craciun...Mos Nicolae, pentru toti acei sarmani , umple –ti sacul cu bunatatile pamantului si fa o minune!

Tema saptamanii 06-12 decembrie este asadar:
    Mos Nicolae...minunea din suflet!

Mi-as dori sa va deschideti sufletele in saptamana ce urmeaza si sa scrieti o mica scrisoare pentru Mos Nicolae.Dar aceasta scrisoare nu va fi pentru voi, pentru dorintele voastre..aceasta scrisoare, v-as ruga s-o scrieti pentru o persoana lipsita de iubire...lipsita de stralucirea unui decembrie al cadourilor...pentru cineva care ar zambi cu gura pana la urechi si cu ochii in lacrimi pentru un baston din zahar...sau pentru o banana...sau pentru o pereche de manusi! Sunt convinsa ca-n drumurile voastre ati intalnit oameni cinstiti...muncitori..dar mai putin norocosi..oameni care numarau portocalele in plasa pentru a sti sa imparta in mod egal celor de acasa..cate una...poate cate doua...Pledati o cauza nobila dragi prieteni si fiti pentru cateva minute avocatii celor mai putin norocosi...fiti voi Miracolul...chiar daca numai cu inima si gandurile...

SunnyGarden, sdelasakin, donnadmn și alți 8 apreciază asta.
  6. _Chihuahua_

_Chihuahua_ Profesionist forum

Confirm primirea premiului.Multumesc frumos si bafta tuturor !

Farmerutza și Sirena11 apreciază asta.
  7. _Chihuahua_

_Chihuahua_ Profesionist forum

"Draga Mos Nicolae,

Incep aceste randuri cu speranta ca vei da atentie acestei scrisori ,acestei farame de speranta.
    Stiu ca aduci cadouri copiilor si faci minuni acolo unde nu mai exista speranta,stiu ca oferi mangaiere acolo unde exista doar durere.
    Dar astazi,eu nu cer nimic pentru mine,nu cer nimic pentru oameni,deoarece "persoana" pentru care iti cer o minune...a fost abandonata la greu de noi...de oameni.

Asemeni unui copil,el...Max...are 5 ani si este Eroul Armatei Romane...sau "a fost" pentru majoritatea...
    Cand luna Decembrie ar trebui sa fie luna minunilor,a sperantelor si a dorintelor implinite...pentru Max...a inceput luna abandonului,a uitarii si a lasarii la moarte.Acest catel care a servit ostasii romani in Afganistan,acest catel care a salvat sute,poate chiar mii de vieti omenesti...a fost dat pe mana hingherilor cand boala l-a rapus...el sufera de dirofilarioza.

Mos Nicolae,nu iti cer decat sansa la viata pentru acest suflet,sansa de a fi un erou pentru noua lui stapana care nu l-a lasat in adapost si care se zbate sa il salveze.

Stiu ca exista minuni si nu imi pierd speranta ca Max , de acesta data va fi eroul propriei vieti.Cred ca pentru toate vietile omenesti ce le-a salvat,merita sa-i fie salvata viata. Doar atat iti cer:

O minune numita viata." :(

_Chihuahua_
    3999719

black_snow69, Agro80, Farmerutza și alți 11 apreciază asta.
  8. lorentonton

lorentonton Expert forum

Multumesc pentru cadouri..

Sirena11 apreciază asta.
  9. casttelon

casttelon Expert forum

Am primit premiul. Multumesc. O zi frumoasa tuturor.

Sirena11 apreciază asta.
  10. lorentonton

lorentonton Expert forum

Dragul meu Moş Nicolae...

Dragul meu Moş Nicolae,ınca din primele randuri ale acestei
    scrisori vreau sa-ti spun ca eu sunt fericita ca ıti scriu,ıti scriu
    dar nu ca aş vrea ceva pentru mine( eu am destule,ımi
    ajunge),vreau sa te rog ceva pentru un micut,pentru un suflet
    mic,un suflet prea mic pentru un orfelinat.Şi tu ştii ca nu el este
    de vina ca a ajuns acolo,sa dam vina pe viata ca sa nu judecam
    pe semenii noştri.Te-aş ruga dragul meu Moş Nicolae ca ın
    prag de sarbatoare sa-i poti face o mica poveste, sa nu o uite
    niciodata şi odata cu ea sa traiasca mereu aceasta amintire ca şi
    cum nu ar avea alta amintire mai frumoasa.Cum sa o facem,eu ıti
    dau o idee iar restul va decurge de la sine sperand la un sfarşit
    frumos.Aş vrea sa-i aduci o caciulita sa-i fie acoperişul calduros
    pe timpul iernii şi numai,un strai de sarbatoare sa simta caldura
    şi mai mare.Un sarut pe manute, sa-i simta caldura ca a unei
    manuşi de lana ımpletita cu dragoste de o bunicuta.In picioruşe
    ghetutele cumparate de maini barbateşti,sa le ıncalte cu
    mandrie ,sa mearga cu ıncredere spre ziua care vine.O papuşa,o
    maşina ,un trenulet,o acadea..dar ca sa le ımparta aş vrea sa
    aiba langa el pe cineva.Cred ca m-ai ınteles dragul meu Moş
    Nicolae,ştiu ca ın desaga ta se gasesc astfel de minuni,macar ın
    prag de sarbatori sa se bucure ın tihna de fiecare dintre ele,fara

teama ca cineva ıi va lua darul.Sfintele Sarbatori inunda tot
    sufletul omului cu Lumina Divina.Tu poti fii darul Credintei,al
    Iubirii şi Compasiunii,al Bucuriei şi Increderii.
    Iti multumesc frumos Dragul meu Moş Nicolae,vreau sa-mi fii
    sanatos şi ın fiecare an nou generos.

black_snow69, -ingerik-, veve47 și alți 5 apreciază asta.
  11. cristina9400

cristina9400 Junior Expert

Draga Mos Nicolae,
    Stiu ca anul acesta nu am fost prea cuminte,dar nu-ti voi cere decat un singur lucru..Sa o faci sanatoasa pe Suzy a mea.Un purcelus simpatic de guineea care are nevoie de ajutorul tau pentru a se face bine.Inseamna foarte mult pentru mine si nu as dori sa o pierd pentru nimic in lume.E un ingeras pentru mine,are doar 5 anisori,stiu e batrana pentru rasa ei,dar nu-mi doresc anul acesta decat un miracol din partea ta ca ea sa se faca bine si sa poate roade in continuare toate cablurile de la calculator sa nu mai pot eu sa ma joc farmerama.
    Astept un miracol din partea ta,Mosule..:(

misu_mama, lorentonton, -ingerik- și alți 5 apreciază asta.
  12. cristina9400

cristina9400 Junior Expert

am uitat userul si id..User-Cristina9400 Id-46306267.

Farmerutza apreciază asta.
  13. -colonelu-

-colonelu- Legendă vie

Draga Mos Nicolae,

Ma grabesc sa-ti scriu, cu aceeasi imensa emotie in suflet, pentru a-ti ura viata lunga, plina de satisfactii si bucurii. Da, satisfactii, zeci, sute, mii... pentru fiecare mic sau mare dar facut cuiva, sunt convinsa ca acolo, in inima ta, o coarda sensibila vibreaza frenetic, la auzul a mii si mii de multumiri.
    Si eu iti multumesc, pentru a cata oara?, si fara modestie, te anunt ca si anul acesta am fost cuminte si harnicuta, mi-am indeplinit, cu simt de raspundere, toate sarcinile de la serviciu si de acasa. Cu toate acestea, n-am sa-ti cer nimic pentru mine, dar am sa-ti spun o povestioara...
    Acum ceva timp, 4- 5 luni de zile, am cunoscut o biata batranica. Statea acolo, in fata unui Super Market din orasul meu. Imbracata modest, cu o fusta si un pulover inchise la culoare, peticite, dar curate si incaltata cu niste ghete rupte si ponosite (cu toate ca afara era foarte cald, era vara). Basmaluta inflorata, ce-i acoperea cele cateva fire de par alb si fruntea brazdata de riduri adanci, poate de necazuri si nevoi, era singura pata de culoare ce-i lumina batranetea. Adusa putin de spate, cu capul plecat, intr-o tacere deplina, statea acolo, fara sa ceara ceva. Din cand in cand, intindea mana, cu sfiala, pentru a lua ceea ce ii daruiau oamenii cu suflet mare. Cu timiditate, isi ridica privirea trista pentru a spune un simplu "multumesc" sau "bogdaproste".
    Asa am vazut-o de cateva ori, pana intr-o zi, cand impinsa de curiozitate, am intrebat-o care este povestea ei. Cuvintele blande, dar pline de tristete, m-au impresionat pana la lacrimi. Sta singura, intr-o casa darapanata, fara rude apropiate in viata, cu un baiat plecat de 18 ani in Canada, pe care nu l-a mai vazut si nu mai stie nimic de el de aproape 7 ani de zile. Dintr-o amarata de pensie de abia reusete sa-si acopere costurile la lumina, apa si ceva medicamente. Ce sa mai spunem de hrana, imbracaminte... De 3- 4 ori pe saptamana sta, garbovita, dar demna, in fata acelui mare magazin si datorita persoanelor ce nu si-au pierdut inca omenia, mai face rost de cateceva de mancare sau cativa banuti.
    Mosule draga, tu esti darnic si esti bun, poate reusesti sa-i aduci o farama de bucurie, o raza de caldura si lumina, acum, in prag de sarbatori. Poate reusesti sa-i aduci acasa baiatul si cei doi nepotei. Ar fi tare fericita, saracuta...
    Sa fii sanatos, Mosule, muuulti ani de-acum incolo, pentru a insenina sufletele celor mici, dar si a celor napastuiti de soarta! Te asteptam, cu mare drag!

-colonelu-

black_snow69, ANDREEA011989, Agro80 și alți 11 apreciază asta.
  14. -ingerik-

-ingerik- Scriitor activ

Confirm primirea premiilor. Mulțumesc!

Farmerutza și Sirena11 apreciază asta.
  15. veve47

veve47 Conte forum

Sfantul Nicolae

Mos Nicolae, atat de binevoitor, de darnic, atat de credincios... Am putea la fel de bine sa spunem ca vine Sfantul Nicolae in aceasta noapte magica, si nu Mos Nicolae! Credeti oare ca sfintii nu ne "viziteaza" precum o fac cei doi mosi simpatici? Nu numai ca ne viziteaza, ei sunt mereu in jurul nostru, cu totii, veghindu-ne viata, gandurile, faptele si sufletele.
    Ne place cand Mosul nu ne uita, ne bucuram de cele primite si poate ca in acele momente unii dintre noi se gandesc la cei aflati in nevoi, dar, din pacate, pentru unii numai acele clipe sunt dedicate si altora, in rest atat de usor se uita...
    Am cunoscut destule cazuri si nu am asteptat numai aceasta perioada a anului pentru a da cate ceva si altora ce nu au. Sunt atat de multi cei ce au nevoie de ajutor...
    Un singur caz as aminti, al unui batran cu chip de Mos, curat imbracat desi saracacios, pe care-l simteai ca este in nevoi, dar aura ce-l inconjura te facea sa simti ca este special. Am vrut sa-i ofer un ajutor si, pentru singura data in viata, mi s-a dat o lectie de demnitate, raspunzandu-mi-se ca ar parea el ca ar avea nevoie de ceva? A fost o lectie pentru mine, ca pe viitor sa intreb mai intai daca nu ofensez cu ajutorul meu, caci desi sunt sarmani, multi dintre ei sunt foarte demni, mai ales ca poate la viata lor au fost chiar cineva... Mi-as dori ca viata sa fie darnica cu acel batran, iar Mosul cel Sfant sa aiba alinare pentru el, mai ales sufleteasca caci acolo cred ca era o "ruptura"...
    Cele ce voi scrie vor fi ca o scrisoare dedicata chiar de Sfantul Nicolae voua, tuturor:
    "Dragii mei, eu cand am aparut pe lume nu am stiut ce destin frumos imi era harazit. Am crescut intr-o familie instarita, m-am bucurat de un trai imbelsugat si tihnit, dar menirea mea nu era acea viata. Menirea mea era sa alin suferintele nevoiasilor, a calatorilor pe mare, a celor nedreptatiti, a celor ce fac leacuri de vindecare, a copiilor, a fetelor ce-si cauta sufletul pereche, a tuturor celor ce au nevoie de ajutorul meu. Credinta mi-a aratat faptul ca averile pe care le am aici sunt pieritoare, averile mele sufletesti, faptele bune acumulate, gandurile bune, acelea sunt lucruri de nepretuit si nepieritoare. Ceea ce lasam dupa noi conteza si mai ales "urma" lasata sa fie o cale luminoasa pentru cei ce vin dupa noi.
    De atat de putine lucruri aveti nevoie pentru a fi fericiti...Atunci cand esti cu adevarat fericit, o camera daca ai ti se pare un palat; cateva straie curate ti se par cele mai minunate vesminte cusute parca cu fir de aur; incaltarile daca sunt comode si bune ti se par condurii cei mai fini; o mancare simpla, dar sanatoasa si gustoasa ti se pare cel mai sofisticat ospat la care ai participat vreodata. Pentru a simti cu adevarat astfel nu va trebuie decat un suflet si o minte deschisa, sinceritate si respect pentru voi insiva si pentru cei din jur. Nu degeaba numai copiii ne pot vedea...
    Niciodata sa nu spuneti ca sunteti singuri, caci mii de ochi calzi si binevoitori va inconjoara si ei stiu fiecaruia ce-i trebuie, fie ca sa va dea intr-un fel o povata, fie sa va aduca zambetul pe chip, fie sa va rasplateasca...Avem maniera noastra de a ne face simtita prezenta. Unui copil abandonat ii daruim familia care i se potriveste cel mai mult, unui batran parasit ii scoatem oameni adevarati in cale care sa-l ajute, unui om sau animalut bolnav le aducem ajutorul cel mai bun sub chipul medicului sau al unui om de suflet, unui marinar aflat in nevoie ii trimitem lumina farului calauzitor, in strambatate unei sentinte judecatoresti facem in asa fel ca adevarul sa iasa la iveala, tot cu ajutorul oamenilor...Ajunge doar sa ne gandim la ceea ce trebuie sa facem si astfel punem in miscare oamenii cei mai buni pentru a duce treaba la bun sfarsit.
    Am apreciat si voi aprecia intotdeauna pe aceia dintre voi care vor face o fapta buna sincera, fara a se lauda si fara a astepta vreo recompensa. De unde dati, de acolo veti primi inmiit. Daca va veti simti nedreptatiti desi faceti o fapta buna, nu va opriti, continuati caci cei incercati sunt cei alesi.
    Se intampla ca si voi, cei mai defavoritati, atunci cand primiti ceva sa fiti nemultumiti. Nu uitati ca atunci cand nu ai, orice ajutor venit este o binecuvantare si s-ar putea ca alta data sa nu mai vina...
    Voi oamenii sunteti adevaratii artizani ai destinelor voastre, noi nu putem decat sa reparam pe ici pe colo raul facut si mai ales sa apreciem si rasplatim binele. Daca mai primiti si vreo recompensa inseamna ca Mosul este fericit si v-a lasat ca semn de multumire un dar, oricare ar fi el.
    Ce reprezinta acel dar, in general? Este un strop de caldura, un strop de bunatate, un strop de sinceritate si de omenie din propria voastra inima.
    Si ce fericit e atunci Mosul...!":)

Binecuvantati cei ce-mi poarta numele si sa-l poarte cu demnitate!

veve47
    ID: 30437194

tudor1966, -colonelu-, casttelon și alți 7 apreciază asta.
  16. veve47

veve47 Conte forum

Am primit premiul anterior, integral, pentru care multumesc mult, dar fericirea mea a constat in temele acestiu topic, teme care ne-au permis sa ne deschidem sufletele uneori si nu pot decat sa-i felicit pe toti ce si-au rupt din timpul lor pentru a-si asterne gandurile, iar premiul cel mare este cu siguranta al Sirenei, nu numai pentru aceasta idee, cat mai ales pentru propriile ei cuvinte pline de sensibilitate si frumos. Inca o data ii multumesc pentru aceasta oportunitate si sa stiti ca nu am obiceiul decat atunci cand situatia o merita, sa spun atat de des multumesc.:)

17. -colonelu-

-colonelu- Legendă vie

Confirm primirea premiului, in totalitate. Multumesc frumos!

tudor1966, _Chihuahua_ și Sirena11 apreciază asta.
  18. lorentonton

lorentonton Expert forum

Acum am observat ca nu mi-am scris userul :(
    User: lorentonton Id: 48712570

tudor1966, Farmerutza și _Chihuahua_ apreciază asta.
  19. -ingerik-

-ingerik- Scriitor activ

Dragă Moș Nicolae,
    Îți mulțumesc pentru cadourile de anul trecut! Mulțumesc și pentru nuielușa cu fundiță, când am primit-o am fost tare nedumerită, dar apoi mi-am amintit și ai dreptate ... o meritam...dar ce să fac? dacă nu-mi place ciorba de pește ?!
    Anul acesta am o rugăminte specială, dacă ai putea... să faci un popas și la casa de copii, la aceea din capătul străzii mele, unde cu ceva ani în urmă te-am ajutat să împarți acele pachețele. Îți mai aduci aminte? Le sclipeau ochișorii precum steluțele, iar mânuțele le tremurau de emoție la vederea ta. Poezioarele nu încetau să răsune, doar noi și cei patru pereți, am fost martorii sentimentelor care-i încercau pe îngerași. Fără mamă, fără tată și cu sufletul amărât, reușeau totuși să-și arate iubirea și respectul atât față de ceilalți copilași, cât și de profesori, asistente... Gestul unuia dintre ei m-a impresionat până la lacrimi, cum stăteau ei la rând să povestească cu tine Moșule, o fetiță frumușică, blonduță și cu ochișori pătrunzători, te-a pupat pe obrajor, apoi și-a luat plăsuța cu cadouri și a fugit din nou la rând, dar nu pentru a mai primi daruri odată ci pentru a trimite punguța frățiorilor ei, care erau mai norocoși ca ea, petrecând câteva zile în sânul unei familii normale. Doar portocala a luat-o, a desfăcut-o și a păpat o feliuță, restul l-a împărțit cu ceilalți...
    De aceea te rog Moșule, treci mai întâi pe la mine, am și eu un sac de jucării, iar nepoțica mea vrea să-ți dea bombonele și hăinuțe pentru acești copii. Știu că tu ești foarte drept și bun, dar mai bine să le spui că toate aceste daruri sunt de la tine, pentru că au fost cuminți și buni, silitori și răbdători.

Mulțumesc dragă Moșule, deabea aștept să aud râsete pline de bucurie din curtea acestei mari familii și strigăte: ”A venit Moșu, a venit Moșul Nicolae” !
    [INDENT][FONT=Times New Roman][SIZE=5] Cu drag, stimă și respect,
    Georgiana[/SIZE][/FONT][/INDENT]​
    User: - ingerik-
    Id: 24973338

black_snow69, tudor1966, veve47 și alți 4 apreciază asta.
  20. thefallingangel13

thefallingangel13 Comandant forum

Moş Nicolae

Stând în a mea odaie
    Mă tot gândeam la Moş Nicoale
    Şi la ce aş vrea
    Să-mi aducă-n tolba sa
    Când eram copil cuminte
    Îmi aduc şi-acum aminte
    Venea iarna pe-nserat
    Şi după atâta cutreierat
    Îmi punea pe ghetuţe
    Cadourile cele mai drăguţe
    Îmi aducea o jucărie
    O păpuşă cu bucătărie
    Fructe, ghete şi hăinuţe
    Uneori chiar şi maşinuţe
    Ciocolată, nuci şi gume
    Şi bomboane dulci şi bune
    Dar şi o nuia cu un cărbune
    Ca nu cumva din întâmplare
    Să nu fiu ascultătoare
    Şi când la şcoală mergeam
    Mamă ce mă mai lăudam
    Cu ce am primit
    Deşi nu era tot ce mi-am dorit
    Însă la colega mea
    Moşul nu venea
    Şi era mereu supărată
    Şi tot timpul îmbufnată
    Dar copil cum eram
    Nu înţelegeam
    De ce ea nu primea
    Ceea ce-şi dorea
    Şi că deşi a fost cuminte
    Moşul nu şi-a adus aminte
    Să treacă şi pe la ea
    Să-i lase ceva
    Însă de mica am învăţat
    Tot ce am să împart
    Şi ale mele jucării i le dădeam
    Şi împreună ne jucam
    Ca să nu mai fie supărată
    Că ea de moş a fost uitată
    Peste ani am înţeles perfect
    Că defapt Moşul a fost corect
    Şi că uneori se întampla
    Nu că nu-şi mai amintea
    Ci că bani nu avea
    Să cumpere câte ceva
    Pentru fiecare copilaş
    Oricât era de drăgălaş
    După atâţia ani colega mea
    A devenit şi ea
    Un Moş Niculae
    Pentru a ei fată bălaie
    Şi face tot ce poate
    Ca să primească de toate
    În continuare stau şi mă gândesc
    Dacă e ceva ce îmi doresc
    Dacă vreau ceva-n ghetuţe
    Poate vreo două maşinuţe?
    Am tot ce mi-am dorit
    Şi de la Moş am tot primit
    Bani, haine şi prăjituri apetisante
    Acum vreau doar sănătate
    Ca să mă pot bucura
    De prieteni şi familia mea
    Tu ce iţi doresti
    De Moş Nicolae sa primeşti?

User: thefallingangel13
    ID: 24487955

Farmerutza, tudor1966, lorentonton și alți 5 apreciază asta.
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri suplimentare.